Ana Sayfa Reklam alanı
Gruplar  •  Site Yönetimi  •  Özel Mesajlarınız   •  Giriş   •  Kayıt
Ana Sayfa
Ana Sayfa
Forumlar
Forumlar
Yardım
Yardım
Arama
Arama
Albüm
Albüm
Kurallar
Kurallar
Linkler
Linkler
Makaleler
Makaleler
Oyunlar
Oyunlar
Sohbet
Sohbet
Üyeler
Üyeler
İstatistikler
İstatistikler

Google

Hayatın İçinden forumunda hayatın anlamı üzerine felsefi konuşmalar... konu başlığının kısa özeti; düşünüyorum da bazen biz insanlar istemediğimiz bir yaşantının içinde savrulup gidiyoruz. Belki bize ait olan yaşama hakkını çoğu zaman bir başkasının istekleriyle donatıp kendimiz olmakdan çıkıyoru...

Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot
Kayıtlı Kullanıcılar: Yok

Sayfa 1, 2, 3, 4  Sonraki

Yeni Başlık GönderCevap Gönder Digg it Stumble it Submit to Del.icio.us Diigo it Prefound it Reddit it Facebook it Blink it Slashdot it Linkagogo it 
Önceki başlık Arkadaşına GönderYazdırÖzel Mesajlarınız Sonraki başlık
Yazar Mesaj
ress
Fast Friend
Fast Friend

Tema: Parthenos (30209)

turkey.gif

Mesaj Messageicon Tarih: 27 May 2004, 12:07   Mesaj konusu: hayatın anlamı üzerine felsefi konuşmalar...
Alıntıyla Cevap VerSonraki Mesaj

düşünüyorum da bazen biz insanlar istemediğimiz bir yaşantının içinde
savrulup gidiyoruz. Belki bize ait olan yaşama hakkını çoğu zaman bir başkasının istekleriyle donatıp kendimiz olmakdan çıkıyoruz.

Biz ne kadar kendimiz için yaşıyoruz? Ne kadar isteklerimizin peşinden gidiyoruz?
Hepimizin yüreğinde çoğu zaman hayal olmayan, gerçekleşebilir istekler var ama bunları gerçekleştirmek için ne kadar çabalıyoruz. öyle çok bastırdığımız yönlerimiz var ki sanki bir makine tarafından yönetilir hale geldik..kalabalık şehirlerin içinde ufacık kaldığımız da bir değil bir kaç kere derinden soluyoruz ve sadece yutkunuyoruz. kim ne kadar mutlu sözlerinde klasik kalıpları öyle bir benimsemişik ki (mutluluk insanın elindedir gibi) başucu yastığı yapmışız bu türden sözleri.. felsefi olarak yazılmış pek çok kitap çoğu zaman akıl karıştırabiliyor.belki de bizi aşan boyuta varabiliyor.o zamanda bir kenara çekilip seyre dalıyoruz insanları..

Durmak istediğim yer, yaşamak istediğim mekan burası mı? Hergün aynı insanları görmek istiyormuyum? niye yaşantımı biçimlendiremiyorum?Niye istediğim gibi yaşayıp mutlu olmak için uğraşmıyorum?
zaman hızla akıp geçiyor.. hiç geçmiyecek bitmiyecek sanılan zaman..
sorgulamaya başladığınız da bazı şeyleri yine başa dönüp bize ayrılan yola geri donüyoruz. halimize şükretmek lafı sanırım isteklerimizin boyutlarını veya sınırlarını tahmin edemeyen kişilerin yaşamımıza sokmak istediği bir avuntu sözü..sanırım en güzel söz özgürlük..ruh özgürlüğü, düşünce özgürlüğü, yapacakların için özgürlük...(bu arada fısıltılara kulak
verdiğimizde özgürlük bir yere kadar, başkalarına zarar vermezsen sorun yok) sözcüklerini duyar gibi oluruz. bu sözcüklerde bile sınırlama var..ama sanırım kimsenin bir suçu yok..öyle diyenlerde nasıl bezenmişlerse bu zamana kadar onları söylüyorlar..ya sessiz gemi olunacak istediğin rotaya cevrilecek dümen...yada akıntıya kapılıp gideceksin..(neyse bunlar içimden geldi arkadaşlar)

gözlerimde çiğ tanesi ıslaklığı...
 Oylanmadı ress offlineKişisel Galeri - ressKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder
MARTI
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

turkey.gif

Mesaj Tarih: 27 May 2004, 12:19   Mesaj konusu:
Alıntıyla Cevap VerSonraki MesajÖnceki Mesaj

Istemedigimiz bir yasamin alintisi icerisinde bile sürüklenmis olsak, bize kalan; en zor kosullar dahiliyetinde bile, en iyisini ortaya cikartip yasamaktir..

Cogumuz kendimiz icin yasamiyoruz. Yasadigimizi saniyoruz. Yasadigimizi sandigimiz, o sanimsamanin yaniltisinda da isteklerimizi unutabiliyoruz. Yanlis oldugunu bile bile..

Kendimizi de o cogullarin icersinde sorgulamiyoruz. Insanca yasamanin insanliginin üzerine cizgi cekiyoruz.

Belki de kendimize * zaman ayirmamamaktir * sorunumuz.. Kac kisi var ki, gecenin yalnizligi üzerine cöktügünde, kendisinin elinden tutup, düsünüyor bazi seyleri..

Yasam kisa dedigin gibi.. Ve yasamimiz diyebilecegimiz bu kisacik, ama yüreklere sigmayan hikayemizi, zaman ayirarak kendi varligimiza, kendi isteklerimiz dogrultusunda yazacak kadar da güclü olabilmeliyiz..
 Oylanmadı MARTI offlineKişisel Galeri - MARTIKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder
ress
Fast Friend
Fast Friend

turkey.gif

Mesaj Tarih: 27 May 2004, 14:00   Mesaj konusu:

Dünyayı yitirmiş olan kendi dünyasını kazanır atık.(nietzsche)

Oylanmadı ress offlineKişisel Galeri - ressKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder
Eternity
Site Admin
Site Admin

blank.gif

Mesaj Tarih: 27 May 2004, 14:24   Mesaj konusu:

Hayatın anlamı Smile Birçok tanımı olan $eyin aslında hiç tanımı yoktur yani izafidir Smile A$k gibi, duygular gibi..

Hayatın anlamıda bunlardan birisidir. O an neyi ya$ıyorsan anlamı oradadır, çünkü ya$anan gerçek o an orada seninledir.

Sartre hayatın anlamına dair bir sözünde der ki ; "Sen ne anlam veriyorsan o.."

Hayatın halleridir hayata anlam katan. Smile
 Oylanmadı Eternity offlineKişisel Galeri - EternityKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret et
dJ4
Co-Admin
Co-Admin

blank.gif

Mesaj Tarih: 28 May 2004, 01:00   Mesaj konusu:

Hayatın anlamı sona ermektir diye duymuştum kimin söylediğini nerede geçtiğini hatırlamıyorum şuan ... Bizim yapabileceğimiz tek şey var nasıl sona ereceğini belirlemeye çalışmak her nekadar ne zaman öleceğimizi bilmesekte heran ölebilecekmiş gibi yaşamak ... onun dışanda fazla beklentiniz olmasın bu hayattan ...
 Oylanmadı dJ4 offlineKişisel Galeri - dJ4Kullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderE-mail'i gönder
NaZo_SPeCiaL
Slow Friend
Slow Friend

turkey.gif

Mesaj Tarih: 09 Haziran 2004, 16:36   Mesaj konusu:

çoğu zaman aklıma gelir öleceksek niye yaşıoz bi ara sardım reenkarnasyona sanırım bi bedende tekrar dünyaya gelip yeniden devam edicem hayata ama bu düşüncede boştu düşününce neyse gel gelelim her an ölecekmiş gibi yaşarsak hayata hiçbi anlam yüklemezsin ki zaten, sürekli karamsar bi ruh hali içinde olursun gibi geldi bana, ne dersin..

