Ana Sayfa Reklam alanı
Gruplar  •  Site Yönetimi  •  Özel Mesajlarınız   •  Giriş   •  Kayıt
Ana Sayfa
Ana Sayfa
Forumlar
Forumlar
Yardım
Yardım
Arama
Arama
Albüm
Albüm
Kurallar
Kurallar
Linkler
Linkler
Makaleler
Makaleler
Oyunlar
Oyunlar
Sohbet
Sohbet
Üyeler
Üyeler
İstatistikler
İstatistikler

Google

Haberler forumunda İnternette isminiz adresiniz konu başlığının kısa özeti; http://www-binf.bio.uu.nl/dutilh/links/negatives/internet.jpgTürkiye'de ”tr” uzantılı adresleri tescilde tek yetkili kurum olan ODTÜ, isim ve soyisimden oluşan “com.tr” uzantıl...

Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot
Kayıtlı Kullanıcılar: Yok

Yeni Başlık GönderCevap Gönder Digg it Stumble it Submit to Del.icio.us Diigo it Prefound it Reddit it Facebook it Blink it Slashdot it Linkagogo it 
Önceki başlık Arkadaşına GönderYazdırÖzel Mesajlarınız Sonraki başlık
Yazar Mesaj
Eternity
Site Admin
Site Admin

Tema: Parthenos (30278)

blank.gif

Mesaj Tarih: 21 Ocak 2005, 18:42   Mesaj konusu: İnternette isminiz adresiniz
Alıntıyla Cevap VerSonraki Mesaj

Türkiye'de ”tr” uzantılı adresleri tescilde tek yetkili kurum olan ODTÜ, isim ve soyisimden oluşan “com.tr” uzantılı internet adreslerini, 7 Şubat 2005'ten itibaren isteyen herkese verecek.

HERKES ALABİLECEK

İnternet Kurulu DNS Çalışma Grubu ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Akgül, Türkiye internetini büyütmek ve kullanımı artırmak üzere alan adı tescilinden bir dizi yenilikler üzerinde çalıştıklarını belirterek, bu çerçevede bugüne kadar sadece sanatçılara ve ünlü işadamlarına verilen isim ve soyisimden oluşan “com.tr” uzantılı adresleri artık nüfus cüzdanı örneğini gönderen herkesin alabileceğini söyledi.

YILLIK 25 MİLYON LİRA

Akgül, gelen talepler doğrultusunda “com.tr” uzantılı isim ve soyisimden oluşan internet adreslerini tescil edeceklerini ifade etti. Akgül, “com.tr” uzantılı isim ve soyisim adreslerinin sadece gerçek kişilere verileceğini ve yıllık kullanımının 25 milyon lira olacağını kaydetti.

Daha önce isim ve soyisim kombinasyonlarının name.tr, biz.tr ve info.tr uzantılarıyla alınabildiğini de anımsatan Akgül, bu kombinasyonların yıllık kullanımının 5 milyon lira olduğunu, bu uygulamanın da aynen devam edeceğini belirtti.

Alan Adı Yönetimi'nin yeniliklerini bu yıl da sürdüreceğini bildiren Akgül, Türkiye'de çok sayıda alan adını kullanıma açan DNS Yönetimi'nin noterler için “not.tr” ve eczacılar için “ecz.tr” uzantılı adresleri alabilmelerine imkan verecek düzenlemeler üzerinde hazırlıkların sürdüğünü belirtti.

66 BİN “TR” UZANTILI ADRES

ICAAN'ın verdiği yetki çerçevesinde 1992 yılından bu yana Türkiye'de “tr” uzantısıyla internet adresi tescil eden ODTÜ Alan Adı Yönetimi, bugüne kadar “tr” uzantılı, com, web, gen, org, gov, k12, name, net, edu, biz, bel, info, bbs, pol, mil, av, dr, tel uzantılı adresleri kullanıma açmıştı.

Kullanıcı sayısını artırma hedefi çerçevesinde internet adresinde herhangi bir sınırlama olmayan “web.tr”, şirketler için alternatif sunan “biz.tr” ve “info.tr” uygulamasının yanı sıra “pol.tr”, ”bel.tr” ve “tel.tr” uzantılı adresleri tescil edilmeye başlandı.

Alan Adı Yönetimi, bir süre önce de avukatların internet ortamında örgütlenmesine ön ayak olacak “av.tr” uzantısını tescil etmeye başladı. Yönetim, kısa bir süre önce de doktorlar için de “dr.tr” uzantısını tescil edeceğini duyurdu ancak test işlemleri devam ettiği için henüz doktorlarca kayıt yapılmadı.

