|
Haberler forumunda Düşünceyle hareket eden biyonik kollar konu başlığının kısa özeti; http://www.milliyet.com.tr/2005/06/25/yasam/resim/axyas02.jpgABD'de kaza sonucu kollarını kaybeden bir kişiye, düşünerek hareket ettirebildiği biyonik kollar takıldı.
ABD'de bölgesel yayın yapan Lo...
|
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
|
Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot Kayıtlı Kullanıcılar: Yok
|
| Yazar |
Mesaj |
Eternity
Site Admin

Tema: Parthenos (32242)

|
ABD'de kaza sonucu kollarını kaybeden bir kişiye, düşünerek hareket ettirebildiği biyonik kollar takıldı.
ABD'de bölgesel yayın yapan Local 6 News isimli televizyon kanalı, elektrik hattına kazayla dokunarak iki kolunu kaybeden 54 yaşındaki Jesse Sullivan'ın "dünyanın ilk gerçek yarı-biyonik adamı" olduğunu duyurdu.
Bir ilk gerçekleşti
Habere göre Sullivan, bugüne kadar tasarlanmış en karmaşık yapay kolları deneyen ilk kişi oldu. Kol sinirleri göğsündeki sağlıklı kaslara bağlanan Sullivan, ellerini kapatmayı düşündüğünde bu arzusu bir taşıyıcı yoluyla yapay eline ulaştı. Sullivan, yapmak istediği her hareketi beyninden giden komutlarla birkaç saniye içinde, 360 derece dönebilen yapay eline yaptırabildi.
Parmaklar da faaliyete geçecek
Söz konusu biyonik kolların ve ellerin daha da geliştirilerek parmak uçlarına takılacak duyargalar aracılığıyla, bir maddenin dokusunu ya da sıcaklığını hissedebilir hale getirileceği belirtildi.
Maliyeti 6 milyon dolar
Chicago Rehabilitasyon Merkezi doktorları, söz konusu yeni gelişmeyle kolları olmayan sakatların, felç geçirenlerin ya da kalp krizi kurbanlarının hayatının değişebileceğini ifade ediyor. Biyonik kolun üretim maliyeti yaklaşık 6 milyon dolar.
Kaynak: e-kolay |
|
En son Eternity tarafından 25 Haziran 2005, 11:15 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
|
|
| Oylanmadı
|
     |
 |
ÖnemsizZ
Fast Friend

|
abi olaya bak be daha neler duycaz görcez helal olsun adamlara |
|
|
_________________ I am a nobody, and nobody is perfect; therefore I am perfect...
|
|
| Oylanmadı
|
     |
 |
IWAS
Best of TurkiyeForum

|
Way bee harika bişi bu. Duyu görevi de yapabilecek dioLar helal olsun yani. |
|
|
_________________ Eşit olmasın diyorsanız, kadınla erkek...
Kara çarşafa girsin diyorsanız,
Yobazın gazabından ürkerek...
Diyorsanız ki, okumasın
Kadınımız, kızımız;
Budur bizim alın yazımız...
Unutun tüm dediklerimi.
Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...
|
|
| Oylanmadı
|
      |
 |
Muystafa
Fast Friend

Uzaklaştırıldı

|
ya tamam bilimin ilerlemesi guzel bi olay ama unutmayiniz hiç bişi orjinali gibi olamaz insanız sonuçta yaratamayiz sadece olandan uretiriz veya bir araya getiririz |
|
|
_________________ M&M
|
|
| Oylanmadı
|
     |
 |
salimcan22200
Best of TurkiyeForum

|
walla bu aleti turklere vermesinler yoksa dusunsenize bi kahvehanenin onunden gecerken milletin aklindan gecenleri harekete geciren alet allahım dusunmek bile istemiyorum |
|
|
_________________ Did My Time
|
|
| Oylanmadı
|
        |
 |
Eternity
Site Admin

|
benim düşündüğümü söylemişsin salimcan yani aklından binbir türlü sapıklık felan geçen birinin, böyle kollara sahip olduğunu düşünemiyorum bile.
ha bir de, bilim adamlarına göre erkekler her 3 saniyede bir seks düşünüyorlar ya güya.. ee bu durumda bu kolların hiç rahat durmaması gerek di mi ama ? |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
     |
 |
salimcan22200
Best of TurkiyeForum

|
walla biraz kendi dusuncemi sansurlu acikladim ama sen benim eksik kalan kelimelerimi tamamlamisin hakkatende oyle yani |
|
|
_________________ Did My Time
|
|
| Oylanmadı
|
        |
 |
PsychopathiCaT
Best of TurkiyeForum

|
bu adam böle kalmayacak ınsallah,uzerını plastık cerrahı ıle kapatırlar heralde öte yandan daha bunlar bır baslangıc bana sorarsanız..ılerde elektonik yapay beyınler bıle yapılacak,o zaman ne olur dıe sorarsanız?allah ınsaları korusun derım.. |
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
|
|
|
|
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
|
Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot Kayıtlı Kullanıcılar: Yok
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz Bu forumda eklenti önizlemelerini/linklerini görebilirsiniz
|
|