Tavuk Göğsü

Bu forumda yemek tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
ushuaia
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 2721
Kayıt: 15-02-2006 11:34

Tavuk Göğsü

Mesaj gönderen ushuaia »

TAVUK GÖĞSÜ

Malzemeler ; 4-6 kişi için
Haşlanmış yarım tavuğun göğüs etleri didiklenir. Suyla yıkanıp sıkılır. Suyun içine bir müddet (1-2 saat) bırakılır. Arada bir suyu sıkılıp tekrar bırakılır.
4 bardak süt kaynatılır. Tavuk etleri kaynamakta olan sütün içine atılırak tahta kaşıkla eze eze pişirmeye devam edilir. Ateşten alınıp, bir kenara konur.
Topaklanmaması için su ile ezilmiş pirinç unu ve nişasta karışımına, sütten bir kaç kaşık alınarak iyice sulandırılır. Sonra hepsi birden bekleyen süt, tavuk karışımına ilave edilir.
Hepsinin üstüne şeker ialve edilir. Dibinin tutmaması için devemlı karıştırılır. Bir müddet sonra sakız gibi olunca ateşten indirilir.
4 su bardağı Süt
Haşlanmış yarım Tavuğun yalnızca Göğüs Eti
1 kahve fincanı Pirinç Unu
1 kahve fincanı Nişasta
1 su bardağı Toz Şeker
1 fiske tuz
Üzerine arzuya göre pekçok şey konabilir. Gülsuyu veya Tarçın, ince kıyılmış Antep Fıstığı, Kıyılmış Fındık, Hindistan Cevizi Tozu.

Afiyet olsun......
Yetişmiş her insanın içinde, oynamak isteyen bir çocuk vardır.

Nietzsche
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir