|
Yazılım forumunda VHDL Bilgisi Olan??? konu başlığının kısa özeti; Konu: VHDL ( Very High Speed Integrated Circuit Hardware Description Language)
Calisma Ortami: UP2 Board
Software: Max+Plus2
Library: Library IEEE.
Arkadaslar kampüste suan kimseye ulasamiyor...
|
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
|
Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot Kayıtlı Kullanıcılar: Yok
Sayfa 1, 2 Sonraki
|
| Yazar |
Mesaj |
MARTI
Best of TurkiyeForum

Tema: Parthenos (32233)

|
Konu: VHDL ( Very High Speed Integrated Circuit Hardware Description Language)
Calisma Ortami: UP2 Board
Software: Max+Plus2
Library: Library IEEE.
Arkadaslar kampüste suan kimseye ulasamiyorum ve acil bir durum var. VHDL library - ieee.library- üzerine, icinizde detayli bilgisi olaniniz var mi acaba?
Tesekkürlerimi ve saygilarimi sunuyorum. |
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
ComiC
Best of TurkiyeForum

|
Yok vallah bilsem seve seve söylerdim ama "what is it" diyorum  |
|
|
_________________ Madde 2. Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde,
insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
|
|
| Oylanmadı
|
        |
 |
MARTI
Best of TurkiyeForum

|
Anladim, cok tesekkür ediyorum Comic' cigim yine de. Yüreginden gelmis olmasi kafi, inan..
VHDL ile, MUX ( Multiplexer / Bazi sartlar altinda giris sinyalini cikisa aktaran bir eleman ), ALU ( Arith. Logic Unit / ~ Aritmatik Islemci ) gibi cesitli operatörlerin ( ~ ) programlanmasini saglariz. Bunlara paralel CPU ve RAM' de programlayabiliriz. CPU' in iceriginde ALU, MUX gibi operatörler bulunur. Yani hepsi CPU' in bir alt elemanidir.
Library' e gelince, o kadar coklar ki.. Misal Fuzzy Logic' de ayri, hatirladigimca Numeric Analysis de ayri ayrilar. Yani demem bu libraryler kullanim alanlarina göre degiskenler.
Böyle bir durum söz konusu. Umarim, yeteri kadar aciklayici yazabildim..
Umarim, bir nebze seni bilgilendirebildim. |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
ComiC
Best of TurkiyeForum

|
Şimdi sen bana diyorsun ki;
zibor zartı zurt trlay jut tri lay lom
Anladım canım. ben zaten sen biliyormusun diye denemek için yağmıştım. yoksa CPU'nun ALU'suna bişey demedim ben  |
|
|
_________________ Madde 2. Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde,
insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
|
|
| Oylanmadı
|
        |
 |
MARTI
Best of TurkiyeForum

|
Kusura bakma lütfen Comic.. En kolay böyle izah edebildim.. Mazur gör lütfen..
Benim sorunum VHDL proglama degil, o kolay kismi.. Sorunum library ile.. O kadar..
O da halledildi gibi.. Tesekkür ediyorum yine de.. |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
ComiC
Best of TurkiyeForum

|
Bişey değil. Yaw bunlar boş iş sen git delphi'yle uğraş yada VB filan  |
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
        |
 |
Alamut
Best of TurkiyeForum

|
hem sequential (örneğin process komutu kullanarak) hem de concurrent programlama tekniklerini kullanabileceğiniz programlama dili.
entegre devreler temel olarak birkaç seviyede tasarlanabilirler:
1-)transistor level
2-)gate level
3-)register transfel level
4-)behavioral level
artık milyonlarca transistörün kullanıldığı entegre devreleri "al abicim nmos'u hah bi de pmos koy oraya..bak cillop gibi oldu xor" diyerek tasarlamak hem amelelik hem de imkansız olduğundan bu dil geliştirilmiştir.
behavioural levelde yazdığınız kod synthisizer(compiler'ın vhdl karşılığı) tarafından babalar gibi linkliste çevrilir siz de "hanım bak mpeg-2 decoder yaptım" dersiniz.
zaten artık asic tasarımında çoğunlukla system-on-chipyaklaşımı kullanıldığından fırmaların çoğunlukla yaptıkları değişik ip bloklarını alıp,lego gibi birleştirip time analysis'ten sonra bi suru bugla dolu olarak cipi piyasaya sürmektir.
v(vhsic - very high speed integrated circuit) hardware description language |
|
|
_________________ Hani kurşun sıksan geçmez ya geceden...
|
|
| Oylanmadı
|
       |
 |
MARTI
Best of TurkiyeForum

|
Alamut' cugum cok güzel yazmissin, yok böyle birseyyy
Iste dedigin yine benim anlattigim VHDL. Aynen dedigin sekilde programliyoruz zaten.
E madem bu kadar bilgin var; üstadim bir deyiver bakayim su library' leri..
Tesekkürler. |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
IWAS
Best of TurkiyeForum

|
Abi içimden geldi martı acep hangi üniversitede okuyorsun ve hangi bölüm? merak ettim de |
|
|
_________________ Eşit olmasın diyorsanız, kadınla erkek...
Kara çarşafa girsin diyorsanız,
Yobazın gazabından ürkerek...
Diyorsanız ki, okumasın
Kadınımız, kızımız;
Budur bizim alın yazımız...
Unutun tüm dediklerimi.
Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...
|
|
| Oylanmadı
|
      |
 |
ComiC
Best of TurkiyeForum

|
IWAS, Martı'nın özeline bak orda yazıyor. Zaten en son sarışınlar hakkındaki bir bölümde dalga geçerken görmüştüm o zamandır bak uslu çocuğum Kim demiş sarışınlar akılsız diye  |
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
        |
 |
|
|
|
|
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
|
Sayfa 1, 2 Sonraki
Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot Kayıtlı Kullanıcılar: Yok
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz Bu forumda eklenti önizlemelerini/linklerini görebilirsiniz
|
|