|
Haberler forumunda Nobel'i vermediler sözünü geri aldı konu başlığının kısa özeti; http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/596508.jpgİsviçre'de yayınlanan ‘Der Tagesanzeiger’ gazetesine yaptığı ‘Türkiye’de 1 milyon Ermeni, 30 bin de Kürt öldürüldü’ açıkl...
|
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
|
Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot Kayıtlı Kullanıcılar: Yok
|
| Yazar |
Mesaj |
Eternity
Site Admin

Tema: Parthenos (32244)

|
İsviçre'de yayınlanan ‘Der Tagesanzeiger’ gazetesine yaptığı ‘Türkiye’de 1 milyon Ermeni, 30 bin de Kürt öldürüldü’ açıklaması nedeniyle Orhan Pamuk’u savunan yazılar yayınlayan Alman gazetesi Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), yazarın geçen cumartesi CNN Türk’e verdiği röportajda yer alan ‘Soykırım demedim’ şeklindeki sözlerini eleştirdi.
Gazetenin yorum yazısında şöyle denildi:
‘(Pamuk) Şubat ayında İsviçreli Tagesanzeiger gazetesiyle yapılan röportajda kelime kelimesine, ‘Burada 30 bin Kürt öldürdüler. Ve 1 milyon Ermeni. Ve kimse, bunu dile getirmeye cesaret edemiyor’ dedi. (...) Ancak Türkiye’de Pamuk’un, bu açıklamaları Nobel ödülü almak için yaptığı ileri sürüldü.
Şimdi Nobel’in başkasına verilmesinden sonra Pamuk açıklamalarını geri almaya başladı. Geçen cumartesi günü CNN Türk televizyonunda ‘Biz Türkler şu kadar Ermeni öldürdük demedim. Biz Türkler öldürdük demedim. Sadece bir tabuyu yıkmak istedim’ dedi. Pamuk, ‘Janosid ya da soykırım bu kelimelerini’ de kullanmadım dedi. Bu doğru ama, orada kastedilen soykırımdı, başta Türkler olmak üzere herkes bunu böyle anladı.’
Kaynak: Hürriyetim |
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
     |
 |
commando
R.Ö.Y. 1. Etap Şampiyonu

|
Çevir pamuğu yanmasın aman kazlar uyanmasın...Kendi tarihine düşman olma trendi bitmiş demekki..Bu taktik tutmadı bakalım batılı abileri için başka neler yapacak... |
|
|
_________________ Biri Ecdadima Küfrettimi boğarim.
Boğamasamda yanımdan kovarım..
Yumuşak başlıysam kim dedi uysal koyunum..
Kesilir ama çekmeye gelmez boynum..
Mehmed Akif Ersoy
|
|
| Oylanmadı
|
     |
 |
ComiC
Best of TurkiyeForum

|
madem öyle demek istemedin zamanında çıkar söylerdin. Dur bakalım bi deneyelim nobel'i aldırtçakmı bize olmasa kıvırırım ayakları olmaz |
|
|
_________________ Madde 2. Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde,
insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
|
|
| Oylanmadı
|
        |
 |
dJ4
Co-Admin

|
Pamuk CNN Turk'te açıklamasında "PKK'nın açmış olduğu savaş" sözcüğünü kullandı, ben Türküm diyen biri PKK'nın yapmış olduğu bu aşağılık terör eylemini savaş olarak nitelendirebiliyorsa daha fazla söylenebilecek birşey yok ... |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
     |
 |
sametx340
Best of TurkiyeForum

|
ascan böylelerini |
|
|
_________________ CyClopS and DeNToX
|
|
| Oylanmadı
|
      |
 |
IWAS
Best of TurkiyeForum

|
Hiç beklemezdim ama gerçekten dönek çıktı.. |
|
|
_________________ Eşit olmasın diyorsanız, kadınla erkek...
Kara çarşafa girsin diyorsanız,
Yobazın gazabından ürkerek...
Diyorsanız ki, okumasın
Kadınımız, kızımız;
Budur bizim alın yazımız...
Unutun tüm dediklerimi.
Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...
|
|
| Oylanmadı
|
      |
 |
commando
R.Ö.Y. 1. Etap Şampiyonu

|
Dünya dönüyor dostlar pamuk dönmüş çok mu?
Sanki kendisi bilmiyordu söylediklerinin yalan olduğunu.. Kendi tarihini yabancı kaynaklardan öğrenirsen olacağı budur işte... |
|
|
_________________ Biri Ecdadima Küfrettimi boğarim.
Boğamasamda yanımdan kovarım..
Yumuşak başlıysam kim dedi uysal koyunum..
Kesilir ama çekmeye gelmez boynum..
Mehmed Akif Ersoy
|
|
| Oylanmadı
|
     |
 |
ibryapici
Best of TurkiyeForum

|
taksim meydanı nerde |
|
|
_________________ Karanlık Aydınlıktan, Yalan Doğrudan Kaçar.
Güneş Yalnızda Olsa Etrafa Işık Saçar.
Üzülme Doğruların Kaderidir Yalnızlık.
Kargalar Sürüyle Kartallar Yalnız Uçar.
|
|
| Oylanmadı
|
        |
 |
underworld_43
Quick Friend

|
lem bir türk asla pkklik yapmaz düşünemiyom |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
|
|
|
|
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
|
Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot Kayıtlı Kullanıcılar: Yok
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz Bu forumda eklenti önizlemelerini/linklerini görebilirsiniz
|
|