| Yazar |
Mesaj |
EcCeNtRiC
Best of TurkiyeForum

Tema: Parthenos (31785)

|
bana bluetoothle geldi bu virüs.. bi forumdan bulduuğum yazılarla kurtuLdum ordan sizinde başınıza gelirsediye yazayım dedim....
Bluetooth yoluyla yayılan caribe virusu cep telefonlarına büyük zarar vermekte. Ve hayretle izliyorum ki hiçbir cep telefonu yetkili satıcısında, internetteki forumlarda bu virusun nasıl yok edileceği bilinmemekte. Konuyla ilgilenen birçok kişi, "ancak telefona format atarak, upgrade ederek bu işin üstesinden gelinir " diye biliyor. 30 milyona tele format atanlar var.
Halbuki bu virüsten kurtulmak çok ama çok kolay... Sırayla şu işlemleri yapın.
1. Önce telin wap ayarlarının yapılı olduğundan emin olun.. wap ayarlarını wap 6600 (veya 7610 vb) yazıp 2222ye yollayın. gelen cevap mesajın seçenekler bölümünde kaydeti seçin. wap ayarlarınız yapılmış olacaktır.
2. 6600 ve 7610larda menüde "web" e girip, seçenekler, yer imi yöneticisi-yeni yer imi ekle bölümü yoluyla şu adrese bağlanın
wap.kaspersky.com/downloads/decabir.sis
3.20 saniye sonra antivirus programı download olacaktır.
4. gelen mesajda yükle seçeneğini seçin.
5. yükleme programından çıkılsın mı diye sorduğunda "devam et"i seçin.
6. artık menü kısmında "decabir" diye bir uygulamanız olacak
7. Decabir programını çalıştırın.
8. telefonu kapatıp yeniden açın. tüm sorun çözülecektir
9. tele günün birinde yine virus yanlışlıkla bulaşırsa menüde aynı decabir programı ile sorunu çözebilirsiniz.
10. tanıdıklarınıza bu yöntemi anlatın. Bu programı inidrmek için virus bulaşmasını beklemesinler. Her telde bulunması gerekli bir antivirus programı
Herkese virussüz günler.
Doç.Dr.Murat Türegün
GATA Ankara
aLıntıdır (beLLi oluodur zaten ) |
|
_________________ *Her yeni başlayan macera
Heyecan dolu çilek kokar..
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
ComiC
Best of TurkiyeForum

|
Cep telefonları için antivürüs mü çıktı. Way be teknoloji çok hızlı ilerliyor. |
|
|
_________________ Madde 2. Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde,
insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
|
|
| Oylanmadı
|
        |
 |
Antikky
Fast Friend

Uzaklaştırıldı

|
O gün java ile bir şey yazmaya çalıştım virüs gibi bir şey pc de çalışmasına karşılık cep telefonunda çalışmadı.İleride cep telefonları çok büyük tehlike altında olacaklardır. |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
       |
 |
EcCeNtRiC
Best of TurkiyeForum

|
ya bana geldi bu virüs.. görceksiniz.. açtığım an bluetoothu sürekli 3650 diye bi yerden virüs şeyi gelio kabul etmiyorum ama her dakkada bir geliyodu... Allahtan böle bi yöntem varmış... dikkat edin telefonlarınıza..bu aralar benim tanıdığım herkese geliyor... |
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
dJ4
Co-Admin

|
Size bir tavsiye bluetooth'unuz kapalı gezin etrafta ya kardeşim dosya alışverişi yapmadığınız zamanlarda niye bluetooth'unuzu açarsınız Bazen bakıyorumda etrafta herkesin bluetooth'u açık ... yanılmıyorsam daha bluetooth üzerinden hizmet veren çöpçatan hatları piyasaya çıkmadı sabredin biraz Şaka bir yana bluetooth'unuzu boş yere açık tutarsanız virüslere maruz kalabileceğiniz gibi (hoş şuan zaten bi cabir var bilinen) aynı zamanda şarjınızda daha az gider ... |
|
|
En son dJ4 tarafından 28 Aralık 2004, 04:59 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
|
|
| Oylanmadı
|
     |
 |
EcCeNtRiC
Best of TurkiyeForum

|
kilahmet katılıyorum ya... dosya alışverişi yapmıcak herif ama bluetooth açık ... acaba bu sayede dediğin gibi birileriyle tanışırım die mi düşünüolar..  |
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
dJ4
Co-Admin

|
ben düşünen bir iki kişi tanıyom  |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
     |
 |
EcCeNtRiC
Best of TurkiyeForum

|
mesela ben dermişsin koparım.. |
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
ozcanarte
New Friend

|
Bu program virüsü kolaylıkla temizliyor Tele kurun bulunsun |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
ÖnemsizZ
Fast Friend

|
caribe benim telede bulaştı ama kaç dakika kaldıki
telden gir bakalım sen yönetciye orda bul caribeyi kaldır telden olsun bitsin antivurus yukleyip niye şişeresinki teli demi ama
ama sonuc olarak oda bir yöntem ben şahsen yönetice kısmına girdim ordan dosyayı kaldırdım oldu bitti |
|
|
_________________ I am a nobody, and nobody is perfect; therefore I am perfect...
|
|
| Oylanmadı
|
     |
 |
|
|
|
|