Ana Sayfa
Gruplar  •  Site Yönetimi  •  Özel Mesajlarınız   •  Giriş   •  Kayıt
Reklam alanı
Ana Sayfa
Ana Sayfa
Forumlar
Forumlar
Yardım
Yardım
Arama
Arama
Albüm
Albüm
Kurallar
Kurallar
Linkler
Linkler
Makaleler
Makaleler
Oyunlar
Oyunlar
Sohbet
Sohbet
Üyeler
Üyeler
İstatistikler
İstatistikler

Eğitim/Öğretim forumunda Okullarda 'sözleşmeli' dönem! konu başlığının kısa özeti; Okullarda, tarafların hak ve sorumluluklarını güvence altına alan sözleşme, “okul ve ev arasında sıkı bağlar kurarak, velilerin eğitim sistemine daha fazla katılımının sağlanmasını” ve ...

Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot
Kayıtlı Kullanıcılar: Yok

Yeni Başlık GönderCevap Gönder Digg it Stumble it Submit to Del.icio.us Diigo it Prefound it Reddit it Facebook it Blink it Slashdot it Linkagogo it 
Önceki başlık Arkadaşına GönderYazdırÖzel Mesajlarınız Sonraki başlık
Yazar Mesaj
Eternity
Site Admin
Site Admin

Tema: Parthenos (31816)

blank.gif

Mesaj Tarih: 26 Ekim 2005, 14:55   Mesaj konusu: Okullarda 'sözleşmeli' dönem!
Alıntıyla Cevap VerSonraki Mesaj

Okullarda, tarafların hak ve sorumluluklarını güvence altına alan sözleşme, “okul ve ev arasında sıkı bağlar kurarak, velilerin eğitim sistemine daha fazla katılımının sağlanmasını” ve “okullarda demokrasi kültürünün oluşmasını” amaçlıyor. Bu çerçevede, veliler okulun kütüphane, işlik gibi imkanlarından yararlanabilecekler, sınıflarda dersleri izleyebilecekler.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, konuya ilişkin genelge yayınladı. Okullara, genelgeyle birlikte uygulama kılavuzları da gönderildi. “Sözleşme” ile ilgili esaslar hazırlanırken, Milli Eğitim ile ilgili yasal düzenlemelerin yanı sıra İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve Çocuk Hakları Sözleşmesi de göz önünde bulunduruldu.

Sözleşme, okulun, öğrencinin ve velinin hak ve sorumluluklarını içeren üç bölümden oluşuyor. Sözleşmeye imza atacak taraflar hem sorumluluk almış olacak hem de haklarının neler olduğunu bilecekler.

Sözleşmeye göre, öğrenciler, “okulun eşyalarına zarar vermeyeceğine, zarar verirse karşılayacağına, kurallara uyacağına, kaba kuvvete başvurmayacağı”na söz verecek. Öğrenciler, okul bahçesindeki bitkilerin bakımından sorumlu tutulacaklar.

Veliler, “çocuklarını zamanında ve kılık-kıyafet kurallarına uygun şekilde okula göndereceklerine, çocuklarının ödevlerini yapmayacaklarına, aile ortamında fiziksel ve psikolojik şiddet uygulamayacaklarına” ilişkin imza atacak. Veliler ayrıca, sınıflarda dersleri izleyebilecekler.

Okul yönetimleri ise okulu temiz tutmakla, öğrenci, veli ve çalışanlar arasında ayrım yapmamakla, okul ve çevresinde şiddet içeren davranışlara izin vermemekle yükümlü olacaklar.

Kaynak : Maksimum

Oylanmadı Eternity offlineKişisel Galeri - EternityKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret et
vişne
Super Friend
Super Friend

blank.gif

Mesaj Tarih: 22 Kasım 2005, 23:45   Mesaj konusu:
Alıntıyla Cevap VerSonraki MesajÖnceki Mesaj

Okuduklarım çok güzel görünüyor görünmesine de neden bilmem aklıma sözleşme deyince şu soru geldi; "Bütün vatandaşların uymak zorunda olduğu toplum sözleşmesi olan Anayasayı ihlal etmeyi başaran bir millet yukarıda bahsedilenleri yapmakta ne kadar başarılı olabilir ki?"
 Oylanmadı vişne offlineKişisel Galeri - vişneKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder
ComiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

mcdonalds.gif

Mesaj Tarih: 23 Kasım 2005, 17:53   Mesaj konusu:

bizede nolduğunu anlamadan bişeyler imzalattırdılar. rehberlik dersinde hoca geldi atlaya atlaya bişeyler okudu tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz wala burda daha ayrıntılı yazılmış Smile Neyseki benim açımdan bir sorun yok hiç bir zaman iki kere aynı imzayı kullanmadım Razz

capan_aga
Fast Friend
Fast Friend

Uzaklaştırıldı

turkey.gif

Mesaj Tarih: 24 Kasım 2005, 15:56   Mesaj konusu:

Aslında bunlar fasa fiso şeyler.Bundaki amaç halka yenilik yapılıyormuş gibi gösterilip gündemi değiştirmek.Ben de birşeyler karalayır imzamı attım ama belki bu sefer bu sistem yürütülebilir...

Oylanmadı capan_aga offlineKişisel Galeri - capan_agaKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderE-mail'i gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSN Messenger
IWAS
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

turkey.gif

Mesaj Tarih: 26 Kasım 2005, 23:44   Mesaj konusu:

Dersleri izlemeye veli geliyor, bakalım bizim kereta dersi dinliyor mu yoksa başka şeyler mi yapıyor.

Erkek öğrenci kızın saçını çeker,
Kızın annesi; ne çekion lan kızımın saçını.
Babası afferin oğlum ee kime çekmiş Razz

Derse veli gelmesi konusu pek sevmedim ilkokullar için pek de faydalı olmaz Very Happy

Diyorsanız ki, okumasın
Kadınımız, kızımız;
Budur bizim alın yazımız...
Unutun tüm dediklerimi.
Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...
 Oylanmadı IWAS offlineKişisel Galeri - IWASKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderE-mail'i gönderMSN Messenger
vişne
Super Friend
Super Friend

blank.gif

Mesaj Tarih: 28 Kasım 2005, 19:31   Mesaj konusu:
Alıntıyla Cevap VerÖnceki Mesaj

Ben ilköğretim ikinci kademede branş öğretmeniyim. Aynı zamanda girdiğim sınıflardan birinin sınıf öğretmnliğini yapıyorum. Sene başında yukarıda bahsedilen türden olmasa da sınıfça bir sözleşmede biz de bulunduk. En azından ben kendi sınıfımda sözleşmeye girecek kuralları öğrencilerin belirlemesini sağladım. Öğrenciler kendi kurallarını kendi koydu ve daha sonra altına imza attılar. O da panomuzdaki yerini aldı. Bunun bir faydası oldu mu derseniz? Cevabım; "kısmen" olur. En azından çiğnedikleri kural kendi koydukları kural olduğu için herhangi bir sözlü uyarıda "of" diyemediler.
 Oylanmadı vişne offlineKişisel Galeri - vişneKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder
Mesajları göster:      
Yeni Başlık GönderCevap Gönder
Önceki başlık Arkadaşına GönderYazdırÖzel Mesajlarınız Sonraki başlık

Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot
Kayıtlı Kullanıcılar: Yok

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
Bu forumda eklenti önizlemelerini/linklerini görebilirsiniz
Etiketler: aile, alan, almış, altına, amaçlıyor, arasında, atacak,

Benzer Başlıklar
Başlık Yazar Forumlar Cevaplar Son Gönderilen
Yeni mesaj yok Duyuru: Sitede Yeni Dönem taNGo Duyurular 6 21 May 2006, 20:04 Son Mesajları Gör
Misafir
Yeni mesaj yok Okullarda öğle yemeği yasak! RSS-Haber Aktüel 0 19 Ekim 2007, 20:32 Son Mesajları Gör
RSS-Haber
Yeni mesaj yok "Sözleşmeli öğretmen" kararı yüksek yargının RSS-Haber CNN Türk Güncel Haberler 0 25 Haziran 2008, 18:01 Son Mesajları Gör
RSS-Haber
Yeni mesaj yok Diyanet 1779 sözleşmeli imam atadı RSS-Haber CNN Türk Güncel Haberler 0 02 Temmuz 2008, 14:00 Son Mesajları Gör
RSS-Haber
Yeni mesaj yok İnternette yeni dönem RSS-Haber CNN Türk Güncel Haberler 0 27 Haziran 2008, 00:00 Son Mesajları Gör
RSS-Haber

Bu Siteye Ait Çerezleri Sil

© 2003, 2049 Türkiye Forum :: Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group :: FI Theme
Tüm saatler GMT +2 Saat :: :: Forum Arşivleri
Hata: sayfa oluşturma = 1.00735 saniye, sql sorguları = 43
Türkiye Forum başlık özet akışları

Reklam alanı

CBACK CrackerTracker tarafından korunuyor
25269 Girişim engellendi.

phpBB Türkiye

Forum Haritası: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 86, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133