|
Haberler forumunda Ölümsüzlüğün sırrı bu kertenkelede mi? konu başlığının kısa özeti; http://www.milliyet.com.tr/2004/08/07/yasam/resim/axyas01.jpgMeksika'da bir gölde yaşayan 'axolotl' adlı kertenkele türü, kalbi dahil tüm organlarını yenileyebiliyor. 'Axolotl'un sırrı 15 yıl içinde ç...
|
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)
|
Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot Kayıtlı Kullanıcılar: Yok
Sayfa 1, 2, 3 Sonraki
|
| Yazar |
Mesaj |
Eternity
Site Admin

Tema: Parthenos (31817)

|
Meksika'da bir gölde yaşayan 'axolotl' adlı kertenkele türü, kalbi dahil tüm organlarını yenileyebiliyor. 'Axolotl'un sırrı 15 yıl içinde çözülecek...
'Axolotl', Meksika'nın Xochimilco Gölü'nde yaşayan bir tür 'su kertenkelesi'. Erişkin halinde en çok 25 santimetre boya ulaşabilen bu son derece ilginç canlının, müthiş bir de özeliği var. 'Axolotl', diğer kertenkelelerdeki gibi sadece kuyruğunu değil, bacağı, gözü, hatta kalbi dahil birçok organını birkaç gün içinde yenileyebiliyor. Kalbi veya başka bir organı herhangi bir şekilde işlevini yitirdiğinde, 'axolotl', aynı bölgedeki hücrelere yenilenmeleri için sinyaller gönderiyor. Salgılanan hormonlar, sağlam hücreleri hasar gören hücrelere yönlendirerek, o bölgedeyi onarıyor.
'Axolotl'un bu müthiş özelliğini keşfeden bilim dünyası da, kendini adeta yeniden yaratabilen bu hayvanı inceleme altına aldı. 'Axolotl'da ölümsüzlüğün sırrının yattığını düşünen Alman Max Planck Enstitüsü, mucize hayvanın araştırılması için bütçe ayırdı. Dresden'deki enstitüde görevli araştırmacı Elly Tanaka, 'axolotl'un biyolojik sırrının çözülmesinin 10 - 50 yıl sürebileceğini söyledi.
Kaynak: Milliyet |
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
     |
 |
sTePHaN_pAtRicK
Misafir

|
Her canli ölümü tadacaktir ... (Kuran-i Kerimden bir ayet) Sanirim bu ayet yeterli .. |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
|
 |
c|ost
Best of TurkiyeForum

|
İlginç bir buluş ama ölümsüzlüğün bulunması dünyanın sonu demek olur. Bu durumda ölümsüzlük diye bir şey yoktur. sTePHaN_pAtRicK'e katılıyorum. |
|
|
_________________ Bugün Yüreğimde KOCAMAN bir gül kokusu var...
|
|
| Oylanmadı
|
     |
 |
Killer Machine
Quick Friend

|
ölümsüzlük Allaha mahsus bir seydir.. gerisi palavra...
zaten su cagda herkez tanri saniyor kendini ! |
|
|
_________________ Ya ümitsizsiniz, yada ümit sizsiniz!
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
IWAS
Best of TurkiyeForum

|
Ewet yaaa gazetede okudum bugün çok enteresan geldi ama ölümsüzlük olursa insanların hiçbirşeyden korkusu olmayacaktır ve bu sefer yeni yaşam alanları üreteceklerdir diye düşünüyorum.
Bence başarma ihtimalleri yüksek bir olay ben bilem göremem ama bence olabilir |
|
|
_________________ Eşit olmasın diyorsanız, kadınla erkek...
Kara çarşafa girsin diyorsanız,
Yobazın gazabından ürkerek...
Diyorsanız ki, okumasın
Kadınımız, kızımız;
Budur bizim alın yazımız...
Unutun tüm dediklerimi.
Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...
|
|
| Oylanmadı
|
      |
 |
Killer Machine
Quick Friend

|
sacmalamayin ya yukarda mevla var o sadece öl demesiyle insan ölür. sen bile su an azrail gelse pc basinda ölebilirsin. vakti dolan her insan olur. kimse bunu engelleyemez !
OKADAR NOKTA ! |
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
IWAS
Best of TurkiyeForum

|
Bana bunlar saçma geliyor ne bilem ben hiçbir kanıtı olmayan şeylere inanmaq bayağı garip bir düşünce. Yani inanmam için gözümle görmem lazım. Kuran var deceniz ama bu yazılırken sen oradamıydın. Tamam bilenler varsa da günümüze kadar değişmediğini mi sanıyorsun. sonuçta kuranı da insanların ezberlerinden kağıda geçtiğini biliyoruz dimiiiiiii
hem böyle üstün bir güç varsa beni pc başında öldürebilecek cinsten neden dünyada olan olaylara noktayı koymuyor istese o zaman terörü önler dimi böyle güçlüse |
|
|
_________________ Eşit olmasın diyorsanız, kadınla erkek...
Kara çarşafa girsin diyorsanız,
Yobazın gazabından ürkerek...
Diyorsanız ki, okumasın
Kadınımız, kızımız;
Budur bizim alın yazımız...
Unutun tüm dediklerimi.
Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...
|
|
| Oylanmadı
|
      |
 |
alaybozan
Best of TurkiyeForum

|
iwas, bu konuda seninle uzun uzun tartışmak isterim. |
|
|
_________________ ufo gören masum köylü!! Koçum benim!!
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
Killer Machine
Quick Friend

|
IWAS sana ne anlatsam faydasiz kardesim.. ama sunu unutmaki hepimiz bir sinavdan geciyoruz terör vs. kiyametin alametleri bir cevrene baksene ayiplar ortalikta. millet ic camasiri ile podyuma cikiyorlar adinida bikini koymuslar peeeeeeeeeeeeeeh !
ve su bir gercektirdi kurani kerim degisime ugramamistir. Korunmustur !
Gözüyle gormedigin bir seye inanmiyorsun peki suna cevap ver. Anneni görebiliyorsun peki annenin beynini zekasini gorebiliyormusun ona neden inaniyorsun?
Neden inaniyorsun zekaya ve beyine bunu soylermisin bana
Biz yaratildiktan sonra zamanimiz basliyor. Ama aci bir gercektirki yaratici tarafindan yaratildik ve yaratici olmaya calisiyoruz. Yaraticilik bir tek Allaha mahsuz bir seydir. Kendileri kuzunun geni ile oynayip kuzu kac sene yasadi söyleyim genni oynamis kuzu tek 6 gün yasadi...
genlerle oynayip insanin cocugu kendisine benziyecekmis palavcra bee.. teknolojiyi iyiye kullanacaklarina kotuye kullanacaklar.
yazik sizin gibi dusunenlere coooook yazik... gercekten ben avrupada oturdugum halde bu bilgilere sahibim siz islami bir ulkede oturuyrsunuz ama akliniz fikriniz baska yerlerde. Islami ansiklopediyi elinize alsaniz beyninizdeki soru isaretleri yok edersiniz !
Islami ülke demisken hehe gülüyorum buna. sonradan müslüman olanlar bizden daha cok islamiyeti yasiyor...
örnek okuldaki bir kac arkadas:
Biz icki icmeyiz haram diyorlar, partilerde siziyorlar
Biz kizlarla gezmeyiz haram diyorlar, ama o daldan bu dala konuyorlar
sonrada isimleri müslümanlik olur...
Evet islam Allah ve kullu arasinda bir seydir ama beni sinir eden yalan söylemeleri... Müslümanim ama iciyorum diyebilirdi, tüm müslümanlarin ismini lekelemek yerine !
Neyse.... türk müslümanlarimizin bir cogu böyle Allah islak etsin ne diyelim... !
Bendeki bilgiler 9 aylik bir sey... ben Islami yeni yeni arastiriyorum Allahim af etsin !
16 senem ot gibi gecmis ! |
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
alaybozan
Best of TurkiyeForum

|
Alıntı:
Bendeki bilgiler 9 aylik bir sey... ben Islami yeni yeni arastiriyorum Allahim af etsin !
16 senem ot gibi gecmis !
ben de islamın gereklerini pek yerine getirmem(kim getiriyo ki zaten) ama islamiyetle ilgili her konuda tartışabilirim. (diğer dinler de olabilir) |
|
|
_________________ ufo gören masum köylü!! Koçum benim!!
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
|
|
|
|
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)
|
Sayfa 1, 2, 3 Sonraki
Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot Kayıtlı Kullanıcılar: Yok
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz Bu forumda eklenti önizlemelerini/linklerini görebilirsiniz
|
|