Lgs başvuruları yarın başlıyor..

Eğitim hayatımıza dair her şey. Anılar, düşünceler..
Cevapla
Kullanıcı avatarı
dEEp
Super Friend
Super Friend
Mesajlar: 557
Kayıt: 18-09-2004 04:30
Konum: İstanbul

Lgs başvuruları yarın başlıyor..

Mesaj gönderen dEEp »

Fen, Anadolu, sosyal bilimler ve sağlık meslek liseleri ile süper liselere öğrenci yerleştirmek amacıyla gerçekleştirilecek Liselere Giriş Sınavı'na (LGS) başvurular yarın başlıyor..

Resmi ve özel fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, Anadolu liseleri, yabancı dil ağırlıklı liseler (süper liseler), Anadolu öğretmen liseleri, Anadolu meslek liseleri, Anadolu teknik liseleri, Anadolu imam hatip liseleri, sağlık meslek liseleri ve diğer bakanlıklara bağlı meslek liselerinde öğrenim görmek isteyen öğrenciler LGS'ye girecek.

Polis Koleji Aday Tespit Sınavı da LGS ile birlikte yapılacağı için LGS'ye polis kolejlerinde okumak isteyen öğrenciler ile Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk'tan yararlanacak ilköğretim 8. sınıf öğrencileri de katılacak. Halen ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıflarında okuyan öğrenciler de LGS ile birlikte yapılacak Polis Koleji Aday Tespit Sınavı için başvurabilecekler. Ayrıca, LGS'ye halen resmi ve özel ilköğretim okullarının 8. sınıflarında okuyan tüm öğrenciler istemeleri halinde girebilecekler.

Başvuru işlemleri internet aracılığıyla elektronik ortamda okul müdürlüklerince gerçekleştirilecek. Sınava katılacak öğrencilerin velileri okul müdürlüklerine başvuracak. Başvuru işlemleri ile ilgili açıklamalar http://sinavlar.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanacak e-kılavuzda yer alacak.

Başvuru işlemlerinde öğrenciyle ilgili bilgilerin doğruluğundan bilgileri elektronik ortama giren okul müdürlüğündeki yetkili personel ile veli sorumlu olacak. Bilgi girişleri tamamlanan öğrencinin veri giriş ekranındaki onaylama işlemi yapılmadan önce bilgileri kontrol edilerek gerekli düzeltmeler yapılacak. Bilgiler daha sonra elektronik ortamda onaylanarak resmi kayıt haline getirilecek. Elektronik ortamda onaylanan bilgilerin çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanarak, okul müdürü tarafından onaylandıktan sonra bir örneği veliye verilecek. Bir örneği de okulda muhafaza edilecek.

İnternet bağlantısı olmayan veya başvuru süresince teknik bir sebeple internet bağlantısı çalışmayan okullar, en yakın ADSL bağlantısı olan başka bir okuldan veya bağlantı sorunu bulunmayan ilçe veya il milli eğitim müdürlüğünden veri giriş işlemlerini gerçekleştirecekler. Adaylar, LGS için 10 YTL ücret ödeyecekler. Başvuru süresi 11 Şubat 2005 Cuma günü saat 17.00'de sona erecek.

Sınava başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra başvuruda bulunan öğrencilerin bilgilerini içeren kontrol çizelgeleri 14-28 Şubat 2005 tarihleri arasında ilan edilecek ve varsa düzeltmeler elektronik ortamda yapılacak..



Kaynak : NetHaber
Ne dava haramisi, ne entelektüel sanat çığırtkanı, ne ütopya devşirmeni. Kuş olup uçtuk semaya..
Kullanıcı avatarı
vişne
Super Friend
Super Friend
Mesajlar: 575
Kayıt: 25-06-2003 01:25

Mesaj gönderen vişne »

Hayırlı olsun.
Kullanıcı avatarı
ComiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 6250
Kayıt: 18-01-2004 13:00

Mesaj gönderen ComiC »

bazı okullarda 1 milyon pardon 1 ytl internete kayıt ücreti alıyorlarmış :)
enjoy the silence..
Kullanıcı avatarı
IWAS
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1961
Kayıt: 27-07-2004 15:27
Konum: Tekirdağ

Mesaj gönderen IWAS »

oleeey geçti artık bizden ahaahah 4 sene kadar sınav sorunum yok relax'ım walla. Bu çocukLara da koLay geLsin ve geçmiş oLsun :lol:
Eşit olmasın diyorsanız, kadınla erkek...
Kara çarşafa girsin diyorsanız,
Yobazın gazabından ürkerek...
Diyorsanız ki, okumasın
Kadınımız, kızımız;
Budur bizim alın yazımız...
Unutun tüm dediklerimi.
Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir