Yecüc Ve Mecüc Ne Zaman,nerede???

Paylaşmak istediğiniz aklınıza gelen konular, olaylar..
Cevapla
can32
New Friend
New Friend
Mesajlar: 13
Kayıt: 30-12-2005 21:34

Yecüc Ve Mecüc Ne Zaman,nerede???

Mesaj gönderen can32 »

''Yecüc ve Mecüc,ün sedleri açıldığında onlar her bir tepeden akın ederler ;gerçek olan vaad yaklaşmıştır...(ENBİYA SURESİ96-97)

PEY.EFENDİMİZ(SAV)in bir kıyamet alameti olarak bildirdiği ''YECÜC VE MECÜC'DÜR.Kim oldukları ne zaman ortaya çıkacakları ve ne şekilde ortadan kaldırılacakları asırlardır büyük bir merak konusudur. RABBİMİZ KEYF SURESİNDE Yecüc ve Mecüc hakkında şu şekilde bildirir.
,''Dedilerki:ey ZUL-KARNEYN ,gerçekten Yecüc ve Mecüc,yeryüzünde bozgunculuk çıkarıyorlar bizimle onlar arasına bir sed inşa etmen için sana vergi verelim mi?''(keyf su.94)

Ayetlerde Yecüc veMecüc'den yeryüzünde bozgunculuk çıkaran bir kavim olarak bahsedilir.

Dedi ki ''RABBİMİM beni kendisinden sağlam bir iktidarla yerleşik kıldığı(güç ve imkan),daha hayırlıdır.Madem öyle bana güçle yardım edinde,sizinle onlar arasında sapasağlam bir engel kılayım.''

YECÜC VE MECÜC bir insan topluluğudur.Kuran ayetlerinde ve hadislerden anlaşılmaktadır.PEY.EFENDİMİZİN(SAV)hadislerinden bu konuylla ilgili bazı deliller. 1 hadislerde bildirildiğine göre HZ.ADEM'İN soyundan.. 2.PEYGAMBER(SAV)''BİRER,İKİŞER KARIŞ BOYUNDADIRLAR,en uzunları üçer karıştır.''hadisiyle kısa boylu olduklarına işaret etmiştir.3.Küçük gözlü,geniş yüzlü,kumral saçlı bir kavimdir.4.hadislerde bildirildigine göre ''FESAT ÇIKARAN bir topluluktur.5.22.kabileden oluşan bir topluluktur.''YECÜC VE MECÜC yirmi iki kabileden ibarettir.

YECÜC VE MECÜC,MOĞUL,TATAR VE MANÇU GİBİ KAVİMLERDEN OLUŞMAKTADIR.BEDİÜZZAMAN ayetlerde haber verilen HZ ZÜLKARNEYN'İN SED İNŞA ETTİGİ BÖLGEYE HİMALAYALARDA bir bölge olarak yorumlamıştır.Diger bir sözünde ise YECÜC VE MECÜC'ÜN MOGUL VE MANÇU KÖKENLİ ASYALI BİR KAVİM olduklarını bildirmektedir.
PEYGAMBER EFENDİMİZ BİR HADİSİNDE'''MİRAÇ gecesinde ALLAH beni YECÜC VE MECÜCLERİN YANINA GÖNDERDİ;onları dine daved ettim kabul etmediler.. Onun için onlar,ADEM VE İBLİS NESLİNDEN ALLAH'Aasi gelenlerle birlikte cehenneme girecekler.''

BURADA ANLAŞILMAKTADIRKİ YECÜC VE MECÜC İNKARCI BİR TOPLULUKTUR..
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir