Ana Sayfa Reklam alanı
Gruplar  •  Site Yönetimi  •  Özel Mesajlarınız   •  Giriş   •  Kayıt
Ana Sayfa
Ana Sayfa
Forumlar
Forumlar
Yardım
Yardım
Arama
Arama
Albüm
Albüm
Kurallar
Kurallar
Linkler
Linkler
Makaleler
Makaleler
Oyunlar
Oyunlar
Sohbet
Sohbet
Üyeler
Üyeler
İstatistikler
İstatistikler

Google

İslam Dünyası forumunda Takdirden ve Nasipten Ötesi Yokmuş.. konu başlığının kısa özeti; Gencin birisi Kâbe'de hep, 'Ey dogrularin yardimcisi olan Allahim, ey haramdan sakinanlarin yardimcisi olan Allahim, sana hamdü sena ederim' diye dua eder. Bu durum herkesin dikkatini çeker. Birisi, (...

Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot
Kayıtlı Kullanıcılar: Yok

Yeni Başlık GönderCevap Gönder Digg it Stumble it Submit to Del.icio.us Diigo it Prefound it Reddit it Facebook it Blink it Slashdot it Linkagogo it 
Önceki başlık Arkadaşına GönderYazdırÖzel Mesajlarınız Sonraki başlık
Yazar Mesaj
eKiN
Fast Friend
Fast Friend

Tema: Parthenos (28821)

blank.gif

Mesaj Tarih: 22 Aralık 2005, 10:22   Mesaj konusu: Takdirden ve Nasipten Ötesi Yokmuş..
Alıntıyla Cevap VerSonraki Mesaj

Gencin birisi Kâbe'de hep, "Ey dogrularin yardimcisi olan Allahim, ey haramdan sakinanlarin yardimcisi olan Allahim, sana hamdü sena ederim" diye dua eder. Bu durum herkesin dikkatini çeker. Birisi, (Neden hep ayni duayi yapiyorsun, baska bir sey bilmiyor musun?) der. O da anlatir:

7-8 sene önce yine Kâbe'de iken içi altin dolu bir torba buldum. Tam 1000 altin vardi. Içimden bir ses (Bu altinlarla, sunlari sunlari yaparsin)diyordu. Hayir dedim kendi kendime, bu benim degil, baskasinin mali, kullanmam haram olur dedim. Bu sirada birisi, "söyle bir torba bulan var mi?" diye bagiriyordu. Çagirdim onu, nasil bir torbaydi, içinde ne vardi diye sordum. Torbayi tarif etti ve içinde 1000 altin vardi dedi. Al öyleyse torbani diyerek verdim. Adam torbayi açip içinden bana 30 altin verdi.

Pazara gittim. Temiz yüzlü genç bir esiri överek satiyorlardi. Gencin temizligi dikkatimi çekti. Yanlarina gittim, bu köle için ne istiyorsunuz dedim. 30 altin dediler. Adamdan aldigim 30 altini verip genci satin aldim.Bir iki yil geçti. Genç çok çaliskan, çok edepli idi. Onu aldigima çok memnun olmustum.

Bir gün onunla giderken karsidan iki üç kisi geliyordu. Genç bana dedi ki, "Efendim, ben Fas emirinin ogluyum. Bu gelenler babamin adamlari. Beni buldular. Senden beni satin almak isterler. Sen iyi bir insansin, onlara 30 bin altindan asagiya satma" dedi. O kisiler yanima geldi, bu esiri bize satar misin dediler. Satarim dedim. 60 altin verelim dediler. Olmaz dedim. Iyi ama sen bunu 30 altina almadin mi? Biz sana iki mislini veriyoruz dediler. Öyleyse gidin pazardan alin dedim.

Artira artira 20 bin altina kadar çiktilar. 30 binden asagi olmaz dedim. Çaresiz kabul ettiler. Altinlari verip, genci alip gittiler. Ben o 30 bin altinla isyerleri açtim, ticaret yaptim, daha çok zengin oldum.

Bir gün bana arkadaslar, "çok zengin bir ailenin iyi bir kizi var. Babasi yeni vefat etti. Onunla seni evlendirelim" dediler. Ben de "olur" dedim. Nikah kiyildi. Deve yükleri çeyizini getirdiler. Çeyiz arasinda bir torba dikkatimi çekti. Kiza, "bu nedir" dedim. Içinde 970 altin var, babam Kâbe'de bunu kaybetmis, bulan gence 30 unu vermis. Kalanini da bana hediye etti, çeyizine koyarsin dedi".

Demekki buldugum altinlar benim rizkim imis, vermese idim haram yoldan gelecekti, simdi helal yoldan yine bana geldi.

