Ana Sayfa Reklam alanı
Gruplar  •  Site Yönetimi  •  Özel Mesajlarınız   •  Giriş   •  Kayıt
Ana Sayfa
Ana Sayfa
Forumlar
Forumlar
Yardım
Yardım
Arama
Arama
Albüm
Albüm
Kurallar
Kurallar
Linkler
Linkler
Makaleler
Makaleler
Oyunlar
Oyunlar
Sohbet
Sohbet
Üyeler
Üyeler
İstatistikler
İstatistikler

Google

phpBB forumunda Phpbb 2 plus versiyonunda tema sorunu... konu başlığının kısa özeti; Forumum phpbb 2 plus 1.3 ve ben forumumun temasını degiştirmek isitiyorum fakat buldugum tema dosyasının içinde plus temasıın içerigi kadar olmuyor yani eksik dosyalar oluyor.Bunu nasıl giderebilirim....

Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot
Kayıtlı Kullanıcılar: Yok

Bu forum kilitlenmiştir, yeni bir başlık açamazsınız, cevap gönderemez ya da mesajları değiştiremezsinizBu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz Digg it Stumble it Submit to Del.icio.us Diigo it Prefound it Reddit it Facebook it Blink it Slashdot it Linkagogo it 
Önceki başlık Arkadaşına GönderYazdırÖzel Mesajlarınız Sonraki başlık
Yazar Mesaj
littleworm
Slow Friend
Slow Friend

Tema: Parthenos (30268)

turkey.gif

Mesaj Tarih: 10 Şubat 2004, 19:03   Mesaj konusu: Phpbb 2 plus versiyonunda tema sorunu...
Alıntıyla Cevap VerSonraki Mesaj

Forumum phpbb 2 plus 1.3 ve ben forumumun temasını degiştirmek isitiyorum fakat buldugum tema dosyasının içinde plus temasıın içerigi kadar olmuyor yani eksik dosyalar oluyor.Bunu nasıl giderebilirim.Bu şekilde eksik yükledigimde xxxx.tpl bulunamadı diyor(dogal olarak)
Ben fisubsilver.css yi ve images klasörünü degiştirerek hallediyorum fakat bu seferde tek temadan başka servera tema yükleyemiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler Very Happy

Oylanmadı littleworm offlineKişisel Galeri - littlewormKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderICQ Numarası
taNGo
WebMaster
WebMaster

Tema: FI Subgrey (70)

turkey.gif

Mesaj Tarih: 10 Şubat 2004, 21:15   Mesaj konusu:
Alıntıyla Cevap VerSonraki MesajÖnceki Mesaj

Tema yüklemesiyle ilgili bir ipucu vereyim,
Aynı tip temalar örneğin www.forumimages.com un fisubgreen, fisubgrey, fisubice...Yada normal subSilver, subRed, subGreen..Bunlar kendi içlerinde görünümleri birbirlerine benziyor.Fakat renkleri ayrı..

Görünümleri aynı olan fakat renkleri değişik olan temalarda default kullandığın temanın tüm dosyalarını alıp (tüm *.tpl dosyaları) bunların css stil dosyalarını yeni temanınkiyle değiştirerek ve templates/xxx/overall_header.tpl - templates/xxx/admin/page_header.tpl

bu dosyaların içindeki tema ismini yenileriyle değiştirerek düzeltebilirsin.

Buradan sonra anlatılanlar modifiye edilmiş phpBB forumlar için geçerlidir.Yani bir çok mod yüklenip daha sonra görünümleri aynı fakat renkleri farklı yeni template yüklemek isteyenler içindir.

Örneğin şu an bir tek template kullanıyoruz diyelim.Template mizin adı fisubsilver olsun.Ve yeni bir template olarak buna benzer fakat renkleri ve stilleri değişik olan fisubgrey yükleyeceğiz.

templates/fisubsilver klasörünün içeriğini tamamen ftp den bilgisayarımıza download ediyoruz.Daha sonra fisubsilver klasörünün adını fisubgrey olarak değiştiriyoruz.

Klasörün içerisindeki fisubsilver.css dosyasını silip www.forumimages.com adresinden download ettiğimiz fisubgrey template nin içerisindeki fisubgrey.css dosyasını kopyalayıp demin fisubsilver.css dosyasını sildiğimiz yere yapıştırıyoruz.
UYARI: Eğer fisubsilver.css dosyasında herhangi bir eklenti yada editlenme sözkonusu ise fisubsilver.css ve fisubgrey.css dosyalarını inceliyoruz ve gereken eklentileri fisubgrey.css dosyasına yazıyoruz.

Şimdi de kendi klasörümüzün içindeki fisubsilver.cfg dosyasının adını fisubgrey.cfg olarak değiştiriyoruz.

