|
Hayatın İçinden forumunda izmirLiLerin sözLüğü konu başlığının kısa özeti; İzmirlileri anlamak için işe kumrunun bir kuş olmadığını öğrenerek başlayabilirsiniz. Kumru, İzmir'e özgü çok lezzetli bir sandviçtir! Bunun dışında bilmeniz gereken kavramlar içinde belki de en öneml...
|
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
|
Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot Kayıtlı Kullanıcılar: Yok
Sayfa 1, 2 Sonraki
|
| Yazar |
Mesaj |
EcCeNtRiC
Best of TurkiyeForum

Tema: Parthenos (30218)

|
İzmirlileri anlamak için işe kumrunun bir kuş olmadığını öğrenerek başlayabilirsiniz. Kumru, İzmir'e özgü çok lezzetli bir sandviçtir! Bunun dışında bilmeniz gereken kavramlar içinde belki de en önemlileri, 'tam 35' ve '35 buçuk' kavramlarıdır. Çünkü İzmirliler kendi aralarında ikiye ayrılır. Tam 35'liler Göztepeli, 35 buçuklular da Karşıyakalı'dır. Onlara nereli oldukları sorulduğunda, 'İzmirli'yim' demez onun yerine 'Karşıyakalı'yım' demeyi tercih ederler. Yemek konusuna gelince... İzmirliler her şeyin zeytinyağlısını sever. Turp otu, radika, cibaz, ısırgan otu ve deniz börülcesi gibi lezzetlere bayılırlar. Radika, salatası yapılan bir yabani ot, Cibez ise lahana filizine verilen isimdir.
İzmirlice sözlük
Gevrek: Simit
Domat: Domates
Klorak: Çamaşır suyu
Çiğdem: Çekirdek
Bardacık: İncir
Asfalya: Sigorta
Andaç: Yıllık
Düzgü: Kalemtraş
hımmm bir de boyozumuz vardır |
|
_________________ *Her yeni başlayan macera
Heyecan dolu çilek kokar..
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
|
|
GeRMoND
Fast Friend

|
bunların hepsini bu sene öğrendim ama öğrenene kadar göbeğim çatladı diyebilirim hala simitççilerle(gevrekçilerle) tartışıyorum...  |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
      |
 |
|
|
EcCeNtRiC
Best of TurkiyeForum

|
ya bende gevreeek diyorum çok garip geliyor izmirli olmayan arkadaşlarıma.. |
|
|
_________________ *Her yeni başlayan macera
Heyecan dolu çilek kokar..
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
|
|
GeRMoND
Fast Friend

|
kendi sınıfımda bile bu gevrek - simit ve domat - domates davasına baya bir tartışma yaşadım  |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
      |
 |
|
|
kokomela
Best of TurkiyeForum

|
evet ya boyuzu kimse bilmio  |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
|
|
ilmurat
Best of TurkiyeForum

Uyarılar : 1

|
o ne demek yaaa?
buldum, börek gibi bişeymiş... :
rum böreği imiş aslı..
izmir ve civarlarında bulunan ve kahvaltıda şahane olan hamurumsu gıda, sicak oldugunda cok cabuk ve fazla sayida yenen, sicak olmadiginda, bayatlamis olsa bile yine yenen yine yenen* gida. en guzeli eskiden kitreli diye bilinen,simdi goztepe firini yapıyormuş..
boyoz aslında musevi yiyeceğidir artık kullanılmasada eskide -yahudi böreği- denirdi. sefarad kökenli museviler ispanyadan gelenlerdir, gelirken yanlarıda boyoz da getirmişlerdir 1500 lü yıllar. buradan hareketle boyozun ispanyolca bollostan geldiği söylenmektedir. .ispanyoca bollos, boyoz olarak okunmaktadır. ispanya ve ilgili ülkelerde halen bollos üretilmektedir, oradakilerin farkı şekerle yapılmasıdır, izmir de de az da olsa boyozu tahinle üretenler vardır. tahin boyoza şekerimsi bir tat -ispanya da olduğu gibi- vermektedir. boyoz genellikle yumurta ile tüketilir, bu ikili bir araya gelince muntazam bir tokluk hissi verir.
esasen gerçek olan bir bardak çay ve boyozun doyumsuz bir kahvaltıda ki eşliğidir. 7-8 tane boyoz yiyebilme kapasitesine sahip müstesna şahsiyetler kısa bir süre sonra kilo sorunuyla karşı karşıya kalırlar. çünkü yemesi ve hazmı kolay olan boyoz kalori deposudur.
 |
|
|
|
    |
 |
|
|
taNGo
WebMaster

Tema: FI Subgrey (68)

|
Korsan CD cilerinizin üzerinede yok yani.İzmirde adım başı korsan CD ci var.Bir de korsanları önlüyoruz diyorlar.Korsan CD satanların hemen yanındada zabıtalar var ama kimse laf söyleyemiyor.Buda ilginçtir tabi.
Bu arada 2 gün önce İzmirdeydim.  |
|
|
_________________ phpBB Turkish Support | http://www.esqare.com
|
|
| Oylanmadı
|
       |
 |
|
|
KuPe
Best of TurkiyeForum

Uzaklaştırıldı

|
arkadaşlar KUMRUMUZ unutulmuş mu nee
İZMİRİN KUMRUSUDA MEŞHUR.. |
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
|
|
kingarthur
Best of TurkiyeForum

Tema: FI Subgrey (68)

|
Sen benim yediğim incire nolur banada biraz bardacık dersen bütün incirleri kafandan aşağı dökerim taki sen ona incir diyene kadar ehu  |
|
|
_________________ Ey Aşk! Üzülerek söylüyorum ki; Bu insanlar seni haketmiyor...
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
|
|
GeRMoND
Fast Friend

|
ilmurat çok saol gerçekten de nereden geldiğini merak ediyordum ama daha bir kere yedim benim memeleketimde bulunan yağlı böreklerden herhangi bi şekilde ayırt edemediğim için bir daha da yemeyi düşünmüyorum... |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
      |
 |
|
|
|
|
|
|
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
|
Sayfa 1, 2 Sonraki
Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot Kayıtlı Kullanıcılar: Yok
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz Bu forumda eklenti önizlemelerini/linklerini görebilirsiniz
|
|