Amerikalı fosilbilimci Sereno ile Michigan Üniversitesi'nden paleontolog Jeff Wilson, National Geographic Kurumu'nun yardımıyla Hindistan dinozorunun boynuzlu kafatasını yeniden yapmayı sağladı.
Hindistan’da, 135 milyon yıl önce başlayan Tebeşir Dönemi’nin sonuna ait 65 milyon yıllık etobur sürüngen dinozor fosili bulundu.
Amerikalı ve Hintli fosilbilimcilerin açıklamasına göre, 10 metre boyundaki dinozora, bulunduğu Narmada Irmağı bölgesinden dolayı “Rajasaurus narmadensis” adı verildi.
Chicago Üniversitesi paleontologu Paul Sereno, iki ayağı üstünde yürüyen ve otobur dinozorları avlayarak beslenen bu yeni keşfedilen türün, dinozorların bütünüyle tükendiği Tebeşir Dönemi’nin sonuna ait olması bakımından jeolojik olarak da çok ilginç olduğunu aktardı. Paleontolog Sereno, bu türün; Madagaskar, Afrika ve Güney Amerika türleriyle bağlantılı olduğunu söyledi.
Bilim adamları, Hindistan’ın; Afrika, Madagaskar, Avustralya, Antarktika’dan nasıl ayrıldığı ve Asya’ya yapıştığı sorusuna da yanıtların bu dinozor keşfiyle kolaylaşabileceğini belirtti. Hintli paleontologlar Sureş Srivastava (Hindistan Jeolojik Araştırma Kurumu) ile Ashok Sahni’nin (Pencap Üniversitesi) 18 yıllık çalışması yeni dinozor türünün keşfini sağladı.
Amerikalı fosilbilimci Sereno ile Michigan Üniversitesi’nden paleontolog Jeff Wilson, National Geographic Kurumu’nun yardımıyla Hindistan dinozorunun boynuzlu kafatasını yeniden yapmayı sağladı.
Kaynak: NTVMSNBC