Eğitimde korkutan gerçek

Eğitim hayatımıza dair her şey. Anılar, düşünceler..
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2877
Kayıt: 23-06-2003 22:52

Eğitimde korkutan gerçek

Mesaj gönderen Eternity »

Yapılan araştırmaların sonucuna göre yurt genelindeki okulların yarısına öğrenciler kesici aletle giriyor. Öğretmenler ise yanlarında sopa bulunduruyor. Okuldaki dayak ise çarpıcı başka bir boyut.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, okullardaki şiddet olaylarını araştırmak amacıyla yaptıkları ''Liselerimiz- İl Merkezleri Türkiye Taraması 2006'' sonuçlarını açıkladı. Araştırmanın 7 bölgede aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Diyarbakır, Malatya ve Trabzon'un da bulunduğu 29 il merkezinde ve 193 okulda yapıldığını anlatan Dinçer, verilerin her okulda 4 öğretmenden oluşan komisyonlardan derlendiğini belirtti. Sonuçların ''Gençliğin hiç iyi yetiştirilmediğini ortaya koyduğunu'' savunan Dinçer, okullarda öğrencilerin ''emir eri olduğunu'' dile getirdi.

Dinçer, okulların yüzde 54'ünde bıçak gibi kesici ve delici alet bulunduğunu söyledi. Buna karşı öğretmen ve idarecilerin de okulda sopa bulundurduğunu belirten Dinçer, ''Öğrenci saldırı, öğretmen ise kontrol aletleri ile hazır bekliyor'' dedi.

Öğrencilerin, okulların yüzde 33'ünde idarecilerden, yüzde 38'inde öğretmenlerden dayak yediğini belirten Dinçer, bazı okullarda da her gün dayak atıldığını öne sürdü. Dinçer, ''Bu sonuç, dayağın okullarda terbiye aracı olarak kullanılmasına devam edildiğini gösteriyor'' diye konuştu.

Bugün
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir