Ana Sayfa Reklam alanı
Gruplar  •  Site Yönetimi  •  Özel Mesajlarınız   •  Giriş   •  Kayıt
Ana Sayfa
Ana Sayfa
Forumlar
Forumlar
Yardım
Yardım
Arama
Arama
Albüm
Albüm
Kurallar
Kurallar
Linkler
Linkler
Makaleler
Makaleler
Oyunlar
Oyunlar
Sohbet
Sohbet
Üyeler
Üyeler
İstatistikler
İstatistikler

Google

ASP - PHP - PERL - CGI - HTML forumunda php ile web sitesi dizayn etmeden once. konu başlığının kısa özeti; php ile web sitesi dizayn etmeden once. bir web tasarımcısının html etiketlerini iyi derece bilmesi gerekir. yani web tasarım programlarını kullanmadan sadece html etiketleri kullanarak web sitesi diz...

Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot
Kayıtlı Kullanıcılar: Yok

Yeni Başlık GönderCevap Gönder Digg it Stumble it Submit to Del.icio.us Diigo it Prefound it Reddit it Facebook it Blink it Slashdot it Linkagogo it 
Önceki başlık Arkadaşına GönderYazdırÖzel Mesajlarınız Sonraki başlık
Yazar Mesaj
elmas007tr
New Friend
New Friend

Tema: Parthenos (28398)

blank.gif

Mesaj Tarih: 26 May 2006, 12:25   Mesaj konusu: php ile web sitesi dizayn etmeden once.
Alıntıyla Cevap VerSonraki Mesaj

php ile web sitesi dizayn etmeden once. bir web tasarımcısının html etiketlerini iyi derece bilmesi gerekir. yani web tasarım programlarını kullanmadan sadece html etiketleri kullanarak web sitesi dizayn edebilmelidir. bu cok onemlidir. html etiketleri içinde en iyi bilmesi gereken etiketler ise form etiketleridir. form dediğim kullanıcların uye olurken veri girişi yaptıkları inputlardır. bu inputların veya butonların taglarını yani alt birim ozelliklerini de iyi derece bilmesi gerekir. oncelikle burdan baslanması gerektigini dusunuyorum.

size kısa olarak bi form ornegi sunuyorum. bu formu iyi bir sekilde incelemenizi tavsiye ediyorum.

<form name="form1" method="post" action="">
kullanici adi :<input name="kadi" type="text" id="kadi">
sifre:<input name="sifre" type="password" id="sifre">
<input type="submit" name="Submit" value="Submit">
</form>

simdi de onemli olan form elemanlarını acikliyorum.
method :verilerin kayıt edilecek olan yere veya herhangi bir dosyaya nasıl gonderilecegini gosterir. post yontemi veya get yontemi ile gonderilir. get yontemi olursa sizin giriş yaptıgınız veriler durum cubugunda veya adres cubugunda gorunur. post olması daha mantıklıdır. cunku gorunmez.
action : action ile verileri alıp yorumlayıp ve bunları bir dosyaya yazmanızı saglayacak olan baska bir dosyaya yonlendirme yapar. isterseniz aynı sayfa icinde de kontrol yapabilirsiniz.
type:type ile veri giriş alanlarına girilecek olan verilerin tipi secilir. yukarıdaki ornekte birisi text olarak secildi digeri ise password secildi. password secilirse girilen verilen sifreli olarak gorunur. yani okunmaz.
name:name ilede hangi verinin hangi veri giriş alanına girildigini kontrol etmek icin kullanılır. tabiki degisik amaclar icinde kullanılabilir.
value: value olan kısım butonu temsil eder ve buton uzerinde gorunmesini istediginiz yazıyı yazarsınız.
input:inputlar formların veri girislerde kullanaılan eleöamlarıdır. isminde de anlasılır. type ne gore degisik gorevler alırlar.

umarım bu bilgiler faydalı olur.
simdilik burdan baslamayı uygun gordum. cunlu formlar cok onemlidir. bu formdan gelen bilgileri ancak php,asp,jsp gibi dinamik kodlama mantıgına sahip diller ile alabilir ve bu bilgileri istedigimiz yerde kulalnabiliriz.

saygılarımla
[/b]

Oylanmadı elmas007tr offlineKişisel Galeri - elmas007trKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret et
tiplit
New Friend
New Friend

blank.gif

Mesaj Tarih: 24 Temmuz 2006, 21:36   Mesaj konusu:
Alıntıyla Cevap VerSonraki MesajÖnceki Mesaj

Güzel yapmışsın teşekkürler. Ancak daha somut olmalıyız. Mesela örnekler üzerine yoğunlaşalım. Bir dosya örneği verirsin, yorumunu yaparsın ve isteyende hem yorumlar hemde o dosyayı sitesinde kullanır. Böylece uygulamalı olarak php'yi öğrenmiş oluruz. İlginize sunulur.

New Friend
New Friend

Mesaj Tarih: 03 Şubat 2007, 05:18   Mesaj konusu:
Alıntıyla Cevap VerÖnceki Mesaj

tiplit cok guzel bir noktaya deginmissin tesekkur ediyorum sana , ben html yaziyorum zorda olsa php ile ilgili bir bilgim yok programi kuramadim dahi simdi iki soru sormak istiyorum birincisi olayi sifirdan anlatacak varmi ikincisi dogru yere mi yaziyorum.
 Oylanmadı Baras offlineKişisel Galeri - BarasKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder
Mesajları göster:      
Yeni Başlık GönderCevap Gönder
Önceki başlık Arkadaşına GönderYazdırÖzel Mesajlarınız Sonraki başlık

Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot
Kayıtlı Kullanıcılar: Yok

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
Bu forumda eklenti önizlemelerini/linklerini görebilirsiniz
Etiketler: acikliyorum, action, adi, adres, alabilir, alanlarına, alanına,

Benzer Başlıklar
Başlık Yazar Forumlar Cevaplar Son Gönderilen
Yeni mesaj yok Her Çocuğa Bir Laptop`ta Yeni Dizayn networkturk İnternet Haberleri 0 23 May 2008, 04:20 Son Mesajları Gör
networkturk
Yeni mesaj yok Oyları teslim etmeden uyudu! RSS-Haber Aktüel 0 22 Ekim 2007, 02:00 Son Mesajları Gör
RSS-Haber
Yeni mesaj yok "İsrail İran'ı Bush veda etmeden vurabilir" RSS-Haber CNN Türk Güncel Haberler 0 24 Haziran 2008, 16:00 Son Mesajları Gör
RSS-Haber
Yeni mesaj yok Web Sitesi Yapacağım Ama... digitalem Webmaster Genel 11 14 Ocak 2006, 13:06 Son Mesajları Gör
Bigboss
Yeni mesaj yok Afganistan'da arkadaşlık sitesi EcCeNtRiC Komikler 11 19 Mart 2007, 22:15 Son Mesajları Gör
life_1981

Bu Siteye Ait Çerezleri Sil

© 2003, 2049 Türkiye Forum :: Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group :: FI Theme
Tüm saatler GMT +2 Saat :: :: Forum Arşivleri
Hata: sayfa oluşturma = 0.60697 saniye, sql sorguları = 40
Türkiye Forum başlık özet akışları

Reklam alanı  

CBACK CrackerTracker tarafından korunuyor
22986 Girişim engellendi.

AdslDigiturk

Forum Haritası: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 86, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127