Erkeklere 'Beyaz Kurdele' geliyor

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2877
Kayıt: 23-06-2003 22:52

Erkeklere 'Beyaz Kurdele' geliyor

Mesaj gönderen Eternity »

ResimHürriyet’in Bahçeşehir Üniversitesi’nde "Aile İçi Şiddete Son Kampanyası" çerçevesinde düzenlediği 2. uluslararası konferans sona erdi. Konferansta kadına şiddet uygulamayan erkeklerin de seslerini çıkarması gerektiği belirtildi. Erkeğin aile içi şiddete karşı durması için "Beyaz Kurdele" kampanyası başlatılacak.

HÜRRİYET’in Çağdaş Eğitim Vakfı, İstanbul Valiliği ve CNN Türk işbirliğiyle gerçekleştirdiği "Aile İçi Şiddete Son Kampanyası" çerçevesinde İstanbul’da Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen 2. uluslararası konferans, yüksek katılımla yapılan atölye çalışmalarıyla sona erdi. İki gündür atölye çalışmalarına katılan gruplar, aile içi şiddeti sona erdirmek için birlikte yarattıkları proje ve önerileri katılımcılarla paylaştılar.

SESSİZ KALMAYIN

Konferansın kapanış konuşmasını yapan Hürriyet Gazetesi Kurumsal İletişim Direktörü Temuçin Tüzecan, "Türkiye’de şiddet uygulamayan erkekler de var. Artık onların da hemcinslerinin kadınlara yönelik şiddetine sessiz kalmak yerine son vermek için çalışmaya başlaması gerekiyor. Bu nedenle Beyaz Kurdele kampanyası başlatacağız" dedi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

1996’da Kanada’da 3 erkek tarafından kurulan ve bugün 52 ülkede uygulanan Beyaz Kurdele Kampanyası, daha çok erkeklerin katıldığı ve şiddeti sona erdirmek için erkekleri eğitmeye yönelik bir sivil girişim. Hürriyet’in bu girişimin Türkiye ayağını başlatırken, bir yandan da diğer büyük şirketlerle şiddetin sonlandırılmasına yönelik sıcak ilişkiler kuracağını belirten Tüzecan, şöyle devam etti:

YÜZ BÜYÜK ŞİRKET

"Türkiye’de işgücünün yüzde 75’i erkek. Yani her 4 çalışandan 3’ü. Şiddete karşı mücadele için şirketlere erişmek, bu nedenle erkeklere erişmek için çok önemli. Aile içi şiddete karşı mücadelenin şirketlerin insan kaynakları politikalarına girmesi gerekiyor. Hürriyet bunun için şirketleri ikna etmeye çalışacak. Hedefimiz üç yılın sonunda 100 büyük şirketten 25’inin bunu yapması. Ayrıca İstanbul Valiliği, Türk Psikologlar Derneği, İstanbul ve Marmara tıp fakülteleri işbirliğiyle kurulacak ’Alo Şiddet’ çağrı merkezi şiddet mağdurlarına yardım edecek."

Hürriyet
Kullanıcı avatarı
Gürz
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 2063
Kayıt: 01-04-2006 17:11

Mesaj gönderen Gürz »

Biz ilk okuldayken başarılı olan öğrencilere ( kız ve erkek ) kırmızı kurdele takarlardı güzelde oluyordu, çalışma azmini artırıyoe ve motivasyon sağlıyordu...

Bu konuda da , beyaz kurdele takan erkeğin eşininde bir sembol kullanması gerekli çünkü, sizin iyi olduğunuzu siz söylerseniz bu ucuz bir reklam olur, sizin iyi olduğunuzu sizinle birlikte yaşayan söylemeli ki bir anlam taşısın değil mi ?
Çağların bilgeliğini ara , ancak dünyaya bir çocuğun gözleriyle bak.
TriniTy
Super Friend
Super Friend
Mesajlar: 505
Kayıt: 24-07-2006 17:07

Mesaj gönderen TriniTy »

tahminim "göstermelik" bir uygulamadan öteye gitmez
öncelikle beyinlerde bitirmeliler şiddeti, bu da eğitimden başka birşeyle
olmaz diye düşünüyorum,
yoksa kurdela takmakla felan olcak iş değil
ha bir de diyelim ki batıda bazı erkekler taktılar ama
doğuda bir adama zor biraz.
beyaz kurdela takcak da kahveye gitcek de ...
yine de tebrik ediyorum kampanyayı.
[img]http://img158.imageshack.us/img158/185/dancinggirloa8.gif[/img]
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2877
Kayıt: 23-06-2003 22:52

Mesaj gönderen Eternity »

çocuk planlaması için dağıtılan prezervatiflerin balon yapılarak şişirilmesi geldi aklıma. şimdi bu kurdelelere de çan bağlayıp ineklerin boyunlarına asmazlarsa iyidir.
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir