|
Haberler forumunda WinXP veya Win2000 kullananlar MUTLAKA OKUYUN!!! konu başlığının kısa özeti; WIN2000/XP KULLANANLAR MUTLAKA OKUSUN
Uzaktan yordam çağrısı (RPC) hizmeti beklenmedik şekilde sonlandırıldığından windows şimdi yeniden başlatılmalıdır.
şeklinde bir hata mesajı alıyorsanız (ki...
|
1. sayfa (Toplam 3 sayfa) |
Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot Kayıtlı Kullanıcılar: Yok
Sayfa 1, 2, 3 Sonraki
|
| Yazar |
Mesaj |
huzunbaz
Misafir

Tema: Parthenos (27984)
|
WIN2000/XP KULLANANLAR MUTLAKA OKUSUN
Uzaktan yordam çağrısı (RPC) hizmeti beklenmedik şekilde sonlandırıldığından windows şimdi yeniden başlatılmalıdır.
şeklinde bir hata mesajı alıyorsanız (ki almasanız bile kısa süre içinde almanız muhtemeldir) ve bilgisayar 1 dakika geri sayıp yeniden başlıyorsa bu açığın akıbetine uğradınız demektir. ben dün malesef bu şekilde hatalar alıp -acele ve hırsla- c: ye önce format attım yeniden sistem kurdum, aynı hatayı verince bunun bir virüs olabileceğini düşünüp tüm diski 0 ladım fdisk ile tekrar bölümlendirdim falan derken tüm arşivim yok oldu.. yani acele işe şeytan karıştı diyebilirim bugün başka bir forumda gezerken bunun bir açık olduğunu ve pc nin kontrolünün bu açık sayesinde uzaktan ele geçirilebildiğini okudum. bu açığı öğrenen kişilerde böyle sağa sola saldırıyorlarmış (büyük ihtimalle bir ip scanner ile tarama yapıp uygun pc lere saldırıyorlar)
ben aşağıdaki yamaları çektim ve bu dertten kurtuldum. mutlu bir şekilde bilgisayarımı kullanıyorum artık Türkçe XP kullananlar türkçe yamayı, ingilizce olanlar ingilizce olan yamayı çeksinler.
Bu açık malesef tüm NT tabanlı sistemlerde mevcut sanırsam (2000/XP) ve yamanmadığı sürece sizi sıkıntıya sokabilir.. Elinizi çabuk tutun, sonra yamayı download edecek vakit bile bulamayabilirsiniz.
Bu açık windows sistemlerindeki gelmiş geçmiş en büyük ve etkili açıklardan birisi.
asla benim gibi telaş ve hırs içinde format falan atmaya kalkmayın bu sadece vaktinizi alır.. aynı açık yeni kurduğunuz XP nizde de olacağından boşa vakit kaybı..
YAMALAR:
Türkçe: http://microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=tr&FamilyID=2354406C-C5B6-44AC-9532-3DE40F69C074
İngilizce: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;823980
İlgili Linkler:
Hatanın görünüşü (screenshot)
http://www.microsoft.com/technet/treeview/default.asp?url=/technet/security/bulletin/MS03-026.asp |
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
|
 |
dJ4
Co-Admin

|
Bizimde bir arkadaş bu olayla karşı karşıya kaldı. Bereket ben kazasız belasız yamayı kurdum Bu başlığı açtığın için sağol huzunbaz  |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
     |
 |
fatih turan
Fast Friend

|
sağol huzunbaz yamayı yukledim hayırlı gunler |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
     |
 |
orlando
Quick Friend

|
Bende windows xp kullanmak istiyorum ama bir türlü kullanmak nasip olmadı..Yani pc me saglıklı bir şekilde yüklemek nasip olmadı.. |
|
|
| Oylanmadı
|
      |
 |
fatih turan
Fast Friend

|
huzunbaz bu senin yazdığın sey babamın bilgisayarında oldu ne yapıcam |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
     |
 |
huzunbaz
Misafir

|
fatih yama zaten 1 mb civarı birşey sanırım, babanın bilgisayarı türkçe ise türkçe yamayı, ing. ise ing. yamayı kendi bilgisayarına indir, sonra bir diskete kopyala, babanın bilgisayarına aktar ve -internete bağlı değilken- yamayı babanın bilgisayarına kur. sonra yeniden başlat pc yi artık o şekilde bir sorun olacağını sanmıyorum.
ama unutma ki bilgisayar internete bağlı olmamalı. çünkü kurulum sırasında eğer sistem yine aynı hatayı verirse falan kurulum yarıda kalabilir. kurulumun yarıda kalması demek daha büyük ve düzeltilemez hasarlar demek..
birde bu işlemi yapmadan önce eğer önemli evraklar falan varsa bilgisayarda ne olur ne olmaz diyip yedek alsın mutlaka.
takılırsan sorabilirsin bildiğim kadarınca yanıtlarım. |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
|
 |
fatih turan
Fast Friend

|
sağol ben bilgisayara kurarım kendiminkinede yukledim dedim programı yukleyene kadar internete girmeyin |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
     |
 |
huzunbaz
Misafir

|
orlando demiş ki:
Bende windows xp kullanmak istiyorum ama bir türlü kullanmak nasip olmadı..Yani pc me saglıklı bir şekilde yüklemek nasip olmadı..
zaten xp yi nasıl yüklersen yükle, şu an için ilk hali ile hiçbir zaman sağlıklı olamayacak malesef sağlıklı derken donanımları tanıtmak ve diğer ayarları yapmak olarak söylediysen bilemem ama güvenlik açısından pek sağlıklı değil
aslında her windows gibi xp nin de herşeyini anlamak için, en ince ayrıntısına kadar çözebilmek için, en az 98 sürümünde olduğu gibi 4-5 yıl gibi bir süre gerekiyor..
artık win98 herşeyi bilinen bir sistem olsa da kimisinin ihtiyacını karşılayamıyor ya da XP ye göre çok hantal görünüyor. bu yüzden insanlar xp ye yöneliyor ama görüldüğü gibi xp nin daha çok yolu var..
MICROSOFT UN TEK İŞİ KULLANICISINA BÖYLE APTAL APTAL HATALAR ÇIKARAN İŞLETİM SİSTEMLERİ SUNMAK!!!
üstelik daha bu hataların, bug`ların, güvenlik açıklarının vs. sonu gelmeden, hepsi yamanmadan adamlar XP serisine son verdi. yani bildiğiniz gibi longhorn diye bir seri başladı diyebiliriz.
önce eskisini tamamen bitir, temiz bir şekilde kullanıcıya sun, sonra yeni işler yap. hala win98 de bile ufak tefekte olsa (hiçbir işlevi olmasa bile) güvenlik açıkları, bug vs bulunabiliyor. |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
|
 |
huzunbaz
Misafir

|
fatih turan demiş ki:
sağol ben bilgisayara kurarım kendiminkinede yukledim dedim programı yukleyene kadar internete girmeyin
bir sorun olursa söyle elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım  |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
|
 |
fatih turan
Fast Friend

|
bi sistem update yapıyorum hepsi guvenlik açığı iyileştirme ben bole giderse linux kuracam |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
     |
 |
|
|
|
|
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)
|
Sayfa 1, 2, 3 Sonraki
Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot Kayıtlı Kullanıcılar: Yok
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz Bu forumda eklenti önizlemelerini/linklerini görebilirsiniz
|
|