|
Paylaşmak İstiyorum forumunda Coca Cola'nın anlamı konu başlığının kısa özeti; Yorumsuz...
http://img511.imageshack.us/img511/2021/cocacola2nr.gif
|
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
|
Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot Kayıtlı Kullanıcılar: Yok
Sayfa 1, 2 Sonraki
|
| Yazar |
Mesaj |
keops
Best of TurkiyeForum

Tema: Parthenos (32227)

|
Yorumsuz...
 (Resimin orjinal boyutunu görmek için üzerine tıklayın)
|
|
_________________ İnsan, düşünen tek hayvan değildir,
ama bir hayvan olmadığını düşünen tek hayvandır.
Pascal Picq
|
|
| Oylanmadı
|
     |
 |
| Bu Başlık İçin Teşekkür Eden Kullanıcılar: |
| 1 Kullanıcı bu başlık için teşekkür etti: ComiC (14-12, 21:47), Teşekkürler keops başlık için |
 |
kokomela
Best of TurkiyeForum

|
bence cok saçma bi karşılaştırma |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
STeaM
Fast Friend

|
Yallaaaaan  |
|
|
| Oylanmadı
|
     |
 |
ilmurat
Best of TurkiyeForum

Uyarılar : 1

|
belki de sadece benzerlik... her şeyde kasıt aramamak lazım ama, herşey de olabilir. |
|
|
|
    |
 |
Eternity
Site Admin

|
coca cola'yı severim ve içerim. bu beni ne dinsiz ne de imansız yapar.
bu örnekteki gibi benzetmeler yapanlar dinlerini küçük düşürdüklerini bilmeliler. din konusu böylesi olaylara meze olmayacak kadar nazik bir hadisedir. sadece gülüp geçiyorum.
(özel teknemde colamı yudumlarken, karayipler 2005) |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
     |
 |
keops
Best of TurkiyeForum

|
arkadaşlar bu msjı yollarken sadece sizinle paylaşmak istedim beni kesinlikle bağlamaz görüşümü belirtmez
banada saçma hatta biraz komplo teorisi gibi geldi |
|
|
_________________ İnsan, düşünen tek hayvan değildir,
ama bir hayvan olmadığını düşünen tek hayvandır.
Pascal Picq
|
|
| Oylanmadı
|
     |
 |
DiLeMmA
Best of TurkiyeForum

|
Saçmalık |
|
|
_________________ Sensiz kalacak bu şehir...
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
EcCeNtRiC
Best of TurkiyeForum

|
bende böyle birşey duymuştum.. iLginç gerçekten ve biraz da saçma.. |
|
|
_________________ *Her yeni başlayan macera
Heyecan dolu çilek kokar..
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
enougH
Super Friend

|
Zaten coca cola İsrailli'lerin.Ben önceden içerdim ama artık içmiyorum çünkü erkek arkadaşım içirmiyo.Artık hep pepsi içiyorum ama bu olayla alkası yok içmememin. |
|
|
|
     |
 |
commando
R.Ö.Y. 1. Etap Şampiyonu

