şaşılacak doğrusu...!!!!!

Paylaşmak istediğiniz aklınıza gelen konular, olaylar..
Kullanıcı avatarı
KuLL
Quick Friend
Quick Friend

şaşılacak doğrusu...!!!!!

Mesaj gönderen KuLL »

Justin Chapman'ın Başına Gelenler

298 IQ'suyla dünyanın en zeki çocuğu olarak Guinness rekorlar kitabına giren 9 yaşındaki Justin, annesinin yalanları yüzünden depresyon geçiriyor
Justin Chapman, 1993'te Amerika'nın New York kentinde dünyaya geldi. 2 yaşına geldiğinde keman çalıyor, 3 yaşında ise satranç oynuyordu. 4'üne bastığında dünyanın saygın üniversitelerinden olan Standford'a başladı. 298 IQ'suyla dünyanın en zeki çocuğu olarak Guinness rekorlar kitabına girdi. İnternet üzerinden katıldığı derslerinden onur derecesi ile mezun oldu. Ardından Rochester Üniversitesi'ne gitmeye başladı. Okulu en yüksek dereceyle bitirdi. Dünya medyası peşinden koşuyordu. BBC televizyonu hakkında bir belgesel hazırladı. Üstün zekalıların hazırladığı Paradigm News gazetesinde köşe yazarı oldu. Reklamların, talk show'ların yıldızıydı. Ama katıldığı programlarda annesi Elizabeth'in ona doğrudan soru sorulmasına izin vermemesi ve sınavlarının hep e-mail'le yapılması dehası hakkında kuşkular doğurdu. Johns Hopkins Üniversitesi Justin'i zekasını canlı yayında test etmek için davet etti, ancak annesi bunu reddetti.

18 Kasım'da Justin ağır bir sinir krizi geçirdi. Gittiği sinemada Harry Potter filmini seyrederken birden bağırmaya başlayınca annesi küçük çocuğu bir kliniğe yatırdı. "Artık kendim olmak istemiyorum. Ölmek istiyorum!" diyerek ağlıyordu. Doktorlar Justin'in "ruhsal hastalığı ve intihar eğilimi olduğu" şeklinde rapor verdiler. Zeka testlerinde yanıtları bilmediği zaman sinirleniyor ve ağlıyordu. Doktorlar çocuğun normal bir zekaya sahip olduğunu ve annesinin yarattığı 'üstün zekalısın' baskısı sonucu adeta delirdiğini açıkladı. Sosyal Hizmetler yetkilileri velayetini annesinden alarak geçici bir aileye verdi. Bunun üzerine anne Elizabeth, oğlunun "dahi gibi görünmesi ve önünde birçok kapının açılması için" raporlarda sahtecilik yaptığını kabul etti. Çocuğun psikolojisine zarar vermek suçuyla yargılandığı davada "Yaptıklarım onu çok incitiyor. Gerçekleri söyleyerek ona yeniden kavuşmak istiyorum" diye konuştu. Uzmanlar Justin'in annesine geri verilmesinin en iyi çözüm olacağını söylese de henüz kesin bir karar verilmiş değil. Hâlâ aydınlanamayan bir konu da Justin'in dahi olup olmadığı: Eğer deha bir zekası yoksa nasıl Standford'tan 298'lik IQ raporu aldı? Dahi ise neden klinikteki doktorları normal olduğu sonucuna vardı? Tek bilinen Justin'in artık mutlu olmadığı... DIŞ HABERLER

Üstün zekalı çocuklara

NASIL DAVRANMALI
Uzman Psikolog Alanur Özalp üstün zekalı çocukların doğru yönlendirilmezlerse ilerde mutsuz ve başarısız olabileceklerini belirtiyor.

* Üstün zekalı çocuklara diğer çocuklardan farklı davranılmamalı. Ne kadar zeki olursa olsun çocuk olduğu gözardı edilmemeli.

* Sevgiye muhtaç olduğu unutulmamalı. Kucağa alınmak ya da başının okşanması tüm çocukların ihtiyacıdır.

* Yetişkinlerden çok kendi yaşıtlarıyla birlikte vakit geçirmeli. Oyuncaklarla ve arkadaşlarıyla oyun oynaması sağlanmalı.

* Kendi zeka seviyesindeki çocukların arasında bulunabilmesi için gerekli araştırma ve çalışmalar yapılmalı.

* Medyada şov malzemesi olmamalı.

* Ailenin para kaynağı haline gelmemeli.

* Uzman kontrolünde iyi bir eğitim almalı. Ama eğitim sırasında ailesinden koparılmamalı.

<<<Alıntı>>>