|
Zeka Soruları forumunda Şapkalar ve renkleri konu başlığının kısa özeti; -Şapkalar-
Bir kutuda 3 siyah ve 2 beyaz şapka bulunmaktadır. A,B ve C adlarını vereceğimiz üç kişi kutudan birer şapka seçip kendi başına takmıştır. Üçü de kendi başındaki şapkayı görememektedir....
|
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
|
Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot Kayıtlı Kullanıcılar: Yok
|
| Yazar |
Mesaj |
Bigboss
Lover of TurkiyeForum

Tema: Parthenos (32198)

|
-Şapkalar-
Bir kutuda 3 siyah ve 2 beyaz şapka bulunmaktadır. A,B ve C adlarını vereceğimiz üç kişi kutudan birer şapka seçip kendi başına takmıştır. Üçü de kendi başındaki şapkayı görememektedir.
A adlı kişi, B ve C'yi;
B adlı kişi,C'yi görebilecek şekilde oturtulmuştur.
C adlı kişi ise kimseyi görememektedir.
A'ya başındaki şapkanın rengini bilip bilemediği sorulduğunda "Hayır",
B'ye başındaki şapkanın rengini bilip bilemediği sorulduğunda yine "Hayır",
C'ye başındaki şapkanın rengini bilip bilemediği sorulduğunda ise "Evet"
cevapları alınmıştır ve C başındaki şapkanın rengini bilmiştir.
C'nin giydiği şapkanın rengi nedir ve nasıl bilmiştir?
NOT: Bu soruda hiçbir kelime oyunu yoktur ve cevap mantıklıdır.
Cevaplarınızı bekliyorum... |
|
_________________ Bağımsızlık savaşı sürüyor, sürecek yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek!.. | Liseli Genç Umut | www.gencumut.org | iletisim@gencumut.org
|
|
| Oylanmadı
|
     |
 |
smacker09
Best of TurkiyeForum

|
A, iki beyaz şapka görmüş olamaz.Eğer öyle olsaydı "B ve C'nin şapkası beyaz, bu durumda benimki siyahtır." der ve şapkasının rengini bilirdi.
A'nın hayır cevabı vermesi üzerine B ve C'nin şapkalarından en az birisinin renginin siyah olduğu anlaşılmıştır.
Şimdi B'ye gelelim.B, C'nin şapkasının beyaz olduğunu görseydi, yukarıdaki mantıktan kendi şapkasının siyah olduğunu anlardı.B, "Hayır bulamadım" dediğine göre C'nin şapkası siyah olmalıydı.
C de yukarıdaki iki mantıktan başındaki şapkanın siyah olduğunu anlamış ve "Evet buldum,siyah" demiştir. |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
GrAvEDiggER
New Friend

|
BigBoss smacker09'un cvbı doğrumu?? bi cvp wersen diyorum bu arada ben ATL'den SERKAN  |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
GrAvEDiggER
New Friend

|
BigBoss smacker09'un cvbı doğrumu?? bi cvp wersen diyorum bu arada ben ATL'den SERKAN  |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
TuzluKahve
Fast Friend

|
Yanıt doğrudur. |
|
|
_________________ Man Loved Birds And Created Cages
God Loved Birds And Created Trees
|
|
| Oylanmadı
|
      |
 |
|
|
|
|
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
|
Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot Kayıtlı Kullanıcılar: Yok
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz Bu forumda eklenti önizlemelerini/linklerini görebilirsiniz
|
|
|