Ana Sayfa
Gruplar  •  Site Yönetimi  •  Özel Mesajlarınız   •  Giriş   •  Kayıt
Reklam alanı
Ana Sayfa
Ana Sayfa
Forumlar
Forumlar
Yardım
Yardım
Arama
Arama
Albüm
Albüm
Kurallar
Kurallar
Linkler
Linkler
Makaleler
Makaleler
Oyunlar
Oyunlar
Sohbet
Sohbet
Üyeler
Üyeler
İstatistikler
İstatistikler

Eğitim/Öğretim forumunda Hollanda ilkokullarda Türkçe ana dil dersini kaldırıyor!.. konu başlığının kısa özeti; Hollanda sadece fas ve turklere uygulanacak türkce ve arapca derslerini kaldırma kararı aldı. Bu uygulaması ile hem ayrımcılık yapmış oluyor hem de orada yaşayan azınlıklara tanımış olduğu ayrıcalıkla...

Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot
Kayıtlı Kullanıcılar: Yok

Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık GönderCevap Gönder Digg it Stumble it Submit to Del.icio.us Diigo it Prefound it Reddit it Facebook it Blink it Slashdot it Linkagogo it 
Önceki başlık Arkadaşına GönderYazdırÖzel Mesajlarınız Sonraki başlık
Yazar Mesaj
ress
Fast Friend
Fast Friend

Tema: Parthenos (31672)

turkey.gif

Mesaj Messageicon Tarih: 11 Haziran 2004, 08:39   Mesaj konusu: Hollanda ilkokullarda Türkçe ana dil dersini kaldırıyor!..
Alıntıyla Cevap VerSonraki Mesaj

Hollanda sadece fas ve turklere uygulanacak türkce ve arapca derslerini kaldırma kararı aldı. Bu uygulaması ile hem ayrımcılık yapmış oluyor hem de orada yaşayan azınlıklara tanımış olduğu ayrıcalıklara kısıtlama getiriyor. hollanda' da yaşayan bir arkadaşım foruma arada uğradığı için bu konuyu yazmamı istedi. ayrıca kendilerinin okuluna onumuzdeki pazartesi bakan geleceği için türkçe dilinin kaldırılmaması için ilgili yazıyı kendisi bakana okuyacak. Bende eğitimci olarak açıkçası üzüldüm.BEnce sivil toplum örgütleri ve eğitim sendikaları bu konuda sesssiz kalmamalıdır. HOllanda'ın türk veya müslümanlara karşı yapmış olduğu bu kısıtlamayı sadece düşmanlık oalark algılıyorum ve konsoloslukların veya bakanlığımızın bu konuda etkili olması gerekir diyorum.

işte bu konuyla ilgili gazete yazıları

Hollanda'da ilkokullarda verilmekte olan Türkçe anadili derslerinin kaldırılmasına ilişkin yasa tasarısı, parlamentonun Senato kanadı tarafından da onaylandı.

Yasa esas itibarıyla, ilkokullarda yabancıların çocuklarına anadillerinin öğretilmesi amacıyla verilmekte olan derslerin maliyetinin bundan böyle karşılanmamasına ilişkin olarak hükümete yetki veriyor.

Yasanın kesinleşmesiyle, ilkokullarda, "yaşayan azınlık dilleri" adı altında, Türkçe ve Arapça gibi, ülkedeki yabancıların çocuklarına verilmekte olan dersler, bu eğitim döneminden itibaren kaldırılacak.
Buna göre yasanın 1 Ağustos'ta yürürlüğe girmesiyle, gelecek eğitim döneminden itibaren ülkedeki yaklaşık 70 bin yabancı kökenli öğrenci, kendi dillerini öğrenmek üzere ders alamayacak.

www.kenthaber.com/sayfalar/haberDetay.asp?ID=13605 - 36k

Hollanda Türkçe Dersini Kaldırıyor

Aralık 2004'te müzakere tarihi için Türkiye'den, yerel dillerde yayın ve eğitim isteyen AB kendi içinde çelişkiye düşmeye başladı.

Haziran ayında dönem başkanlığını devralacak Hollanda ilkokullarda verilmekte olan Türkçe anadil derslerini kaldırıyor.

Dışişleri Bakanı Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, gelişmeleri "Yakın bir çalışma içindeyiz, konu üzerindeyiz" sözleriyle değerlendirdi.

Konuya ilişkin yasa, Çarşamba günü Hollanda Parlamentosu'ndan geçti. Yasayla "yaşayan azınlık dilleri" adı altında, Türkçe ve Arapça gibi, ülkedeki yabancıların çocuklarına verilen dersler bu eğitim döneminden itibaren kaldırılıyor.

Bir başka deyişle yasanın 1 Ağustos'ta yürürlüğe girmesiyle Hollanda'daki yaklaşık 70 bin yabancı öğrenci kendi anadillerini öğrenmekten mahrum kalacak.

Gün içinde gelişmeleri değerlendiren Gül, anadilde eğitimin ortaokul ve liselerde devam edeceğini ancak konunun üzerinde olduklarını söyledi.

Gül, "Biliyorsunuz, Hollanda'ya geçenlerde resmi bir ziyaret yapmıştım. Bununla ilgili yakın bir çalışma içindeyiz. Bu konu üzerindeyiz" dedi.

Hollanda Büyükelçiliği ise konuya ilişkin yorum yapmaktan kaçındı.

AB'nin insan hakları konusunda "en çok eleştiren" üyelerinden olan Hollanda'nın attığı diğer adımlar da dikkat çekiyor.

Hükümet ülkedeki üçüncü kuşak yabancılara çifte vatandaşlık hakkını kaldırmayı planlıyor. Bu durumda, Hollanda'da doğan ve bu ülke tabiiyetini alma hakkı bulunan üçüncü kuşak Türk vatandaşları Türk ya da Hollanda vatandaşlığı arasında tercih yapmak zorunda kalacak.

Bir diğer dikkat çekici gelişme Hollanda'nın "Milli Güvenlik Kurulu" kurma kararı. Terörle mücadele, istihbarat ve ulusal güvenlik konularında Türkiye'de olduğu gibi ayda bir toplanacak olan "Hollanda MGK'sı"nın çalışma ve kararları, bakanlar kurulu kararları etkisinde olacak.

http://www.trt.net.tr/haber/d.aspx?i=97805

gözlerimde çiğ tanesi ıslaklığı...
 Oylanmadı ress offlineKişisel Galeri - ressKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder
c|ost
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

turkey.gif

Mesaj Tarih: 20 Haziran 2004, 06:16   Mesaj konusu:
Alıntıyla Cevap VerSonraki MesajÖnceki Mesaj

Sevgili Avrupa Birliği !

Türkiye'nin devlet televizyonu TRT'de yayınlanan azınlık dili yayın

dayatması ve okullardaki eğitimin dil yelpazesi konusunda bu kadar

duyarlı olmanız elbette ki söz konusu yazıda geçen ibareleri dikkate

almanızı gerektirmez (!) Devam ediniz Evil or Very Mad
 Oylanmadı c|ost offlineKişisel Galeri - c|ostKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret et
MARTI
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

turkey.gif

Mesaj Tarih: 20 Haziran 2004, 12:49   Mesaj konusu:

Daha neler olacak bakalim!!

Biz Türk Ulusu'nun fertleri olarak, Türk Dil'i olarak adlandirilan bu dil bizimdir, ögrenme ve kullanma hakkimiz da bize aittir ve bizim kalacaktir!! Azinlik oldugumuz torpraklarda bu hakkin bizden mahrum edilmesine boyun egmemeliyiz!
 Oylanmadı MARTI offlineKişisel Galeri - MARTIKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder
c|ost
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

turkey.gif

Mesaj Tarih: 20 Haziran 2004, 19:23   Mesaj konusu:

Bir daha bu tür yazıları sabah sabah okumıcam, yoksa sinirden uyuyamıyorum !

Doğru olanı, mantıklı olanı bizlerin bilmesi yetmiyor ve özgür iradeyi tersine çeviremiyorsun ya bu çok can sıkıcı.

Her şey gözümüzün önünde olup bitiyor ama bizler sadece izliyoruz, neyse susayım ben Neutral
 Oylanmadı c|ost offlineKişisel Galeri - c|ostKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret et
MARTI
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

turkey.gif

Mesaj Tarih: 24 Haziran 2004, 02:14   Mesaj konusu:

Susmamaliyiz!!
 Oylanmadı MARTI offlineKişisel Galeri - MARTIKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder
c|ost
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

turkey.gif

Mesaj Tarih: 24 Haziran 2004, 02:18   Mesaj konusu:

Susmayalım tabi ama dinleyen biri de olursa hiç fena olmazdı yani !!!
MARTI
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

turkey.gif

Mesaj Tarih: 24 Haziran 2004, 02:24   Mesaj konusu:

E haklisin ama, o da mutlaka olacaktir;yeter ki umudumuzu kaybetmeyelim!
vişne
Super Friend
Super Friend

blank.gif

Mesaj Tarih: 08 Temmuz 2004, 01:27   Mesaj konusu:

Ne acı, anadilimizi özgürce, tüm zenginliğiyle öğrenme hakkımızın elimizden alınması ve savunma durumunda bırakılmamız ne acı!!
Tabii ki susmamalıyız
 Oylanmadı vişne offlineKişisel Galeri - vişneKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder
EcCeNtRiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

turkey.gif

Mesaj Tarih: 10 Temmuz 2004, 14:49   Mesaj konusu:

vayy bee bu kadarıda fasLa !

alaybozan
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

turkey.gif

Mesaj Tarih: 14 Temmuz 2004, 12:54   Mesaj konusu:
Alıntıyla Cevap VerÖnceki Mesaj

adamların amacı belli. adamlarda zaten nüfus yok. türklere de kendi kültürünü empoze ederek, kendi nüfuslarını artırmak, çoğunluğu sağlamak.bir nevi emperyalizm... bu benim görüşüm tabi...
belki bu kuşak diil ama, bunların çocukları türklükten tamamen kopacak,
geleneklerini unutacak. arada kalmış bir kültürün unsurları olacaklar...
sinirlerim bozuldu yine...
bi sigara verin, ama ben içmem ki...

Yeni Başlık GönderCevap Gönder
Önceki başlık Arkadaşına GönderYazdırÖzel Mesajlarınız Sonraki başlık
Sayfa 1, 2  Sonraki

Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot
Kayıtlı Kullanıcılar: Yok

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
Bu forumda eklenti önizlemelerini/linklerini görebilirsiniz
Etiketler: abdullah, abnin, adı, adımlar, alamayacak, aldı, algılıyorum,

Benzer Başlıklar
Başlık Yazar Forumlar Cevaplar Son Gönderilen
Bu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz Forumlara Mesaj Yollarken Türkçe Karakterlere Dikkat!! taNGo Duyurular 43 19 Şubat 2008, 23:48 Son Mesajları Gör
dEEp
Yeni mesaj yok Hollanda, Orhan Pamuk’u selamladı.. dEEp Edebiyat/Felsefe/Şiirler 0 30 Aralık 2005, 17:33 Son Mesajları Gör
dEEp
Yeni mesaj yok AB Küba'ya yönelik yaptırımları kaldırıyor RSS-Haber CNN Türk Güncel Haberler 0 20 Haziran 2008, 10:00 Son Mesajları Gör
RSS-Haber
Yeni mesaj yok İngilizce- türkçe, türkçe- ingilizce çeviri yapılır ve tez janeozlem İlanlar 0 21 Şubat 2008, 20:33 Son Mesajları Gör
janeozlem
Yeni mesaj yok ABD Kuzey Kore'ye bazı yaptırımları kaldırıyor RSS-Haber CNN Türk Güncel Haberler 0 26 Haziran 2008, 16:00 Son Mesajları Gör
RSS-Haber

Bu Siteye Ait Çerezleri Sil

© 2003, 2049 Türkiye Forum :: Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group :: FI Theme
Tüm saatler GMT +2 Saat :: :: Forum Arşivleri
Hata: sayfa oluşturma = 1.04951 saniye, sql sorguları = 48
Türkiye Forum başlık özet akışları

Reklam alanı

CBACK CrackerTracker tarafından korunuyor
25131 Girişim engellendi.

phpBB Türkiye

Forum Haritası: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 86, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133