belirli ölçülerde bir tarif yazmaya gerek yok. ne kadar arzu ediyorsanız o kadar hazırlayabileceğiniz bir tariftir.... arzu edilen miktarda patatesi haşlayın... ben önce soyup sonra haşlamanızı tavsiye ederim. hem daha kolay hemde haşlanırken tuz katacağınız için daha lezzetli olur. haşlanmış patatesleri önce eziniz sonra yağ katınız(sıvıyağ,tereyağı,margarin hangisini tercih ederseniz)en son yine bir miktar tuz, karabiber, pul biber katınız.. iyice karıştırdıktan sonra elinizle ceviz büyüklüğünde toplar yapıp bir kısmını rendelenmiş havuca( rendeledikten sonra suyunu sıkın) bir kısmınıda ince ince doğranmış maydanoza bulayın... (başka malzemelerlede renklendirebilirsiniz. örneğin bir tavada susamı hafiften kavurup sonra patatesleri susama bulayabilirsiniz...) en son servis tabağınıza bir sıra havuçlu, bir sıra maydanozlu şeklinde veya bir maydanozlu bir havuçlu yanyana gelecek şekilde dizin....güzel bir görünümü olacaktır....