Hindistanda etobur sürüngen dinozor fosili

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Hindistanda etobur sürüngen dinozor fosili

Mesaj gönderen taNGo »

ResimAmerikalı fosilbilimci Sereno ile Michigan Üniversitesi'nden paleontolog Jeff Wilson, National Geographic Kurumu'nun yardımıyla Hindistan dinozorunun boynuzlu kafatasını yeniden yapmayı sağladı.


Hindistan’da, 135 milyon yıl önce başlayan Tebeşir Dönemi’nin sonuna ait 65 milyon yıllık etobur sürüngen dinozor fosili bulundu.

Amerikalı ve Hintli fosilbilimcilerin açıklamasına göre, 10 metre boyundaki dinozora, bulunduğu Narmada Irmağı bölgesinden dolayı “Rajasaurus narmadensis” adı verildi.

Chicago Üniversitesi paleontologu Paul Sereno, iki ayağı üstünde yürüyen ve otobur dinozorları avlayarak beslenen bu yeni keşfedilen türün, dinozorların bütünüyle tükendiği Tebeşir Dönemi’nin sonuna ait olması bakımından jeolojik olarak da çok ilginç olduğunu aktardı. Paleontolog Sereno, bu türün; Madagaskar, Afrika ve Güney Amerika türleriyle bağlantılı olduğunu söyledi.
Bilim adamları, Hindistan’ın; Afrika, Madagaskar, Avustralya, Antarktika’dan nasıl ayrıldığı ve Asya’ya yapıştığı sorusuna da yanıtların bu dinozor keşfiyle kolaylaşabileceğini belirtti. Hintli paleontologlar Sureş Srivastava (Hindistan Jeolojik Araştırma Kurumu) ile Ashok Sahni’nin (Pencap Üniversitesi) 18 yıllık çalışması yeni dinozor türünün keşfini sağladı.
Amerikalı fosilbilimci Sereno ile Michigan Üniversitesi’nden paleontolog Jeff Wilson, National Geographic Kurumu’nun yardımıyla Hindistan dinozorunun boynuzlu kafatasını yeniden yapmayı sağladı.

Kaynak: NTVMSNBC
Dreams
Kullanıcı avatarı
fatih turan
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 413
Kayıt: 25-06-2003 15:04
Konum: istanbul

Mesaj gönderen fatih turan »

hani bir dizi var ya alamanya da karşıma bir aslan çıktı ALLAH ALLAH boyu on metre arkadan bi ses gelir "ziya" e on metre değilse de 5 metre var der arkadan bir ses daha gelir"ziyaaaa" adam der aslan kadar aslan işte bu işte ole olmasın
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir