|
Paylaşmak İstiyorum forumunda Atatürk'ün rüyaları da kendi gibi sıra dışıydı... konu başlığının kısa özeti; Bazı kaynaklardan büyük önderimiz Atatürk'ün gerçekleşen ünlü rüyalarını okudum. Hemen size aktarmak istedim.
Bunlardan bir tanesi annesi ile ilgili olanı:
Görevi nedeniyle çıktığı yurtiçi gezi...
|
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
|
Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot Kayıtlı Kullanıcılar: Yok
|
| Yazar |
Mesaj |
Eternity
Site Admin

Tema: Parthenos (31669)

|
Bazı kaynaklardan büyük önderimiz Atatürk'ün gerçekleşen ünlü rüyalarını okudum. Hemen size aktarmak istedim.
Bunlardan bir tanesi annesi ile ilgili olanı:
Görevi nedeniyle çıktığı yurtiçi gezilerinden birinde, trende uyurken gördüğü rüya, Atatürk'ün ter içinde uyanmasına neden olur. Zile basıp kompartman işlerine bakan Ali Çavuş'u çağırır. ‘Ali Çavuş kötü bir rüya gördüm. Yeşil, kır gibi bir alandaydık. Aniden sel geldi ve annemi alıp götürdü. Bu rüya beni biraz endişelendirdi. İzmir'e telgraf çekip, annemin sağlık durumu ile ilgili bilgi alalım' der.
Kısa bir süre sonra yaveri Salih'ten şifreli bir telgraf gelir. Atatürk telgrafın şifreli olduğunu görünce ‘Annem öldü değil mi?' dedikten sonra, acı haberi alır. Ancak, seyahati yarıda kesmesi gerekmesine rağmen, görevi nedeniyle geri dönemez ve annesinin cenaze törenine de gidemez.
Bir diğer rüyası kendi vefatı hakkında:
Eylül 1938 tarihinde Atatürk hastalığıyla ilgili hafif bir rahatsızlık atlatmıştı. Bu olayın arkasından Prof. Afet İnan'a bir gece önceki rüyasını anlattı. ‘Demek ölüm böyle' dedi ve ‘Salih'e söyle, rüyamda ikimiz de kuyuya düştük ama o kurtuldu' diye ekledi. Burada bahsedilen kişi, Atatürk'ün yaveri Salih Bozok'tu. Ve, bu rüyadan 1,5 ay sonra Atatürk öldüğünde, ona candan bağlı olan Salih Bozok intihara teşebbüs etmiş, kurtarılmıştır.
Her daim geleceği gören, bu olağanüstü insanın rüyaları bile sıra dışıymış.
Biz onun sayesinde yataklarımızda mışıl mışıl uyuyoruz. O da yerinde huzur içinde yatsın...
Hürriyet |
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
     |
 |
fanta
Best of TurkiyeForum

|
huzur içinde yatsın...
paylaşım için teşekkürler
yüce önderimiz için ne desem az gelir kelimeler kifayetsiz benzerine rastlanılamaz eşsiz bir insan... |
|
|
_________________ Bütün renkler aynı hızda kirleniyordu, birinciliği beyaza verdiler...
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
grace
Best of TurkiyeForum

|
kelimeler kifayetsiz benzerine rastlanılamaz eşsiz bir insan...
Bence de...Türk ulusuna Yüce Allah'ın bir lütfu..
Paylaşım için teşekkürler... |
|
|
_________________ Yaşamak ne güzel şey;
Anlayarak usta bir kitap gibi
Bir sevda şarkısı duyup
Bir çocuk gibi şaşırarak yaşamak..
Nazım Hikmet
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
barbar
Best of TurkiyeForum

|
Alıntı:
Bence de...Türk ulusuna Yüce Allah'ın bir lütfu.
huzur içinde yatsın.. |
|
|
_________________ Keşke hiç büyümeseydikte,dizlerimiz kanasaydı kalbimiz yerine..
|
|
| Oylanmadı
|
     |
 |
|
|
|
|
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
|
Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot Kayıtlı Kullanıcılar: Yok
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz Bu forumda eklenti önizlemelerini/linklerini görebilirsiniz
|
|
|