Şam Tatlısı

Bu forumda yemek tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
ushuaia
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 2721
Kayıt: 15-02-2006 11:34

Şam Tatlısı

Mesaj gönderen ushuaia »

ŞAM TATLISI

Malzemeler ;
Yoğurt, tahin, şeker, irmik çırpılır. 2 saat dinlendirilir. Kabartma tozu eklenir. 30 cm çapında bir tepsi yağlanır, İçine hamur dökülür. 1 yemek kaşığı tahin sürülür. Yer fıstıkları üzerine konur. Orta ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Şeker, su, limon suyu ile karıştırılarak şurup kaynatılır.
Tatlı fırından çıkarıldıktan sonra sıcak iken, soğutulmuş şurup üstüne dökülür.
4 su bardağı İrmik
1 su bardağı Tahin
1 su bardağı Yoğurt
1 paket Kabartma Tozu
1 su bardağı Toz Şeker
ŞURUP İÇİN
3 su bardağı Toz Şeker
3 su bardağı Su
2 yemek kaşığı Limon Suyu
1 yemek kaşığı Yer Fıstığı
Hamur akıcı değil ise yoğurt ilave edilip yeniden çırpılmalıdır.

Afiyet olsun......
Yetişmiş her insanın içinde, oynamak isteyen bir çocuk vardır.

Nietzsche
Ninni

Mesaj gönderen Ninni »

ilk defa tahin ile yapılan bir şam tatlı tarifi görüyorum. enteresan.. demek lazım..
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir