Ana Sayfa Reklam alanı
Gruplar  •  Site Yönetimi  •  Özel Mesajlarınız   •  Giriş   •  Kayıt
Ana Sayfa
Ana Sayfa
Forumlar
Forumlar
Yardım
Yardım
Arama
Arama
Albüm
Albüm
Kurallar
Kurallar
Linkler
Linkler
Makaleler
Makaleler
Oyunlar
Oyunlar
Sohbet
Sohbet
Üyeler
Üyeler
İstatistikler
İstatistikler

Google

Hayatın İçinden forumunda Gercek Nedir? konu başlığının kısa özeti; Gercek hepinizce nedir ? Yoksa yasadigimiz görsel bir metanin alintisi mi? Ve bu yasantilarin normlastirilmasi midir gercek olan ?... Hatta bu görsel meta gercek mi? Gercek yoksa gercekte de gercek ol...

Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot
Kayıtlı Kullanıcılar: Yok

Sayfa 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Yeni Başlık GönderCevap Gönder Digg it Stumble it Submit to Del.icio.us Diigo it Prefound it Reddit it Facebook it Blink it Slashdot it Linkagogo it 
Önceki başlık Arkadaşına GönderYazdırÖzel Mesajlarınız Sonraki başlık
Yazar Mesaj
MARTI
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Tema: Parthenos (30079)

turkey.gif

Mesaj Tarih: 26 May 2004, 15:47   Mesaj konusu: Gercek Nedir?
Alıntıyla Cevap VerSonraki Mesaj

Gercek hepinizce nedir ? Yoksa yasadigimiz görsel bir metanin alintisi mi? Ve bu yasantilarin normlastirilmasi midir gercek olan ?... Hatta bu görsel meta gercek mi? Gercek yoksa gercekte de gercek olmayabilir mi ?...

Oylanmadı MARTI offlineKişisel Galeri - MARTIKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder
c|ost
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

turkey.gif

Mesaj Tarih: 26 May 2004, 17:22   Mesaj konusu:
Alıntıyla Cevap VerSonraki MesajÖnceki Mesaj

En büyük gerçek YALAN dır belki de...
Yalanlarla dolu bir hayat...
Gerçeği algılamak için görmek yetmez,
rüya da görürüz ama gerçek değildir.
Gerçeğin ta kendisi diyebileceğim şey YOK.
O zaman gerçek belki de sadece ŞEY den ibarettir.
Soyut olduğu kadar somut da olabilme ihtimali vardır...
Bir merdivenin basamaklarıdır gerçek,
her adımda biraz daha yükselten...ve her adımda biraz daha
aşağıya indiren...bana göre gerçek BEN im !!!
Size göre de SİZ olabilir...
 Oylanmadı c|ost offlineKişisel Galeri - c|ostKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret et
ComiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

mcdonalds.gif

Mesaj Tarih: 26 May 2004, 18:25   Mesaj konusu:

Yalan, başkası yalan...
Dünya'da ölümden başkası yalan

Eternity
Site Admin
Site Admin

blank.gif

Mesaj Tarih: 26 May 2004, 23:16   Mesaj konusu:

Matrix'ten çıkma bir soru gibi Smile

Kendi dü$üncemi değil ama ya$ları 8 ila 11 arasında deği$en birkaç çocuğun "gerçek" tanımını yazmak isterim.

"Gerçek insan gerçek, çiçekler gerçek, oyuncak bebek gerçek. Gerçek dünyada çok gerçek insan var. Dünyada her $ey gerçek." ( Naile 10 )

"Mesela kavga çıkmı$sa ordanda bir adam gelince olay noldu bana anlatın derse gerçeği anlatırlar. Onada gerçek denir." ( Süleyman 9 )

"Bir $eyi gözünle gördüğünde ona gerçek denir. Eğer gerçek olmasa bunu göremeyiz." ( Fatih 11 )

"Gerçek birisi bize öğretmen gitti derse ona inanmazsak gerçekse ona inanmalıyız, inanmazsak öğretmenimiz deği$ir." ( Neslihan 9 )

"Annemiz babamız söylerse gerçek olur." ( Polat 8 )

Sizce çocukların söyledikleri gerçek mi?
 Oylanmadı Eternity offlineKişisel Galeri - EternityKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret et
MARTI
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

turkey.gif

Mesaj Tarih: 27 May 2004, 02:17   Mesaj konusu:

Hakikaten öyle oldu.. Ne yapayim, cok bilimle ugrasinca böyle mi oluyos ne...

Ehhem, öhhöm... Cocuklarin söyledikleri elbet * kendilerine göre adlandirdiklari bir gercekten ibarettir*..

Bazen öyle geliyor ki bana, gercek yoktur. Vardir, ama yoktur. Vardir, cünkü; gercek, ögretilerimiz ile sekillenip, normlastirilmis kaliplardir benim icin..

Yoktur cünkü.. Misal elim ile dokunabildigim, hissettigim bir dolap.. Evet cisim olarak algiliyorum. Gözlerim ile de görebiliyorum. Algiladigimi bu üc boyutlu dünyada görüyorum. En azindan bize üc boyutlu olarak tanimlattirilmis, ögretilmis sekli ile. Ögrenmek ve ögrendikce bunlari generationlara aktarmak mühim yani..

Gözlerim de öyle; bana bu dikdörtgen seklinde, acilip kapanir kapakli bir kutudur; adi da dolaptir, denildiginden beri ben bunu dolap olarak biliyor ve algiliyorum. Ya ben bunu baska ögrense idim? Ki gözlerin görüs dimensionu kisitlidir. Acaba farkli bir dimensionu görse idim ne olurdu? Cok daha farkli algilayabilirdim bu cismi belki de.

Ki kulaklarim da, buna yüzyillardir dolap denildiginden dolayi, onu öyle duyumsuyor.

Peki gercek ne? Gercekten ben onu bana ögretildigi sekilde mi algiliyor, görüyorum; yoksa * gercekte * böyle degil mi diyorum..

Insanoglunun ifade yöntemi, sözleri.. Birseyin toplum icin * gercek * oldugunu kaniksiyor, onu yasalara döküyorlar. Peki insanoglu o dogrultuda düsünmemis olsa / ki aklin siniri yok /, bu gercekler de degisebilirdi.

Sinavlarim yaklasiyor, anlasiliyor mu kine-kene Very Happy
 Oylanmadı MARTI offlineKişisel Galeri - MARTIKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder
dJ4
Co-Admin
Co-Admin

blank.gif

Mesaj Tarih: 27 May 2004, 03:04   Mesaj konusu:

o zamana banada matrix vari cevaplamak düşer Wink

Gerçek basitçe beyin tarafından algılanan elektrik sinyalleridir ...

Burda algı terimi ortaya çıkıyor. Algı nedir ? Algılayan kim ? Algılayan beyinse beyinde bir algı değil midir ? Peki bunlardan hareketle ruh diye bir olgu varsa eğer görünemeyen bu olguyla görebildiğimiz vücut arasındaki bağlantı nedir ? Ruhu vücuttan ayıran güç nedir vücutla bütünleşmesini sağlayan bağlantı noktası nerededir ?

Hadi gelin bunları cevaplayın ilk önce Laughing
 Oylanmadı dJ4 offlineKişisel Galeri - dJ4Kullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderE-mail'i gönder
MARTI
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

turkey.gif

Mesaj Tarih: 27 May 2004, 03:13   Mesaj konusu:

Hadi bakalim Very Happy

Katilmiyorum Smartass1 , sadece beyin tarafindan algilanan elektrik sinyalleri olduguna. Cünkü; egitim - ögretim de bir ek asama ve hatta dimensionda Wink

Yatayim Sleep , kalkinca düsünmüs olurum Wink
dJ4
Co-Admin
Co-Admin

blank.gif

Mesaj Tarih: 27 May 2004, 03:20   Mesaj konusu:

Eğitim öğretimden işte beyinin tarafından üretilen elektrik sinyallerinin yine kendi tarafından algılanması olayı ve tıpkı harddisk gibi hücrelerde 0 - 1 olarak saklanması Wink Ama çoğu zaman bad sector olur ve unuturuz beyinlerinde bad sectorleri az olanlara kısaca IQ'su yüksek yada zeki gibi terimler kullanıyoruz işte olay bu Smile
 Oylanmadı dJ4 offlineKişisel Galeri - dJ4Kullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderE-mail'i gönder
MARTI
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

turkey.gif

Mesaj Tarih: 27 May 2004, 03:35   Mesaj konusu:

Hmmm tamam Ahmet, anca o dilden anlayabilecegimi kavramissin Razz

* Algilama * dedin ama yine, algilama ne, nedi, ne degildir; dur daha oraya gelcez beyaw Smile

Nerden nereye atladin, nerden cikti simdi IQ'su Yüksek olanlarimiz canim, kaydedeyim Dload Wink
Eternity
Site Admin
Site Admin

blank.gif

Mesaj Tarih: 27 May 2004, 03:36   Mesaj konusu:
Alıntıyla Cevap VerÖnceki Mesaj

Gerçek; üzerinde ne kadar konu$ulur ve tartı$ılır olsada asla sonucuna ula$ılamayacak bir gerçektir Smile (yukarıda ki mesajlarda görüldüğü gibi)

Görünendir, görünenin arkasındakidir, ikisinin sentezidir ya da hiçbirisidir Smile

Emre Yılmaz'ın $eytan'ın Fısıldadıkları adlı kitabında $öyle yazar ;

M.Ö. 5. yyda hakikat: bilmiyoruz.
M.S. 8. yyda hakikat: biliyoruz.
M.S. 18. yyda hakikat: bilebiliriz.
M.S. 19. yyda hakikat: bilebilir miyiz?
M.S. 20. yyda hakikat: bilemeyiz.
M.S. 21. yyda hakikat: bilmeli miyiz?
 Oylanmadı Eternity offlineKişisel Galeri - EternityKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderKullanıcının web sitesini ziyaret et
Mesajları göster:      
Yeni Başlık GönderCevap Gönder
Önceki başlık Arkadaşına GönderYazdırÖzel Mesajlarınız Sonraki başlık
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot
Kayıtlı Kullanıcılar: Yok

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
Bu forumda eklenti önizlemelerini/linklerini görebilirsiniz
Etiketler: alintisi, bir, bu, gercek, gercek, gercekte, görsel,

Benzer Başlıklar
Başlık Yazar Forumlar Cevaplar Son Gönderilen
Yeni mesaj yok Sabit: Şiir nedir..? dEEp Edebiyat/Felsefe/Şiirler 1 06 Mart 2008, 21:35 Son Mesajları Gör
ekilemm
Yeni mesaj yok Sabit: Sanat Nedir? Affedilmeyen Kültür/Sanat 1 10 Mart 2006, 00:15 Son Mesajları Gör
Zen
Yeni mesaj yok Sabit: Kültür Nedir? Affedilmeyen Kültür/Sanat 0 12 Mart 2006, 20:10 Son Mesajları Gör
Affedilmeyen
Yeni mesaj yok Sabit: [ Anket ] Kullandığınız sistem nedir? eRaN Şifreli Uydu Yayınları 4 01 May 2006, 22:12 Son Mesajları Gör
taNGo
Yeni mesaj yok Sabit: [ Anket ] Bir Filmin En Önemli Unsuru Nedir? kokomela Sinema/Tiyatro 21 07 Ocak 2007, 12:57 Son Mesajları Gör
Murat_erd

Bu Siteye Ait Çerezleri Sil

© 2003, 2049 Türkiye Forum :: Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group :: FI Theme
Tüm saatler GMT +2 Saat :: :: Forum Arşivleri
Hata: sayfa oluşturma = 7.27928 saniye, sql sorguları = 51
Türkiye Forum başlık özet akışları

Reklam alanı  

CBACK CrackerTracker tarafından korunuyor
23835 Girişim engellendi.

AdslDigiturk

Forum Haritası: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 86, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127