Ana Sayfa Reklam alanı
Gruplar  •  Site Yönetimi  •  Özel Mesajlarınız   •  Giriş   •  Kayıt
Ana Sayfa   •   Forumlar   •   Yardım   •   Arama   •   Albüm   •   Kurallar   •   Linkler   •   Makaleler   •   Oyunlar   •   Sohbet   •   Üyeler   •   İstatistikler

Google

Grafik ve 3D Tasarım forumunda Flash Link Verme (Ders-9) konu başlığının kısa özeti; Actions - Link Verme Buraya kadar basit bir animasyon oluşturmak için gerekli olabilecek hemen hemen herşeyi öğrendik. Ancak programın yapabilecekleri bunlarla sınırlı değil. Başlı başına bir progr...

Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 1 Misafir ve 0 Bot
Kayıtlı Kullanıcılar: Yok

Yeni Başlık GönderCevap Gönder Digg it Stumble it Submit to Del.icio.us Diigo it Prefound it Reddit it Facebook it Blink it Slashdot it Linkagogo it 
Önceki başlık Arkadaşına GönderYazdırÖzel Mesajlarınız Sonraki başlık
Yazar Mesaj
UnreaL
Fast Friend
Fast Friend

Tema: FI Subice (177)

turkey.gif

Mesaj Tarih: 23 Temmuz 2006, 16:31   Mesaj konusu: Flash Link Verme (Ders-9)
Alıntıyla Cevap VerSonraki Mesaj

Actions - Link Verme

Buraya kadar basit bir animasyon oluşturmak için gerekli olabilecek hemen hemen herşeyi öğrendik. Ancak programın yapabilecekleri bunlarla sınırlı değil. Başlı başına bir programla dili ile hazırlanabilen aksiyonlar sayesinde, sınırlarınızı zorlaycak animasyonlar oluşturabilirsiniz. Programın bu özelliğinden faydalanmak için, Actions menülerini kullanacağız. Aksiyonlar ya mouse ile etkileşince veya klavyeden bir tuşa basınca ya da animasyonun normal seyri sırasında, herhangi bir frame'e ulaşınca devreye girer. Bu yüzden hangi aksiyonu nereye vereceğimizi bilmemiz gerekir. Actions konularında biraz ilerleyince bunu daha iyi öğreneceğiz. Önceki derslerden Actions'ın komutlarının nasıl verilmesi gerektiğini biliyorsunuzdur. Actions sekmesine tıkladığınız zaman iki bölümden oluşan bir pencere çıkacaktır karşınıza. Sol tarafta, artı (+) işaretinizde basıp eklediğiniz komutların sırası ile listesi verilir. Sağ tarafta ise bu komutların modifier'leri ve ona ait çeşitli seçeneklerin bulunduğu bir penceredir.

Link verme

Animasyonumuzda bazı düğmelere link vermek isteyebiliriz. Bunun için link vermek istediğimiz düğmenin üzerinde sağ tıklayıp ( Instance Properties: yukarıda bahsetmiştik, neye actions verilmesi gerekiyorsa onun üzerinde sağ tıklamamız gerekir. Bu actions'ı button'a veriyoruz, frame'e değil.) properties'ten Actions sekmesine gelin. Artı'ya basıp "Get URL" seçeneğini işaretleyin. Yan taraftaki URL penceresine "http://" ibaresini de yazarak link vermek istediğiniz adresi yazın. Sol taraftaki listede "On" seçeneğinin üstüne gelin. Şimdi sağ tarafta "Event" başlığı altında bir kaç seçenek çıktı. Bunlardan

"Press"; düğmenin üzerinde tıkladığınız zaman,
"Release"; düğmenin üzerinde tıklayıp bıraktığınız zaman,
"Release Outside"; düğmenin üzerinde tıklayıp, dışarda bıraktığınız zaman,
"Roll Over"; düğmenin üzerine geldiğiniz zaman,
"Roll Out"; düğmenin üzerine gelip, dışarı çıktığınız zaman,
"Drag Over"; düğmenin üzerinde tıklayıp, dışarı çıkıp tekrar düğmenin üzerine geldiğiniz zaman (tıklamayı bırakmadan),
"Drag Out"; düğmenin üzerine tıklayıp, dışarı çıktığınız zaman,
"Key Press"; klavyede belirteceğiniz bir tuşa bastığı zaman,

verdiğiniz URL'ye gider. Aslında yukarıdaki listeyi iyice öğrenmekte fayda var çünkü bu işlemi sadece link vermede kullanmayacağız. URL penceresinin hemen altında "window" kısmında URL'nizin hangi browser penceresinde açılacağını bildiriyorsunuz. "_self" aynı pencereye, "_blank" yeni boş bir pencereye açıyor. Eğer frame kullanıyorsanız (animasyon frame'i değil HTML frame'i) frame adını elinizle girmeniz gerekir. Variables kısmı şimdilik bize yaramıyor.

Oylanmadı UnreaL offlineKişisel Galeri - UnreaLKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder
MaxiMert
New Friend
New Friend

Tema: Parthenos (37571)

Mesaj Tarih: 12 Ekim 2008, 00:46   Mesaj konusu:
Alıntıyla Cevap VerÖnceki Mesaj

öncelikle merhaba.
arkadaşlar şimdi siz diceksinizki neden açtın bu başlığı cevabı verilmiş vs vs. ben bu başlığı 10gündür açmıyorum ve sorunu çözmeye çalışıyorum fakat olmadı. ben sorunumu resimlerle anlatacağım. adobe flash cs3 programında template editlemek istiyorum fakat link veremiyorum.

actionscripte bu kodu ekliyorum

on (release) {
getURL("http://www.turkiyeforum.com", "_blank");
}

öncelikle bu kod doğrumu doğruysa neden linke tıkladığımda sayfa açılmıyor acaba?

Resimin orjinal boyutunu görmek için tıklayın
(Resimin orjinal boyutunu görmek için üzerine tıklayın)

siyah çerçeve içine aldığım yere bişi yazılıyormu? ordanda denedim sağ tıklayıp likage seçeneğindende denedim. actionscripttende denedim olmadı.
ve yukarıdaki kodu yazdığımda zaman zaman resimdeki hatayı veriyor.

Resimin orjinal boyutunu görmek için tıklayın
(Resimin orjinal boyutunu görmek için üzerine tıklayın)

we kod eğer doğruysa yukardaki bazen üstteki resimdeki hatayı veriyor?

yaklaşık 10 gündür bununla uğraşıyorum fakat olmuyor link veremiyorum. bu konuda açıklayıcı olacak bi arkadaşım varmı acaba. ve gerçekten çok kısa süre içerisinde bunu bitirmem gerekiyor.
 Oylanmadı MaxiMert offlineKişisel Galeri - MaxiMertKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder
Mesajları göster:      
Yeni Başlık GönderCevap Gönder
Önceki başlık Arkadaşına GönderYazdırÖzel Mesajlarınız Sonraki başlık

Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 1 Misafir ve 0 Bot
Kayıtlı Kullanıcılar: Yok

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
Bu forumda eklenti önizlemelerini/linklerini görebilirsiniz

Benzer Başlıklar
Başlık Yazar Forumlar Cevaplar Son Gönderilen
Yeni mesaj yok Hagi istifa etti... FLASH * FLASH * FLASH * FLASH * FLASH * Alamut Galatasaray 8 10 Haziran 2005, 16:35 Son Mesajları Gör
Enchanting
Yeni mesaj yok Gaz verme diyalogları Glfm Geyik/Muhabbet 8 10 Mart 2008, 03:10 Son Mesajları Gör
nicksizz
Yeni mesaj yok Beni Rüzgara Verme DiLeMmA Edebiyat/Felsefe/Şiirler 2 06 Eylül 2006, 18:20 Son Mesajları Gör
grace
Yeni mesaj yok Geç Kalmama İzin Verme DiLeMmA Aşk/Sevgi 3 03 Şubat 2007, 15:45 Son Mesajları Gör
GRaPHeR
Yeni mesaj yok TBMM'de üniversitelere isim verme tartışması RSS-Haber CNN Türk Güncel Haberler :: Arşiv 0 19 Haziran 2008, 20:00 Son Mesajları Gör
RSS-Haber

Gizlilik Politikası Bu Siteye Ait Çerezleri Sil

© 2003, 2010 Türkiye Forum :: Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group :: FI Theme
Tüm saatler GMT +2 Saat

Türkiye Forum başlık özet akışları

Reklam alanı

CBACK CrackerTracker tarafından korunuyor
38748 Girişim engellendi.

phpBB Türkiye