Ana Sayfa Reklam alanı
Gruplar  •  Site Yönetimi  •  Özel Mesajlarınız   •  Giriş   •  Kayıt
Ana Sayfa   •   Forumlar   •   Yardım   •   Arama   •   Albüm   •   Kurallar   •   Linkler   •   Makaleler   •   Oyunlar   •   Sohbet   •   Üyeler   •   İstatistikler

Google

Astroloji forumunda Reenkarnasyona İNANIYOR MUSUNUZ ? konu başlığının kısa özeti; Karma felsefesinin bir sonucu olarak reenkarnasyon, -yani bir insanın öldükten sonra başka bir bedenle dünyaya tekrar geldiği- inancı Hint dinlerinde çok köklü olarak yerleşmiştir. Karma ve reenkarnas...

Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 1 Misafir ve 0 Bot
Kayıtlı Kullanıcılar: Yok

Yeni Başlık GönderCevap Gönder Digg it Stumble it Submit to Del.icio.us Diigo it Prefound it Reddit it Facebook it Blink it Slashdot it Linkagogo it 
Önceki başlık Arkadaşına GönderYazdırÖzel Mesajlarınız Sonraki başlık
Yazar Mesaj
webmaster_20
New Friend
New Friend

Tema: Parthenos (37549)

Mesaj Messageicon Tarih: 05 May 2009, 13:30   Mesaj konusu: Reenkarnasyona İNANIYOR MUSUNUZ ?
Alıntıyla Cevap VerSonraki Mesaj

Karma felsefesinin bir sonucu olarak reenkarnasyon, -yani bir insanın öldükten sonra başka bir bedenle dünyaya tekrar geldiği- inancı Hint dinlerinde çok köklü olarak yerleşmiştir. Karma ve reenkarnasyon arasındaki ilişki Dinler Tarihi isimli kitapta şöyle açıklanmaktadır:

Karma doktrinine bağlı olarak tenasuh, yani ruhun bir bedenden ötekine geçtiği inancı doğdu. Böylece ölümden sonra devamlı var olma, ruhun bedenden ayrı olduğu fikri gelişmiş oldu. Bu inanışa göre, ruh kendi derecesi içinde yüksek veya alçak olarak doğar. İnsan yaptıklarına göre hayvan, bitki, insan veya tanrı şeklinde doğar. (Buna göre insan kendi kaderinin mimarıdır.) Bu doğuş, bir sebep sonuç ilişkisi içinde gerçekleşir. Manevi ve ahlaki karşılık, yani yapılanların sonucu ruhun tenasuhu ile mümkün olur. Sonraki hayatta mutlu olmak, doğru harekete bağlıdır. Her şahıs, işlerinden sorumludur. Ölümden korkmaya gerek yoktur. Devamlı yeniden doğuşlarla insan, arzularına ulaşır, devamlı bir tatmin elde eder. O, tanrı Brahma'da yaşar. Bu inanışın Hintliyi kuvvetli bir iyimserliğe ulaştırdığı ileri sürülmektedir.

Görüldüğü gibi, Karma'da ahiret inancı yoktur; bunun yerine sürekli ölüp, tekrar dünya hayatında aynı ruhla, fakat yeni bir bedenle dirilme inancı vardır. Ancak bu, Allah'ın Kuran'da bildirdikleri ile çelişen, batıl ve sapkın bir inançtır.

Bu felsefede dikkat çeken bir başka sapkın inanç ise, insanın bir ilah olarak da doğabileceğine inanılmasıdır. Bu, tarih boyunca inanılan en batıl ve gerçek dışı iddiadır. Böyle bir iddia açıkça Allah'a şirk koşmak anlamına gelmektedir. Oysa açıktır ki, hiçbir insan ilah olamaz; tek bir İlah vardır ve O, doğurmamış ve doğurulmamıştır. Tüm kainatın ve canlıların sahibi, yaratıcısı, koruyucusu ve ilahı Allah'tır. O'nun eşi ve benzeri yoktur. Rabbimiz olan Allah, bu gerçeği Kuran'ın İhlas Suresi'nde şöyle bildirir:

De ki: O Allah, birdir. Allah, Samed'dir (herşey O'na muhtaçtır, daimdir, hiçbir şeye ihtiyacı olmayandır). O, doğurmamıştır ve doğurulmamıştır. Ve hiçbir şey O'nun dengi değildir. (İhlas Suresi, 1- 4)

Bunun dışında bir inanca sahip olanlar doğru yoldan sapmışlardır ve dünyada da ölümden sonraki hayatta da zarardadırlar.