|
Bu resmi 3-4 sene önce Fransız bir müslüman ortaya çıkarmıştı o günden bugüne coca colanın bir tekzip yayınladığını ve "düşüncemiz böyle değil tamamen tesadüf" dediğini ne gördüm ne de duydum.. Tabi ki göreceli bir sonuç inanıp inanmamak size kalmış bunun yerine ik gerçekten bahsetmek istiyorum..
COCA COLA NIN SAHIBI, CNN DE YAPTIGI AÇIKLAMA ILE TEMMUZ AYININ TÜM GELIRINI VE BUNDAN SONRAKI AYLARIN KAR PAYLARINI ISRAIL DONANMASINA DEVRETTIGINI AÇIKLADI!
Coca cola yine devrede!!.
Kapitalizmin ve Amerikan emperyalizminin simgesi olan Coca-Cola, sanki Amerikanın en çok vergi veren, Amerika'yı giriştiği tüm terör olaylarında destekleyen, Irak'ta, Afganistan'da, Filistin'de ve dünyanın heryerinde masumlara yönelik saldırıların mali destekçisi değilmiş gibi... Coca cola içmek hiçbir müslümanı inancından etmez ama birde işin vicdan yönü var...
Bir başka gerçek ülkemizde üretilen coca cola company e bağlı Turkuaz su hakkında...Bildiğiniz gibi coca cola satan bir bayi Turkuaz su satmak zorunda başka marka satamaz...
Turkuaz denen ve gözlerimizi biraz daha kısıp baktığımızda altındaki coca-cola’nın o sırıtkan, cilveyle ve zevkle kırıtmış harflerini görebileceğimiz bu su olayının altında, meğerse ne dümenler dönüyormuş.
Nedir bu turkuaz? Etiketinde yazan “sofra içeceği” de ne demek oluyor? Su bu yahu SU. Bildiğiniz su. Belki de aslında bilmediğiniz demek lazım. Evet, Turkuaz, Coca-Cola Company’nin tanımlamasına göre “Türkiye’nin ilk mineral ilaveli saflaştırılmış su markası” Coca-Cola’nın hemen her büyük ilimizde fabrikaları var. Dolum tesislerinde kuyulardan çekilen su, meşhur gizli formüllü Coca-Cola özütü ile karıştırılıp ambalajlanarak satılıyordu. Aynı kuyu suları bugün bir takım saflaştırma teknikleri (reverse osmosis) uygulanarak Turkuaz adı altında ambalajlı su olarak bize sunuluyor. Yeni bir yatırım yok. Suyu kaynağından doldurmak ve taşıma derdi yok. Pazarlama ağı hazır, reklam gücü hazır ve netice her yer Turkuaz. Şimdi bazı gerçekler: Türkiye kaynak ve maden suları açısından dünya üçüncüsüdür. Halen Türkiye’deki kaynakların ancak %20’sine yatırım yapılmış bulunmakta, %80’i boşa akmaktadır. Bugüne kadar Türkiye’de sadece doğal kaynak sularının ambalajlanıp satılmasına müsaade ediliyordu. Sağlık Bakanlığı’nın 18.10.1997 tarihli yönetmeliği suların üretimi, ambalajlanması ve satışı hakkındaki yasal düzenlemeleri belirliyor ve sadece doğal kaynak sularının ambalajlanarak satışına izin veriliyordu. Türkiye’nin her yerinde sayısı 200’ü aşan firma bu yönetmeliğe göre yatırım yaparak üretim tesislerini kurmuştur. Bu tesislerde doğrudan yaklaşık 10.000 kişi istihdam edilmekte, bayilik, taşıma, girdi temini gibi yan hizmetler düşünüldüğünde tahminen 40.000 aile bu sektörden geçiminiz sağlamaktadır. Doğal Kaynak Suyu üreticileri ayrıca devlete 5 ile 100 milyar TL arasında değişen kaynak kirası ödemektedir. Koskoca Coca-Cola Company enayi değil ya önce Sağlık Bakanlığı’nı by-pass etmiş; Tarım ve Köy İşleri bakanlığından almış olduğu Alkolsüz içecekler tebliğine uygun olarak sofra içeceği adı altında Turkuaz’ı pazara sunmuştur. Daha sonra Sağlık Bakanlığı uyanarak 1997 tarihli yönetmeliği değiştirmiş, Tarım Bakanlığı’nın yetkilerini iptal etmiş, 25 Temmuz 2001’de işlenmiş suların da ambalajlanmasına izin veren yeni bir yönetmelik çıkarmıştır. Doğal Kaynak Suyu üreticileri yeni çıkan bu yönetmeliğin ülke çıkarlarına uygun olmadığı iddiasıyla olayı hukuki platforma taşımışlardır. Yüce Türk adaletinin bu konuyu bu Millennium’da çözmesi beklenmektedir. Peki şimdi ne olacak. Coca-Cola’yı Pepsi, Nestle vs gibi dünya devleri takip edecek. Sudan kazanılan bütün para dünya devlerine gidecek. Bu rekabet koşullarında kaynak üreticileri en fazla iki yıl içinde iflas edecek. Binlerce insan işsiz kalacak. Batmayanlar da bin bir emekle dağ başına yaptıkları fabrikaları şehirlere taşıyacak. Onlar da kuyu suyunu işleyip satmaya başlayacaklar. Ülkemizin kaynakları bir kez daha heba edilecek. Gelelim Coca-Cola’nın argümanlarına: “Efendim işlenmiş su pek çok gelişmiş ülkelerde var.” Evet var. Ama bu ülkelerin hangisi kaynak sularında Türkiye kadar zengin. Hangisi boşa akan sular dururken gelecek kuşaklar için rezerve edebileceği suları tüketiyor. “Efendim bizim su ucuz.” Eee yalan. Yurt dışına çıkanlar karşılaştırsın. Türkiye’den daha ucuza ambalajlı su satılan bir ülke var mıdır? Bir de kaynak suyu üreticileri ortadan kalktıktan sonra Coca-Cola’nın uygulayacağı fiyatları düşünün. “Efem bizim su daha sağlıklı.” Eee yine yalan. Hangi bilimsel kuruluş, hangi üniversite, hangi otorite işlenmiş suyun kaynak suyundan (veya tam tersi kaynak suyunun işlenmiş sudan) daha sağlıklı olduğunu söylüyor. “Efenim Avrupa Birliği’ne uyum… kem küm.” Bu da yalan. Avrupa Birliği kanunları Doğal Kaynak Suyu zorunlu kılmış, işlenmiş su konusuna ise ihtiyaca binaen değerlendirmek üzere ülkelerin inisiyatifine sunmuştur. Bütün dünyada kolalı, şekerli içeceklerden kaçış ve su, süt, ayran gibi doğal içeceklere yönelme trendi olduğu malum. Bu yüzden Coca-Cola çeşitli ülkelerde mevcut tesislerini kullanarak işlenmiş su üretmekte ve hazır pazarlama ağı ile satmaktadır. Evet pek çok ülkede doğal kaynak suları yetersiz, işlenmiş suyun belki fiyat avantajı bile var. Peki ya Türkiye’de. Hadi Coca-Cola’yı çok seviyoruz yerine başkasını koyamıyoruz. Fanta çıktı. Elvan, Ankara, Yedigün’ü unuttuk. Sptire çıktı. Güzelim Uludağ gazozu Çamlıca yavaş yavaş siliniyor. Peki ya Su, bildiğimiz Su! %80’i zaten boşa akan kaynak sularımız. Onun yerine de Turkuaz mı içeceğiz? Çocuklarımızın, torunlarımızın suyunu mu tüketeceğiz? Şu darlıkta bir de suyun parasını mı dışarıya transfer edeceğiz? Evet bu bir vatanseverlik sorusu: Turkuaz içelim mi? Boğazınızdan geçiyorsa için…” -Alıntıdır- |
|
|
_________________ Biri Ecdadima Küfrettimi boğarim.
Boğamasamda yanımdan kovarım..
Yumuşak başlıysam kim dedi uysal koyunum..
Kesilir ama çekmeye gelmez boynum..
Mehmed Akif Ersoy
|
|
| Oylanmadı
|
     |
 |
|
|
|
|
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
|
Sayfa 1, 2 Sonraki
Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot Kayıtlı Kullanıcılar: Yok
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz Bu forumda eklenti önizlemelerini/linklerini görebilirsiniz
|
|