Malzemeler ; 6 kişi için
Kabağı bütün aldıysanız dilimleyip kabuklarını soyarak geniş bir kapta
şekerle örterek bir kaç saat bekletin. Kabuklarını soyup hazırlamak biraz zor
olduğundan dilimlenmiş olarak satılanlardan almanızı öneririm.
Bekleme süresi sonunda sulanmış olan kabakları hiç su koymadan kısık ateşte ağır ağır pişirin. Yumuşayınca ateşi kapatıp soğumaya bırakın.
Servis sırasında üzerini dövülmüş cevizle süsleyin.
2 Kg Bal Kabağı
1 Kg Toz Şeker
Süslemek için Ceviz ekiniz.
Afiyet olsun......
Yetişmiş her insanın içinde, oynamak isteyen bir çocuk vardır.
ushuaia bir kiloya bir kilo şeker reçelde kullanılır kabakta fazla kaçmaz mı 2 kilo kabağa 2 kilo şeker ? ben bir kilo kabak için yarım kilo şeker kullanıyorum hatta kabağın cinsine göre bazen daha az koyduğum bile oluyor..
bak aklıma nerden soktun şimdi kabak tatlısını en çok sevdiğim tatlıdır
Şeker, kabağın cinsine bağlı demekte fayda var. Bilemiyorsunuz kabak enterasandır. Bazısı suyu kabullenir. Bazısı suyunu salar. Tam zamanı, yapmakta fayda var... Yanlış okudunuz herhalde, 2 Kg Kabak, 1 Kg şeker olacak.
Yetişmiş her insanın içinde, oynamak isteyen bir çocuk vardır.