ODTÜ Alan Adı Yönetimi'nin tescil ettiği “tr” uzantılı adresler de internette her geçen gün artıyor. Alan Adı Yönetimi bugüne kadar ”tr” uzantılı 65 bin 803 adresi tescil etti. Tescil edilen adreslerin alanlara göre dağılımları şöyle:
-com.tr (ticari kuruluşlar) :47198
-web.tr (sınırsız) : 2269
-gen.tr (genel) : 6523
-org.tr (organizasyonlar) : 2766
-gov.tr (kamu kurumları) : 2356
-k12.tr (ortaöğretim kurumları): 1532
-name.tr(ad-soyad kombinasyonu): 840
-nom.tr (ada kayıt) : 186
-net.tr (network hizmetleri) : 178
-edu.tr (üniversiteler) : 180
-biz.tr (şirketler) : 169
-bel.tr (belediyeler) : 759
-info.tr(şirketler) : 97
-av.tr (avukatlar) : 611
-pol.tr (polis) : 108
-bbs.tr (buluşma sağlayıcılar) : 19
-mil.tr (askeri kurumlar) : 8
-tel.tr (telefondan adres) : 4
-dr.tr (doktorlar) : 0

Kaynak: Hürriyetim

Oylanmadı Eternity offlineKişisel Galeri - EternityKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret et
ComiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

mcdonalds.gif

Mesaj Tarih: 22 Ocak 2005, 01:57   Mesaj konusu:
Alıntıyla Cevap VerSonraki MesajÖnceki Mesaj

Ee bu iyi olur ama 25 milyon pahalıya gelir. 10-15 milyona .com olarak almak pekçok kişiye daha kolay gelir. En azından 3 harf daha az yazarak ulaşabilirler Smile Ayrıca şu web.tr 'de güzel. Neden bilmiyom ama güzel

dJ4
Co-Admin
Co-Admin

blank.gif

Mesaj Tarih: 22 Ocak 2005, 10:12   Mesaj konusu:
Alıntıyla Cevap VerSonraki MesajÖnceki Mesaj

Ünlü isimlerin adreslerine yine hücum edilir sanırım eğer nüfus cüzdanı istemezseler bu işten para kazanan adamlar bile çıkabilir yine Laughing
 Oylanmadı dJ4 offlineKişisel Galeri - dJ4Kullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderE-mail'i gönder
Antikky
Fast Friend
Fast Friend

Uzaklaştırıldı

turkey.gif

Mesaj Tarih: 22 Ocak 2005, 16:15   Mesaj konusu:
Alıntıyla Cevap VerÖnceki Mesaj

odtu ne yapıyor allah aşkına sadece ad soyadınıa göre verecekmiş.Ondan sonra Allhın fransızları gelip bana tabi der sizin ülkenizde internet warmıydı diye...

Nasıl bir mantık anlamış değilim ben sistem güvenliği adına bir web sitesi açıcam ve doğal olarak kendi ülkemin uzantısı com.tr istiyorum...
www.guvenlikmerkezi.com.tr atıyorum ne şimdi ben adımı
güvenlik merkezimi yapmak zorundayım: )
adınız veydi efendim güvenlik soy ad alabilirmiyim merkezi: ) böyle bir komedide anca Türkiyede olur...

Allahın rusları ru almak için her hengi bir domain merkezine gitmeleri yeterli olurken sen bi com.tr almak için 25 tane evrak faxlamak zorunda kalıyorsun...
 Oylanmadı Antikky offlineKişisel Galeri - AntikkyKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSN MessengerICQ Numarası
Mesajları göster:      
Yeni Başlık GönderCevap Gönder
Önceki başlık Arkadaşına GönderYazdırÖzel Mesajlarınız Sonraki başlık

Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot
Kayıtlı Kullanıcılar: Yok

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
Bu forumda eklenti önizlemelerini/linklerini görebilirsiniz
Etiketler: ada, adres, adresi, adresinde, adresiniz, adresler, adresleri,

Benzer Başlıklar
Başlık Yazar Forumlar Cevaplar Son Gönderilen
Yeni mesaj yok Msn'de Mail Adresiniz Tersten Yazsın İster Misiniz? tecrube MSN Messenger 20 27 Şubat 2008, 23:23 Son Mesajları Gör
wickedsoul_
Yeni mesaj yok japonca isminiz ilteris Paylaşmak İstiyorum 15 15 Şubat 2008, 17:24 Son Mesajları Gör
qreen
Yeni mesaj yok isminiz ne oLacaktı ne oLDu ?? EcCeNtRiC Paylaşmak İstiyorum 71 15 Aralık 2005, 21:12 Son Mesajları Gör
SeLvi
Bu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz ücretsiz hosting ve isminiz.be domain adresi biber Hosting Firmaları 4 31 Ocak 2006, 05:32 Son Mesajları Gör
maXimuS
Yeni mesaj yok İnternette ses savaşları.. dEEp Diğer Messenger / Sohbet Programları 0 13 Ocak 2006, 14:32 Son Mesajları Gör
dEEp

Bu Siteye Ait Çerezleri Sil

© 2003, 2049 Türkiye Forum :: Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group :: FI Theme
Tüm saatler GMT +2 Saat :: :: Forum Arşivleri
Hata: sayfa oluşturma = 0.84063 saniye, sql sorguları = 41
Türkiye Forum başlık özet akışları

Reklam alanı  

CBACK CrackerTracker tarafından korunuyor
23883 Girişim engellendi.

AdslDigiturk

Forum Haritası: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 86, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127