Bana yardim edip haramlardan koruyan, nice nimetler ihsan eden yüce Rabbime hamd ederim.

Aci da olsa, dogrulari söyleyiniz. ( hadis-i serif )

Takdirden ötesi yok...

Nasipten ötesi yok...

Fast Friend
Fast Friend

turkey.gif

Mesaj Tarih: 23 Aralık 2005, 23:14   Mesaj konusu:
Alıntıyla Cevap VerSonraki MesajÖnceki Mesaj

Ellerin dert görmesin.Allah razı olsun paylaştığın için.

Not: Yaşamda enzor şey iman edip teslim olmak ve o imanı yaşamaya çalışmaktır.

selims
Slow Friend
Slow Friend

turkey.gif

Mesaj Tarih: 24 Aralık 2005, 00:29   Mesaj konusu:
Alıntıyla Cevap VerSonraki MesajÖnceki Mesaj

Sonsuz_Nur demiş ki:
Ellerin dert görmesin.Allah razı olsun paylaştığın için.

Not: Yaşamda enzor şey iman edip teslim olmak ve o imanı yaşamaya çalışmaktır.

Emin ol samimi olanlar için korku yoktur.Ahiret sonuçta kurtuluş yeridir.Korkuyoruz çünkü ibadetlerimizde ve Allah'a olan inancımızda samimiyet ve ihlas çok az.Korkuyoruz imanımız sağlammı değilmi bilmiyoruz yeterince,aslında buna kara vercek olanda biziz,çünkü ne şekilde ölürsek öyle dirileceğiz.Gerçekten korkulmayacak gibi değil, ama bu korku bizi ümitsizliği yaşatmak yerine biraz daha gayretli olmaya sevketmesi gerekir.Sonuçta her şey bizim kalbimizde bitiyor.Kalp iyi ise diğer azalarda iyi olur.Kalp kötü ise diğerleride kötü olur.Zor bir zaman Allah yardımcımız olsun.Ama bu zamanın zorluğu atlatılmayacak tarzda değil şöyle geçmişe bakınca yinede yaşadığımız dönem daha özgür.

Her şey kalbimizde bitiyor. kalp inanırsa imana imanda Allah'a götürür

hosted.filefront.com/kargili19
 Oylanmadı selims offlineKişisel Galeri - selimsKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderMSN Messenger
Sonsuz_Nur
Fast Friend
Fast Friend

turkey.gif

Mesaj Tarih: 24 Aralık 2005, 22:37   Mesaj konusu:
Alıntıyla Cevap VerÖnceki Mesaj

HZ. ALLAH CC. seçkin kullarında Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin sözü aklıma geldi.

“Eskiden tehlikeler ( imana ) hariçten gelirdi; onun için mukavemet kolaydı. Şimdi tehlike ( imana ) içerden geliyor, kurt, gövdenin ( imanın ) içine girdi. Şimdi mukavemet güçleşti”

Mesajları göster:      
Yeni Başlık GönderCevap Gönder
Önceki başlık Arkadaşına GönderYazdırÖzel Mesajlarınız Sonraki başlık

Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot
Kayıtlı Kullanıcılar: Yok

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
Bu forumda eklenti önizlemelerini/linklerini görebilirsiniz
Etiketler: aci, adam, adamdan, adamlari, ailenin, aldigim, aldigima,

Benzer Başlıklar
Başlık Yazar Forumlar Cevaplar Son Gönderilen
Yeni mesaj yok Niye saçı yokmuş rüya Komikler 10 30 Nisan 2006, 18:16 Son Mesajları Gör
lifemre
Yeni mesaj yok Batman neymiste haberimiz yokmuş Stygian Karikatürler 13 05 May 2006, 09:29 Son Mesajları Gör
rüya
Yeni mesaj yok Nefret ötesi .. Enchanting Nefret Ediyorum 6 05 Temmuz 2005, 15:24 Son Mesajları Gör
withoutgirls
Yeni mesaj yok laz işte yok ötesi yaho_87 Komikler 22 28 Ekim 2005, 21:42 Son Mesajları Gör
KuPe
Yeni mesaj yok Ölüm ve Ötesi Sonsuz_Nur İslam Dünyası 0 10 Aralık 2005, 00:19 Son Mesajları Gör
Sonsuz_Nur

Google

Bu Siteye Ait Çerezleri Sil

© 2003, 2049 Türkiye Forum :: Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group :: FI Theme
Tüm saatler GMT +2 Saat :: :: Forum Arşivleri
Hata: sayfa oluşturma = 25.32592 saniye, sql sorguları = 40
Türkiye Forum başlık özet akışları

Reklam alanı  

CBACK CrackerTracker tarafından korunuyor
23188 Girişim engellendi.

AdslDigiturk

Forum Haritası: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 86, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127