KURAN'DA REENKARNASYON YOKTUR, ÖLÜM VE DİRİLME BİR KEREDİR

Reenkarnasyon hiçbir ilahi kaynağa dayanmayan batıl bir inançtır. Ancak sadece Hint dinlerinde değil, dünyanın her yerinde reenkarnasyona inanan, daha doğrusu reenkarnasyonun doğru olmasını isteyen insanlar bulunmaktadır. Bunun nedeni, dine inanmayan, ahiretin varlığını inkar eden, ölümden sonra yok olmaktan veya sonsuza kadar cehennemde kalmaktan korkan insanların, reenkarnasyonu, bu korkularını yenmek için bir çıkar yol olarak görmeleridir. Çünkü reenkarnasyon inancının temelinde de ölümden korkmamak gerektiği ve insanın yeniden doğuşlarla arzularına ulaşabileceği yönünde gerçek dışı bir telkin yatmaktadır.

Oysa Kuran'da ölümün ve dirilişin bir kez olduğu bildirilmektedir. Her insan dünyada sadece tek bir hayat yaşar, bu hayatından sonra ölür ve ölümünden sonra tekrar diriltilerek, dünyada tüm yapıp ettiklerine göre sonsuza kadar cennette veya cehennemde kalmayı hak eder. Yani insanın bir dünya hayatı, bir de sonsuza kadar yaşayacağı ahiret hayatı vardır. İnsanların öldükten sonra dünya hayatına geri dönemeyecekleri Kuran'da çok açık olarak bildirilmektedir:

Yıkıma uğrattığımız bir ülkeye (tekrar dünya hayatı) imkansız (haram)dır; hiç şüphesiz onlar, (dünyaya) bir daha geri dönmeyecekler. (Enbiya Suresi, 95)

Sonunda, onlardan birine ölüm geldiği zaman, der ki: "Rabbim, beni geri çevirin. Ki, geride bıraktığım (dünya)da salih amellerde bulunayım." Asla, gerçekten bu, yalnızca bir sözdür, bunu da kendisi söylemektedir. Onların önlerinde, diriltilip kaldırılacakları güne kadar bir engel (berzah) vardır. (Mü'minun Suresi, 99-100)

...... www.astroloji-diyari.tr.gg adresinden alıntıdır.....

Oylanmadı webmaster_20 offlineKişisel Galeri - webmaster_20Kullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder
CeSeT
New Friend
New Friend

Mesaj Tarih: 10 May 2009, 14:23   Mesaj konusu:
Alıntıyla Cevap VerSonraki MesajÖnceki Mesaj

ben inanmıyorum :S
 Oylanmadı CeSeT offlineKişisel Galeri - CeSeTKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder
yau
Slow Friend
Slow Friend

turkey.gif

Mesaj Tarih: 03 Temmuz 2009, 09:43   Mesaj konusu:

bende inanmıyorum İslama ters bir anlayış zaten

Durun kapanmayın pencerelerim
Güneşimi kapatmayın
Beton çok soğuk, üşüyorum...
 Oylanmadı yau offlineKişisel Galeri - yauKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder
cellek
New Friend
New Friend

Tema: FI Subsilver Shadow (260)

Mesaj Tarih: 03 Temmuz 2009, 11:57   Mesaj konusu:

böyle bir saçmalığa inanmak aptallık olur..
 Oylanmadı cellek offlineKişisel Galeri - cellekKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder
qreen
Fast Friend
Fast Friend

blank.gif

Mesaj Tarih: 15 Eylül 2009, 14:41   Mesaj konusu:
Alıntıyla Cevap VerÖnceki Mesaj

inanıyorum

Yeni Başlık GönderCevap Gönder
Önceki başlık Arkadaşına GönderYazdırÖzel Mesajlarınız Sonraki başlık

Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 1 Misafir ve 0 Bot
Kayıtlı Kullanıcılar: Yok

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
Bu forumda eklenti önizlemelerini/linklerini görebilirsiniz

Benzer Başlıklar
Başlık Yazar Forumlar Cevaplar Son Gönderilen
Yeni mesaj yok Sabit: [ Anket ] Bilgisayarınızı yedekliyor musunuz ? dJ4 Genel Anketler 22 16 Eylül 2009, 02:12 Son Mesajları Gör
ilayda
Bu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz [ Anket ] Yedekliyor musunuz ? dJ4 Genel Anketler 16 14 Haziran 2004, 00:22 Son Mesajları Gör
SenSei
Yeni mesaj yok biliyor musunuz? fordcu_cafer Paylaşmak İstiyorum 7 22 Şubat 2006, 11:39 Son Mesajları Gör
EcCeNtRiC
Yeni mesaj yok Siz MASON musunuz? RSS-Haber Aktüel 0 06 Aralık 2007, 18:00 Son Mesajları Gör
RSS-Haber
Yeni mesaj yok [ Anket ] Sigara kullanıyor musunuz ? dJ4 Genel Anketler 139 18 Haziran 2009, 16:04 Son Mesajları Gör
Damla93

Gizlilik Politikası Bu Siteye Ait Çerezleri Sil

© 2003, 2010 Türkiye Forum :: Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group :: FI Theme
Tüm saatler GMT +2 Saat

Türkiye Forum başlık özet akışları

Reklam alanı

CBACK CrackerTracker tarafından korunuyor
38715 Girişim engellendi.

phpBB Türkiye