Daha sonra overall_header.tpl ve simple_header.tpl dosyalarını wordpad yada ilgili editör programıyla açıp ctrl+f yapıp fisubsilver yazan yerleri buluyoruz ve bunları fisubgrey olarak değiştiriyoruz.Aynı şekilde admin/page_header.tpl dosyasınıda değiştiriyoruz ve kaydedip kapatıyoruz.Bu değişikliği viewtopic_body.tpl, profile_view_body.tpl dosyalarındada level mod yada image dosyası kullanan farklı bir mod kullanıyorsak aynı şekilde düzeltiyoruz.Zaten overall_header.tpl, simple_header.tpl ve admin/page_header.tpl dosyaslarını değiştirdiğimiz zaman template ile ilgili bir sorun kalmıyor.Daha sonra forumu kontrol edip imagelerin farklı renkte olduğunu görürsek ilgili dosyayı buluyoruz ve o dosyanın içindede fisubsilver yazan yerleri fisubgrey olarak değiştiriyoruz.Yani image dosyasının yolunu fisubgreyden almasını sağlıyoruz.

Şimdi sıra imageleri değiştirmeye geldi..
Adını fisubgrey olarak değiştirdiğimiz klasörün içindeki image dosyalarını kontrol ediyoruz doğal olarak fisubsilverın image dosyalarını görüyoruz.Bunların hepsini fisubgrey ile değiştireceğiz. www.forumimages.com adresinden indirdiğimiz fisubgrey templatenin içindeki image dosyalarını olduğu gibi kopyalayıp kendi oluşturduğumuz fisubgrey dosyasında ilgili bölüme atıyoruz.Eğer extra image lar kullanılıyorsa bunlarıda www.forumimages.com adresinden temin ediyoruz ve hepsini yenileriyle değiştiriyoruz.

Şimdide bu klasörü olduğu gibi ftp den sitemizin templates klasörüne atıyoruz.

Eğer phpBB nin içindeki subSilver templatesini kullanıyorsanız ve bunu değişik renkleriyle değiştirmek istiyorsanız www.ktauber.com adresindeki subRed, subGreen, v.s. değiştirmek içinde aynı yöntemi kullanıyoruz.

Konu uzun ve karışık gibi geliyor ama pek bir zaman aldığı söylenemez.Önemli olan ilgili image dosyalarını bulabilmek.

Not: Bu anlattıklarım çok karışık gelebilir fakat kelimesi kelimesine dikkat ederek uygularsanız ve birazda kendinizden çaba sarfederseniz çok kolay oluyor ve zamanınızdan en fazla 2 saatinizi alıyor.

(Alıntı Değildir)

Slow Friend
Slow Friend

turkey.gif

Mesaj Tarih: 11 Şubat 2004, 01:05   Mesaj konusu:
Alıntıyla Cevap VerSonraki MesajÖnceki Mesaj

şimdi gece oldugu için okuyamadım yalnız yarin kesin bakacagım.Eline saglık dostum.Yardımın için saol...

Oylanmadı littleworm offlineKişisel Galeri - littlewormKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderICQ Numarası
littleworm
Slow Friend
Slow Friend

turkey.gif

Mesaj Tarih: 22 Şubat 2004, 23:44   Mesaj konusu:
Alıntıyla Cevap VerÖnceki Mesaj

saol dostum işime yaradıSmile

Mesajları göster:      
Bu forum kilitlenmiştir, yeni bir başlık açamazsınız, cevap gönderemez ya da mesajları değiştiremezsinizBu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz
Önceki başlık Arkadaşına GönderYazdırÖzel Mesajlarınız Sonraki başlık

Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot
Kayıtlı Kullanıcılar: Yok

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
Bu forumda eklenti önizlemelerini/linklerini görebilirsiniz
Etiketler: başka, ben, buldugum, bulunamadı, bunu, css, degiştirerek,

Benzer Başlıklar
Başlık Yazar Forumlar Cevaplar Son Gönderilen
Bu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz Duyuru: phpBB forum kullanan site sahipleri taNGo phpBB 0 14 Ağustos 2003, 05:26 Son Mesajları Gör
taNGo
Yeni mesaj yok Sabit: phpBB 2.0.14 den 2.0.15 e Kod Değişikliği BLacK phpBB 3 07 Ağustos 2005, 20:04 Son Mesajları Gör
BLacK
Yeni mesaj yok Sabit: phpBB 2.0.7 Çıktı (2.0.6 dan 2.0.7 ye değişecek dosyalar) taNGo phpBB 8 04 May 2004, 21:15 Son Mesajları Gör
Romulus
Yeni mesaj yok Sabit: phpBB 2.0.8 Çıktı (2.0.7 dan 2.0.8 e değişecek dosyalar) taNGo phpBB 3 06 Nisan 2004, 13:41 Son Mesajları Gör
DeJaVu
Yeni mesaj yok Sabit: phpBB 2.0.9 Çıktı (2.0.8 den 2.0.9 a değişecek dosyalar) taNGo phpBB 0 19 Temmuz 2004, 23:42 Son Mesajları Gör
taNGo

Bu Siteye Ait Çerezleri Sil

© 2003, 2049 Türkiye Forum :: Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group :: FI Theme
Tüm saatler GMT +2 Saat :: :: Forum Arşivleri
Hata: sayfa oluşturma = 0.74941 saniye, sql sorguları = 40
Türkiye Forum başlık özet akışları

Reklam alanı  

CBACK CrackerTracker tarafından korunuyor
23874 Girişim engellendi.

AdslDigiturk

Forum Haritası: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 86, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127