|
Haberler forumunda Vapurda sigara yasağı konu başlığının kısa özeti; http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/670428.jpgİstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO), yolcuların talebini dikkate alarak vapurların açık alanlarında da sigara içilmesine yasak getirecek.
İDO'dan y...
|
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
|
Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot Kayıtlı Kullanıcılar: Yok
|
| Yazar |
Mesaj |
Eternity
Site Admin

Tema: Parthenos (31790)

|
İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO), yolcuların talebini dikkate alarak vapurların açık alanlarında da sigara içilmesine yasak getirecek.
İDO'dan yapılan açıklamada, Şehir Hatları vapurlarının İDO'ya devrinin ardından gerçekleştirilen yapısal değişikler sonucunda, bu vapurların daha uzun süre İstanbullular'ın hayatındaki yerini koruyacağı belirtildi.
Açıklamada, vapurlarda işportacılığa son veren İDO'nun, yasa gereği kapalı mekanlarda içilmesi yasak olan sigaranın vapurların açık mekanlarında da yasaklanmasının istenip istenmediğini ölçmek amacıyla bir araştırma yaptığı bildirildi.
Buna göre, hazırlanan anket formu tüm vapurlarda yolculuk yapan ve örnekleme yöntemiyle seçilen 575 İstanbullu'ya sunuldu.
Ankete katılanların yüzde 66.38'i sigara içmediğini belirtirken, sigara içenlerin oranı da yüzde 33.62 çıktı.
“Gemi içerisinde açık ve kapalı mekanlarda sigara içilmesini nasıl karşılıyorsunuz?” sorusuna yolcuların yüzde 77.54'ü ”kesinlikle doğru bulmuyorum”, yüzde 11.23'ü de “Sigara içilebilir olmalı” yanıtını verirken, “Gemi içerisinde açık mekanlarda sigaranın yasaklanmasını ister misiniz?” sorusuna ise yolcuların yüzde 72'si “evet”, yüzde 28'i “hayır” dedi.
Ankette, İstanbullular'ın gemilerin açık mekanlarında sigara içilmesinin yasaklanmasını isteme nedenleri arasında, astım, bronşit ve benzeri hastalıkların yanı sıra vapur sefası yaparken sigara dumanından rahatsız olmak, açık mekanlara sigara izmaritleri ve küllerin atılması, izmaritlerin atılarak denizin kirletilmesi gösterildi.
“HALKIN TALEBİ DİKKATE ALINACAK”
İDO'nun açıklamasında, halkın bu talebinin dikkate alınacağı ve sigara yasağının yaz sezonuna kadar uygulamaya konulacağı kaydedildi.
İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy da denizin kirlenmemesi ve deniz canlılarının korunması için gemilerde silikonlu boya kullandıklarını belirterek, sigara yasağı konusunda kendisinin de yolcularla aynı görüşü paylaştığını ifade etti.
Gelişmiş ülkelerde insan sağlığını korumak için açık alanlarda da sigara içilmesine caydırıcı tedbirler getirildiğini vurgulayan Paksoy, bu konuda gerekli düzenlemelerin TBMM tarafından yapılacağını bildirdi.
Kaynak: Hürriyetim |
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
     |
 |
vişne
Super Friend

|
Ne güzeldir şimdi kimbilir
Sıcak bir günün ortasında
Güneş kavururken tepeden tırnağa seni
Martıların çırpınışları kulaklarında
Sonra bir vapur çığlığı Konak’tan Karşıyaka’ya
Seyyar satıcılara kızmadan bir bilet alacaksın
Ya çıkarsa diye
Pasaport’ta oturup bir bardak demli çay sıcaklığı
Sonra bir sigara bir nefes, bir nefes daha
Üfleyeceksin imbata karşı
Sonra sevgilin düşecek aklına
Rüzgarın sesi gelecek kulaklarına
Yakamozlar üşüşecek pırıl pırıl
Bir de buz gibi bira
Bir yudum bir yudum daha
Yürüyeceksin Kordon boyu Karşıyaka
Düşlerimde şarkılar hasret kokan türkülerle
Ne güzeldir kim bilir
Şimdi oralar
(alıntıdır)
Şair gibi,yaz kış demeden vapurun üst katında kaç kere dumanımı savurmuşumdur havaya , sayısını hatırlamıyorum. Hele bir de yanında dert ortağı çay ve simit... Bunu yaşayanlar beni anlıyordur. Başka bir keyiftir vapurda nazlı nazlı giderken sigara tüttürmek. Yapmayın arkadaşlar yapmayın. Bir keyfimiz var ondan da olmayalım |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
ilmurat
Best of TurkiyeForum

Uyarılar : 1

|
abi olmaz ya nasıl yasaklarlar kabul edilebilinecek bir olay değildir bu..... |
|
|
|
    |
 |
ComiC
Best of TurkiyeForum

|
halk kararını vermiş. içmesinler |
|
|
_________________ Madde 2. Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde,
insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
|
|
| Oylanmadı
|
        |
 |
commando
R.Ö.Y. 1. Etap Şampiyonu

|
Sigarayı bıraktığım 11 aylık bir dönemim vardı.. Hatırlıyorum en çok vapurun kenarında karşıya geçerken canım müthiş sigara çekmişti.. Olmaması olamaması lazım derim ama bakalım halkın isteği ne olacak..
(Yasaklanır da ben o zamana kadar bu mereti bırakmışsam bi şekilde içerim galiba) |
|
|
_________________ Biri Ecdadima Küfrettimi boğarim.
Boğamasamda yanımdan kovarım..
Yumuşak başlıysam kim dedi uysal koyunum..
Kesilir ama çekmeye gelmez boynum..
Mehmed Akif Ersoy
|
|
| Oylanmadı
|
     |
 |
IWAS
Best of TurkiyeForum

|
Açık alanda aslında yasak olmaması lazım, eğer dışarıda da rahatsız oluyorsan içeri git derler adama. |
|
|
_________________ Eşit olmasın diyorsanız, kadınla erkek...
Kara çarşafa girsin diyorsanız,
Yobazın gazabından ürkerek...
Diyorsanız ki, okumasın
Kadınımız, kızımız;
Budur bizim alın yazımız...
Unutun tüm dediklerimi.
Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...
|
|
| Oylanmadı
|
      |
 |
|
|
|
|
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
|
Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot Kayıtlı Kullanıcılar: Yok
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz Bu forumda eklenti önizlemelerini/linklerini görebilirsiniz
|
|