Ana Sayfa
Gruplar  •  Site Yönetimi  •  Özel Mesajlarınız   •  Giriş   •  Kayıt
Reklam alanı
Sohbet ediyorum
Ana Sayfa
Ana Sayfa
Forumlar
Forumlar
Yardım
Yardım
Arama
Arama
Albüm
Albüm
Kurallar
Kurallar
Linkler
Linkler
Makaleler
Makaleler
Oyunlar
Oyunlar
Sohbet
Sohbet
Üyeler
Üyeler
İstatistikler
İstatistikler

ADSL / VDSL / Network forumunda usb modemde otomatik bağlanma konu başlığının kısa özeti; arkadaşlar usb modem kullanıyorum.ve elle bağlanıyorum pc yi açarken otomatik bağlanmıyo ethernet olmadığı için.bunu nasıl otomatik yapabilirim.yani pc açıldığında modemim nete bağlansın direk.nasıl o...

Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot
Kayıtlı Kullanıcılar: Yok

Yeni Başlık GönderCevap Gönder Digg it Stumble it Submit to Del.icio.us Diigo it Prefound it Reddit it Facebook it Blink it Slashdot it Linkagogo it 
Önceki başlık Arkadaşına GönderYazdırÖzel Mesajlarınız Sonraki başlık
Yazar Mesaj
ophidian
New Friend
New Friend

Tema: Parthenos (32230)

Mesaj Tarih: 27 May 2006, 21:35   Mesaj konusu: usb modemde otomatik bağlanma
Alıntıyla Cevap VerSonraki Mesaj

arkadaşlar usb modem kullanıyorum.ve elle bağlanıyorum pc yi açarken otomatik bağlanmıyo ethernet olmadığı için.bunu nasıl otomatik yapabilirim.yani pc açıldığında modemim nete bağlansın direk.nasıl olcak?

Oylanmadı ophidian offlineKişisel Galeri - ophidianKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder
taNGo
WebMaster
WebMaster

Tema: FI Subgrey (87)

turkey.gif

Mesaj Tarih: 27 May 2006, 21:43   Mesaj konusu:
Alıntıyla Cevap VerSonraki MesajÖnceki Mesaj

Bazı usb modemlerde kullanıcı adı ve şifreyi modemin arayüzünde tutamadığı için genelde bağlantı için şifre sorar.Fakat ethernet bağlantısı olan modemlerin kendi hafızasındaki kullanıcı arayüzünde şifre otomatik kayıt edilir (yani pcden bağımsız). Bu yüzden çoğu usb modemde sürekli şifreyi tanıtmak ve elle bağlanmak zorundasınız.

New Friend
New Friend

Mesaj Tarih: 27 May 2006, 22:05   Mesaj konusu:

taNGo demiş ki:
Bazı usb modemlerde kullanıcı adı ve şifreyi modemin arayüzünde tutamadığı için genelde bağlantı için şifre sorar.Fakat ethernet bağlantısı olan modemlerin kendi hafızasındaki kullanıcı arayüzünde şifre otomatik kayıt edilir (yani pcden bağımsız). Bu yüzden çoğu usb modemde sürekli şifreyi tanıtmak ve elle bağlanmak zorundasınız.

yani! çaresi yokmu? vardır mutlakada nese genede sağol
 Oylanmadı ophidian offlineKişisel Galeri - ophidianKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder
dJ4
Co-Admin
Co-Admin

blank.gif

Mesaj Tarih: 28 May 2006, 00:09   Mesaj konusu:

Bağlantı protokolüyle ilgili bir durum bu her usb modem desteklemeyebilir ama mesela zoom marka usb modem sürekli bağlı olma özelliğini desteklemektedir. Bazı usb modemlerde taNGo'nun söylediği kendi arabiriminde şifreyi saklama özelliğine sahip yani sizin modemin bu özelliği olup olmadığı önemli. Mesela zoom için belkide bu bütün modemler için geçerli olabilir bu konuda bilgim yok PPPoE ayarına göre değişikli gösterebilyor o ayarı değiştirmeyi denersen deneme yanılma yöntemiyle doğru soruca ulaşibilirsin. Çevirmeli bağlanan birçok usb modemi o hale getirmişliğim var ama dediğim gibi deneyerek buldum ben de Smile
 Oylanmadı dJ4 offlineKişisel Galeri - dJ4Kullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderE-mail'i gönder
dEEp
Super Friend
Super Friend

ussr.gif

Mesaj Tarih: 28 May 2006, 00:40   Mesaj konusu:

Usb modemlerin %90 gibi bir bölümü numara çevirilmesini gerektirir..Adam marka modemlerde bu özellik vardır,modem arayüzüne girilebilir,ethernet modem gibi kullanılabilir..Alcatel Speedtouch,Pikatel Usb,Datron Usb,Edimax Usb,Zoom Usb,Karel Usb ve diğer modemler standart ayar olarak numara çevirmeyi gerektiren modemlerdir..Protokol ayarlarını değiştirmek pek bir çözüm olmaz gibi..Ancak ethernet tabanlı olupta,usb kullanılan modemlerde bu tarz bir özellik mevcuttur..

Slow Friend
Slow Friend

Uzaklaştırıldı

Mesaj Tarih: 26 Temmuz 2006, 20:56   Mesaj konusu: yardım bağlantı sorunu

adsl kullanıcıyım fakat pc internete bağlayamadım ağ bağlantı görüntüsünde giden sayısı sürekli değişirken gelen sayısında bir değişiklik olmuyor tcp ıp elle yeni numaralar verdim 10.02.00 bu numaraları en son tamam dediğim de üstteki ile alt şeyler çakışıyo gibi bişiyler yazdı kullanıcı 0byt olarak ayarladığı için felan dedi bende otomatik olarak yaptım yine modemde adsl ışığı sürekli yanıyo bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum bu arada ethernet le bağlanıyorum
 Oylanmadı prestige offlineKişisel Galeri - prestigeKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder
dEEp
Super Friend
Super Friend

ussr.gif

Mesaj Tarih: 31 Temmuz 2006, 13:02   Mesaj konusu:

Modem otomatik ip alıyorsa elle vermene gerek yok.. Verdiğin ip numarasına uyumlu olan modem de yok zaten.. Otomatik alsın.. Olmuyorsa yapabileceğin tek şey var,çok fazla modem ayarları ile oynamışsan,fabrika ayarlarına döndür modemi ve protokol ayarlarını yap..Enkapsulasyon,protokol ayarlarında PPPoE seçmelisin,VPI : 8 VCI: 35 olmalıdır.. PPPoA şu zamanda pek çok kullanılmıyor,santrallerle alâkalı birşey.. Kullanıcı ismi/şifreni gir tüm ayarlarını tamamla.. Veyahut müşteri hizmetleri ile irtibata geç,tüm bunları yaptıktan sonra düzelmiyorsa.. Dns kaynaklı bir sorunda olabilir.. 66.249.85.99 ip olarak gir bunu tarayıcıya,google anasayfası açılırsa anla ki dns kaynaklı..

Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

mcdonalds.gif

Mesaj Tarih: 31 Temmuz 2006, 15:21   Mesaj konusu:

Zamanında bende çok aramıştım dayımın pc için otomatik bağlanma bulamamıştım ama mutlaka vardır. Macro benzeri birşeyle yapılabilir, oturum açıldığı gibi numara çevirebilir mesela, imkansız değil.

Daussila
Slow Friend
Slow Friend

turkey.gif

Mesaj Tarih: 04 Ağustos 2006, 14:27   Mesaj konusu:
Alıntıyla Cevap VerÖnceki Mesaj

PCI veya USB ADSL modem kullananlar, işletim sistemi açıldıktan 10-15 saniye sonra modemlerinin kullanıma hazır hale geldiğini biliyor. Internet bağlantısını başlatmak için ise normal şartlarda manuel olarak işlem yapmak zorunda kalınıyor.

