|
|
|
Nefret Ediyorum forumunda Türkçemizi unutan görüntü insanlardan.. konu başlığının kısa özeti; Yabancı özentilerden nefret ediyorum.Bugün bir müşterimiz geldi.Kartvizit yaptıracağız ve kendi kartını gösterdi."Mr. Ali Bayrak " Bu ne ya dedik ? Birbirimize baktık,şaşırdık."Artık bö...
|
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
|
Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot Kayıtlı Kullanıcılar: Yok
|
| Yazar |
Mesaj |
DiLeMmA
Best of TurkiyeForum

Tema: Parthenos (27296)

|
Yabancı özentilerden nefret ediyorum.Bugün bir müşterimiz geldi.Kartvizit yaptıracağız ve kendi kartını gösterdi."Mr. Ali Bayrak " Bu ne ya dedik ? Birbirimize baktık,şaşırdık."Artık böyle herkeste aa görmediniz mi?" küçümseyerek sanki baktı yüzümüze.Artık iyice yabancılaşıyor muyuz biz? Nedir bu yabancı olma merakı bu insanımızda?Kendilerini vatanlarını,en başında da dillerini unutur oldular.Kendimi tutamadım ve şakayla karışık "böyleleri sürgün edelim" dedim Güldü o da.Ehh ne de olsa özenti,meraklı...Ağlanacak haline gülmeyip de ne yapacak ki başka ? |
|
Tanrım nereye baksam yeşil kasırgalar..
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
EcCeNtRiC
Best of TurkiyeForum

|
mr..... mı yuh artık!.. yakında madame,miss,mrs çıkarsa hiç şaşmam.en büyük sorunlarımızdan bir tanesi yabnacı özentiliği..Türkçe kadar geniş,kendini en iyi ifade edecek kelimeleri bulunan bir dil daha var mı ya?.. ya da tamam var ama Biz TÜRKÜZ..TÜRKİYE de yaşıyoruz..dilimiz de TÜRKÇE ingilizce değil!!!!!!.. |
|
|
_________________ *Her yeni başlayan macera
Heyecan dolu çilek kokar..
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
zeynep_1114
Best of TurkiyeForum

Tema: princess (131)

|
yazdıklarına birebir katılmakla beraber ben de "bayan" diye hitap eden kişilere uyuz oluyorum, onlara "bay" diye cevap veriyorum şaşırıp kalıyorlar  |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
UnreaL
Fast Friend

|
O zaman sana bir doz ''karı,abla,yenge,teyze,hatun'' verelim ki ''bayan'' kelimesinin masumiyetinin farkına varalım. |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
colleger26
New Friend

|
Arkadaşlar onu geçtim. Bir de çok bilmiş geçinen profesörlerimiz var ya. Adam geçen televizyonda konuşuyor. "Güzel türkçemize yabancı kelimeleri empoze ederek dilimizi deforme ediyorlar" diyor adam.  |
|
|
_________________ CollegeR
|
|
| Oylanmadı
|
      |
 |
|
|
|
|
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
|
Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot Kayıtlı Kullanıcılar: Yok
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz Bu forumda eklenti önizlemelerini/linklerini görebilirsiniz
|
|
|