|
Komikler forumunda türkiye' de köfte gerçeği konu başlığının kısa özeti; TÜRKİYE’DE KÖFTE GERÇEĞİ
Merhaba sevgili okurlarım, yapmış olduğum uzun ve emek yoğun araştırmalar sonucunda, ülkemiz gıda sektöründe ciddi bir kültürel sorunla karşı karşıya gelmiş o...
|
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)
|
Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot Kayıtlı Kullanıcılar: Yok
Sayfa 1, 2, 3 Sonraki
|
| Yazar |
Mesaj |
ilmurat
Best of TurkiyeForum

Uyarılar : 1
Tema: Parthenos (32227)

|
TÜRKİYE’DE KÖFTE GERÇEĞİ
Merhaba sevgili okurlarım, yapmış olduğum uzun ve emek yoğun araştırmalar sonucunda, ülkemiz gıda sektöründe ciddi bir kültürel sorunla karşı karşıya gelmiş olan bir yiyecek türünü ortaya çıkardım: Köfte!
Bugüne kadar içinizden kaç kişi köfte sorunsalına ilgi göstermiş olabilir? Açık konuşmalıyım, ben kendim daha önce gerçekten de ilgi duymamıştım köfteye. Tamam, leziz bir yiyecek ve vejetaryen olmayanlar için olmazsa olmaz bir gıda maddesidir ve üzerinde çeşitli pişirme teknikleri uygulanır. Örneğin, ızgara, tava, fırın gibi mutfak gereçlerinin tümü köfte için uygundur ve bu uygunluk TSE tarafından da onaylanmıştır.
Bununla birlikte, köfte olmanın zorlukları kamu kuruluşları, dernek ve vakıflar, hatta medya tarafından bile araştırılmamış, bu konuda tek bir makale yazılmamıştır. Uyan artık Medya! Köftelerin sorununa kim ışık tutacak?
Meşhur Karadeniz Pidesi, Meşhur Sarıyer Böreği, Meşhur Adana Kebabı, Meşhur Kayseri Mantısı, Meşhur Kars Balı gibi, reyting kurbanı, topluma mal edilmiş nice gıda maddesi gelecek şimdi aklınıza. Haklısınız! Bununla birlikte bu makalemde sadece köftelere yer veriyor olmamın önemli bir nedeni var: Bu zavallı köftelerin sığınabilecekleri bir yerleri yok! Ne Karadeniz, ne Sarıyer, ne de Adana; köfte olmak, ne yazık ki ülke çapında meşhur olmayı gerektiriyor. Hemen göz atalım:
Meşhur Sultanahmet Köftesi
Meşhur İnegöl Köftesi
Meşhur Tekirdağ Köftesi
Meşhur İznik Köftesi
Meşhur İzmir Köftesi
Meşhur Bandırma Köftesi
Meşhur Erdek Köftesi
Bu liste seksen bir ilin tüm ilçelerince uzayabilir. Kolayca anlaşılıyor ki köfte olmak, meşhur olmayı gerektiriyor. Çok iyi biliyoruz ki meşhur olmak hiç de kolay değil! Bunun için bir köftede, en başta yükselme hırsı olmalı, sonra türlü dalaverelere yatkınlık, ayrıca her taşın altından çıkabilecek kadar tetikte ve hazır olmalı, mutlaka bir imaj meykır edinmeli ve bağlı olduğu bir ajansı olmalı. Hepsi bu kadar değil elbette; her an bakımlı, bol silikonlu, mümkünse uzun boylu ve dişi ise mutlaka sarışın olmalı.
Kıyma makinesinin içinde pançik pançik edilip güzellik uzmanınca türlü yabancı maddeyle karıştırılıp saatlerce mıncıklanıp yoğrulduğu yetmiyormuş gibi, cayır cayır kızartılması da önemsizmiş gibi, bir de meşhur olmak için savaşıyor zavallı köfteler.
E pes yani! Ayıp, ayıp, çok ayıp! Bu zorbalığa artık son verelim. Bunu insanlık adına yapalım, AB için yapalım. Bir şekilde onlara bu güzelliği yapalım. Lütfen!
27.10.2003
29.08.05
Zerrin Oktay |
|
|
    |
 |
| Bu Başlık İçin Teşekkür Eden Kullanıcılar: |
| 1 Kullanıcı bu başlık için teşekkür etti: Bigboss (01-04, 10:57), Teşekkürler ilmurat başlık için |
 |
ushuaia
Best of TurkiyeForum

|
Heheee. Çok güzeldi. Teşekkürler...
Bandırma' mızın köftelerini de görmek, benim için ayrı bir keyif oldu...
Bursa' nın meşhur Çiçek Izagara' sını da ilave ediyorum...
Saygılar.... |
|
|
_________________ Yetişmiş her insanın içinde, oynamak isteyen bir çocuk vardır.
Nietzsche
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
jok3r_88
Misafir

|
Bi de tükürük köfte var ama iğrençlik boyutuna girdiği için en iyiysi sölemeyim.  |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
|
 |
Ninni
Misafir

|
köftecilerin masaları dolmuştur herlade bu yazıdan sonra )
tamda öğle yemeği vakti acıktım yaa .. |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
|
 |
ilmurat
Best of TurkiyeForum

Uyarılar : 1

|
ushuaia demiş ki:
Heheee. Çok güzeldi. Teşekkürler...
Bandırma' mızın köftelerini de görmek, benim için ayrı bir keyif oldu...
Bursa' nın meşhur Çiçek Izagara' sını da ilave ediyorum...
Saygılar....
İstiklal caddesinde bir yer çok güzel yapıyor her gittiğimde yerim çiçek ızgara, köftenin iskenderi  |
|
|
|
    |
 |
Affedilmeyen
Best of TurkiyeForum

|
burada bir köfteci var, of ya şimdi oraya giderim ben  |
|
|
_________________ Başına bir silah daya ve duvarları beyninle boya.
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
jok3r_88
Misafir

|
Sen kıymayı kap otobüse atla gel.Ben sana yaparım.Adı da ne olsun.Hah eziyet köfte.  |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
|
 |
Ninni
Misafir

|
inanma jokere köfteyi yapar yapmasına da hepsini kendi yer.. |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
|
 |
Affedilmeyen
Best of TurkiyeForum

|
Sakata gelmemek lazım, anneme yaptırırım ben!  |
|
|
_________________ Başına bir silah daya ve duvarları beyninle boya.
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
Ninni
Misafir

|
bak annene kurabiyeleride yaptırdın ama bize yok . olmuyor böyle affedilmeyen komşuda pişer bizede düşer.. |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
|
 |
|
|
|
|
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)
|
Sayfa 1, 2, 3 Sonraki
Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot Kayıtlı Kullanıcılar: Yok
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz Bu forumda eklenti önizlemelerini/linklerini görebilirsiniz
|
|