PC Yardım forumunda Bill Gates Ekibini Seferber Etti... konu başlığının kısa özeti; Bir Hintli hacker kimsenin Windows'da "con" isimli bir klasör olusturamayacağını farketmiş.
Çok ilginç ve inanilmaz bir durum. Bill Gates dahil Tüm Microsoft ekibi bunun neden olduğuna b...
Tema: FI Subgrey (81)
peki teknik açıklamayı ben yapayım
Microsoft ve Bill Gates in bu olaydan haberi var
Con klasörü açılamaz sebebi ise
CLOCK$ - Sistem saati
CON - Console; ekran ve klavye giriş çıkışlarını yakalamak kontrol etmekhandle input and output
AUX ya da COM1 - Birincil Seri portlar
COM2, COM3, COm4... Diğer seri portlar
LPT1 ya da PRN - İlk Printer portları
NUL - Boş portlar, boş cihazlar
CONFIG$ - Açıklanmamış.
bu isimler eski msdos tan kalma özel ayrılmış ve rezerve edilmişlerdir.
sadece con değil diğerleride verilemez.
Saygılar
_________________ Ey Aşk! Üzülerek söylüyorum ki; Bu insanlar seni haketmiyor...
Tema: Parthenos (31714)
Evet bu gibi olaylar şehir efsanesi, program yazmak ne demek pek yakınından geçmeyen adamların uydurduğu efsaneler Basic programlama diliyle uğraşmış bir insanın bile programın kendi başına birşeyler yapamayacağı bilinçine ulaşmış olması muhtemeldir
Tema: Parthenos (31714)
Hacker'ın en büyük özelliği nedir biliyor musunuz arkadaşlar ? Gerçek hacker'ı yakalanmadan kimse tanıyamaz, gerçek hacker hiçbir şekilde ben hacker'ım diye ahkam kesmez.
Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot Kayıtlı Kullanıcılar: Yok
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz Bu forumda eklenti önizlemelerini/linklerini görebilirsiniz