Malzemeler:
1 Adet Çipura
Sosu İçin
4 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
1.5 Tatlı Kaşığı Soya Sosu
2 Tatlı Kaşığı Sarmısak Suyu
3-5 Adet Defne Yaprağı
1 Çay Kaşığı Kekik
Tuz, Toz Karabiber
HAZIRLANIŞI :
Sos için gerekli bütün malzemeleri karıştıralım. Daha sonra hazırladığımız sosu bir tülbentte veya ince delikli tel süzgeçe dökelim. Sosu süzgeçle süzüp, katı kısımlarını ayırdıktan sonra bir süre buzdolabında bekletelim.
Dolaptan çıkardıktan sonra balığın kuyruğundan ve her iki yanağından çay kaşığıyla bu sostan dökelim. Her iki tarafını da yağlayıp kömür ızgarasında kızartalım.
Balığı yeşil soğanla süsleyerek servis yapalım.
Not: Çipura yerine başka bir ızgaralık balık da kullanabilirsiniz.
Dreamer , çipura teze olunca süper bir yemekdir bu tarifini verdiğin. fakat ufak bir düzeltme yapmak lazım şu ikisini ; 1.5 Tatlı Kaşığı Soya Sosu
ve 2 Tatlı Kaşığı Sarmısak Suyu'nu tarife katmazsan daha güzel olur...
Çağların bilgeliğini ara fakat dünyaya bir çocuğun gözleriyle bak !
excalibur yazdı:Dreamer , çipura teze olunca süper bir yemekdir bu tarifini verdiğin. fakat ufak bir düzeltme yapmak lazım şu ikisini ; 1.5 Tatlı Kaşığı Soya Sosu
ve 2 Tatlı Kaşığı Sarmısak Suyu'nu tarife katmazsan daha güzel olur...
ONLARIN YERİNE BALIKÇI DOSTLARIM SIKILMIŞ LİMONSUYUNUU TAVSİYE EDİYORLAR AMA BENİM FİKRİM ÇUPRA TATSIZ TUZSUZ BİR BALIK GEL BİZ BUNU LÜFERDEN YADA SARIKANATTAN YAPALIM.TABİİ BAŞLIĞI ATAN ARKADAŞA SAYGISIZLIK ETMİŞ OLMAZSAK.
BİR DAMLA ASİL TÜRK KANINDA BİNLERCE MUCİZE VARDIR..............