Oylanmadı NaZo_SPeCiaL offlineKişisel Galeri - NaZo_SPeCiaLKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderMSN MessengerICQ Numarası
dJ4
Co-Admin
Co-Admin

blank.gif

Mesaj Tarih: 10 Haziran 2004, 01:43   Mesaj konusu:

karamsar olmak yerine heran ölebileceğini düşünüp daha dikkatli ve tadını çıkararak yaşarsan olumlu etkisi olur bence ...
 Oylanmadı dJ4 offlineKişisel Galeri - dJ4Kullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderE-mail'i gönder
ress
Fast Friend
Fast Friend

turkey.gif

Mesaj Tarih: 14 Haziran 2004, 11:35   Mesaj konusu:

ben önceden hayatın anlamı üzerinde daha bir düşünürdüm...yaşım ilerledikçe vazgeçtim:)düşünmek yerine yaşamaya çalışıyorum desem..
bizler sanıyorum hayatı bizim onu anlamlaştırdığımız ölçüde yaşıyoruz. ben ondan ötesini istiyorum bazen..bu kadar olmamalı diyorum keşfedilebilcek çok şey olduğuna inanıyorum..

MARTI
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

turkey.gif

Mesaj Tarih: 14 Haziran 2004, 17:00   Mesaj konusu:

Evet kesfedilebilecek cok sey var..

Zamani en iyi sekilde degerlendirmektir yasamak.. Dolu doluya.. Cesaretle ve tereddüt duymadan. Ve haz alarak, inatla herseye ragmen yasayarak.. Tebessümlerimizi eksik etmeden tadabilmek herseyi..
 Oylanmadı MARTI offlineKişisel Galeri - MARTIKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder
c|ost
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

turkey.gif

Mesaj Tarih: 18 Haziran 2004, 15:45   Mesaj konusu:
Alıntıyla Cevap VerÖnceki Mesaj

" Bilim adamı bir deney için labirent hazırlar,

labirentin sonuna peyniri, başına da fareyi koyar;

fare sürekli peyniri arar durur ama bulmaz. Çin'e kadar

gider, oradan Amerikaya geçer yine yok yine yok...

Sonunda bilim adamını arar bişiler söyler !!

Bilimin adamının tezinde açıkladığı şudur;

- Denek, hayatın anlamı mı neymiş işte onu bulmuştur,

ama peyniri hala bulamamıştır. Kendisine hayatta başarılar ! "

Hayatın anlamını sorgulayarak - ress in bahsettiği - tekdüzelikden

kurtulmak mümkün gibi...
 Oylanmadı c|ost offlineKişisel Galeri - c|ostKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret et
Mesajları göster:      
Yeni Başlık GönderCevap Gönder
Önceki başlık Arkadaşına GönderYazdırÖzel Mesajlarınız Sonraki başlık
Sayfa 1, 2, 3, 4  Sonraki

Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot
Kayıtlı Kullanıcılar: Yok

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
Bu forumda eklenti önizlemelerini/linklerini görebilirsiniz
Etiketler: ait, akıl, akıntıya, akıp, ama, anlamı, arada,

Benzer Başlıklar
Başlık Yazar Forumlar Cevaplar Son Gönderilen
Yeni mesaj yok Sabit: Nicklerinizin anlamı ... dJ4 Geyik/Muhabbet 447 03 Eylül 2008, 13:42 Son Mesajları Gör
HoRTuM
Yeni mesaj yok Sabit: phpBB üzerine faydalanabilceğiniz birkaç site BLacK phpBB 1 22 Nisan 2005, 21:57 Son Mesajları Gör
kutver
Yeni mesaj yok Hayatın Anlamı kingarthur Hayatın İçinden 2 04 Haziran 2005, 19:37 Son Mesajları Gör
kingarthur
Yeni mesaj yok Hayatın anlamı ushuaia Hayatın İçinden 7 18 Mart 2008, 22:50 Son Mesajları Gör
phatyh
Yeni mesaj yok hayatın anlamı... mythical_girl Hayatın İçinden 1 17 Mart 2006, 21:49 Son Mesajları Gör
Affedilmeyen

Bu Siteye Ait Çerezleri Sil

© 2003, 2049 Türkiye Forum :: Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group :: FI Theme
Tüm saatler GMT +2 Saat :: :: Forum Arşivleri
Hata: sayfa oluşturma = 0.77753 saniye, sql sorguları = 47
Türkiye Forum başlık özet akışları

Reklam alanı  

CBACK CrackerTracker tarafından korunuyor
23869 Girişim engellendi.

AdslDigiturk

Forum Haritası: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 86, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127