Bilgisayarınız her açıldığında, PCI veya USB ADSL modeminizin otomatik olarak Internet bağlantısını gerçekleştirmesini; bağlantı koptuğunda da tekrar bağlanmasını sağlayabilecek bir yazılım mevcut. CiDial.

183 KB'lık bu programı kurduktan sonra yapmanız gereken, ayarlar bölümünden (settings) ADSL bağlantınız için kullandığınız çevirmeli bağlantıyı göstermek ve ayarları kaydedip çıkmak. Bilgisayarınızı her açtığınızda bu programın çalışmasını ayarlamak için ise, "Başlat" menüsündeki "Startup" veya "Başlangıç" klasörünün içerisine CiDial programının kısayolunu yarayın. Program kendisini "\Program Files\CiDial\" klasörü altına kaydediyor.

CiDial programını download etmek için PCI veya USB ADSL modem kullananlar, işletim sistemi açıldıktan 10-15 saniye sonra modemlerinin kullanıma hazır hale geldiğini biliyor. Internet bağlantısını başlatmak için ise normal şartlarda manuel olarak işlem yapmak zorunda kalınıyor.

Bilgisayarınız her açıldığında, PCI veya USB ADSL modeminizin otomatik olarak Internet bağlantısını gerçekleştirmesini; bağlantı koptuğunda da tekrar bağlanmasını sağlayabilecek bir yazılım mevcut. CiDial.

183 KB'lık bu programı kurduktan sonra yapmanız gereken, ayarlar bölümünden (settings) ADSL bağlantınız için kullandığınız çevirmeli bağlantıyı göstermek ve ayarları kaydedip çıkmak. Bilgisayarınızı her açtığınızda bu programın çalışmasını ayarlamak için ise, "Başlat" menüsündeki "Startup" veya "Başlangıç" klasörünün içerisine CiDial programının kısayolunu yarayın. Program kendisini "\Program Files\CiDial\" klasörü altına kaydediyor.

CiDial programını download etmek için.

http://pages.sbcglobal.net/cgblack/cidial.exe

pclabs

Önceki başlık Arkadaşına GönderYazdırÖzel Mesajlarınız Sonraki başlık

Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot
Kayıtlı Kullanıcılar: Yok

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
Bu forumda eklenti önizlemelerini/linklerini görebilirsiniz
Etiketler: arkadaşlar, açarken, açıldığında, bağlanma, bağlanmıyo, bağlansın, bağlanıyorum,

Benzer Başlıklar
Başlık Yazar Forumlar Cevaplar Son Gönderilen
Yeni mesaj yok [ Anket ] Internete bağlanma hızınızdan memnun musunuz ? dJ4 Genel Anketler 33 02 Ocak 2006, 11:44 Son Mesajları Gör
dj_gokhan
Yeni mesaj yok Otomatik tolgabjk_33 PC Yardım 2 23 Ekim 2006, 16:59 Son Mesajları Gör
tolgabjk_33
Yeni mesaj yok Otomatik Yağ Çekme Servisi Enchanting Komikler 10 10 Kasım 2005, 12:28 Son Mesajları Gör
ilmurat
Yeni mesaj yok Popoyu otomatik yıkayan tuvalet Eternity Gelişen Teknoloji 1 19 Ağustos 2006, 19:37 Son Mesajları Gör
ComiC
Yeni mesaj yok "Otomatik fiyatlandırma temmuzdan önce başlayabilir" RSS-Haber CNN Türk Güncel Haberler 0 26 May 2008, 18:00 Son Mesajları Gör
RSS-Haber

Bu Siteye Ait Çerezleri Sil

© 2003, 2049 Türkiye Forum :: Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group :: FI Theme
Tüm saatler GMT +2 Saat :: :: Forum Arşivleri
Hata: sayfa oluşturma = 0.67353 saniye, sql sorguları = 46
Türkiye Forum başlık özet akışları

Reklam alanı

CBACK CrackerTracker tarafından korunuyor
25594 Girişim engellendi.

phpBB Türkiye

Forum Haritası: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 86, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133