Ana Sayfa
Gruplar  •  Site Yönetimi  •  Özel Mesajlarınız   •  Giriş   •  Kayıt
Reklam alanı
Ana Sayfa
Ana Sayfa
Forumlar
Forumlar
Yardım
Yardım
Arama
Arama
Albüm
Albüm
Kurallar
Kurallar
Linkler
Linkler
Makaleler
Makaleler
Oyunlar
Oyunlar
Sohbet
Sohbet
Üyeler
Üyeler
İstatistikler
İstatistikler

Paylaşmak İstiyorum forumunda ada sahibi oLmak ya da adanın kendisi OLmak ! konu başlığının kısa özeti; Tanınmış gezgin Thomas Cook, bir araştırma gezisi sırasında Atlas Okyanusu'nun ıssız bir yerinde, çığlıklar atan milyonlarca kuşun havada daireler çizerek uçtuğunu gördü. Kulakları sağır edecek denli ...

Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot
Kayıtlı Kullanıcılar: Yok

Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık GönderCevap Gönder Digg it Stumble it Submit to Del.icio.us Diigo it Prefound it Reddit it Facebook it Blink it Slashdot it Linkagogo it 
Önceki başlık Arkadaşına GönderYazdırÖzel Mesajlarınız Sonraki başlık
Yazar Mesaj
EcCeNtRiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Tema: Parthenos (31746)

turkey.gif

Mesaj Tarih: 17 Ağustos 2004, 17:54   Mesaj konusu: ada sahibi oLmak ya da adanın kendisi OLmak !
Alıntıyla Cevap VerSonraki Mesaj

Tanınmış gezgin Thomas Cook, bir araştırma gezisi sırasında Atlas Okyanusu'nun ıssız bir yerinde, çığlıklar atan milyonlarca kuşun havada daireler çizerek uçtuğunu gördü. Kulakları sağır edecek denli yüksek sesle çığlıklar atan kuşların kimileri yoruldukça, kendilerini okyanusun dev dalgaları arasına atıyorlardı. Onlar bu son hareketleriyle yaşamlarına son veriyorlar, kendilerini okyanusun dalgalarına bırakırken, çaresizlikten ölüme teslim oluyorlardı.

Bu olaya yalnızca Thomas Cook değil, o bölgede ki balıkçılarda yıllardır tanık olmuşlardı. Kuş bilimcileri ise, yaptıkları araştırmalarda göçmen kuşların farklı yönlerden gelerek okyanusta bu noktada birleştiklerini keşfediyorlar, fakat onların, birbirleri peşisıra kendilerini ölümün kucağına atmalarının nedenini bir türlü çözemiyorlardı.

Gerçek, geçtiğimiz yüzyılın ortalarında anlaşıldı. Bu trajik olayın yaşandığı yerde bir zamanlar bir ada vardı. Göçmen kuşların göç yolu üzerinde bulunan bu ada, bir deprem sonunda, okyanusa gömülmüştü. İnsanların, yok olduğunun bile ayırdına varamadıkları ada, göç yollarının ortasında kuşlar için vazgeçilmez "dinlenme" durağıydı. Kuşlar binlerce yıllık kalıtımsal alışkanlıklarıyla adanın yerini bilmekteydiler ve yıpratıcı, uzun yolculuklarının ortasında, biraz dinlenebilmek ve toparlanabilmek için, yine binlerce yıllık kalıtımsal güdüleriyle, okyanusun ortasındakiadaya geliyorlardı ama... Olması gereken yerde adayı bulamayınca, yorgunluktan bitkin bedenlerini çığlık çığlığa okyanusun sularına bırakmak zorunda kalıyorlardı.

Söz kendini toparlamaktan açılmışken soralım. Sizin hiç "kendinizi toparlayacağınız" bir adanız oldumu? Yaşamın uzun "göç yolları"nda acaba, sizinde bir yudum taze soluk alabileceğiniz, yolunuzun kalan bölümüne dinç olarak devam etmenizi sağlayabileceğiniz bir adaya sahip olabildiniz mi? Birgün yerinde bulamadığınızda ise, ona illede ulaşmak ve sığınmak için başınız dönercesine, dengeniz bozulurcasına çırpınıp kanat çırptığınız bir ada yaratabildiniz mi yaşamınızda kendinize?

Herşeyi sınırsızca paylaşabildiğiniz bir dost, yola birlikte çıkacak denli güven duyduğunuz bir arkadaş, size her zaman huzur verecek bir eş, ulaşmak için yıllardır uğraş verdiğiniz bir amaç edinebildiniz mi? Şöyle daha bir iyi bakın çevrenize... Size gelen, size sığınan...Sizin gittiğiniz, sizin sığındığınız...Sizin bulduğunuz dostlarınızı bir düşünüverin. Sonra da bir gerçeği görüverin gözlerinizle:

Sizin durup , soluklandığınız ve kendinizi toparlayabildiğiniz kaç adanız var çevrenizde ve...

Durup, sığınmak ve kendilerini toparlayabilmek gereksinimi duyan kaç dostunuz için siz bir adasınız?

( bu yazıyı sizLerLe payla$mak istedim bir yerde okudum çok beğendim.. )

alaybozan
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

turkey.gif

Mesaj Tarih: 17 Ağustos 2004, 22:16   Mesaj konusu:
Alıntıyla Cevap VerSonraki MesajÖnceki Mesaj

iyi ki paylaştın. bir ada sahibi olup orada robinson kruso gibi hayat sürmek isterdim.

Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

turkey.gif

Mesaj Tarih: 18 Ağustos 2004, 15:00   Mesaj konusu:

Wink aLaybozan her saman bu tür yazıLar buLursam payLa$ıcamm ..

ShepneM
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

turkey.gif

Mesaj Tarih: 18 Ağustos 2004, 22:02   Mesaj konusu:

yok benim adam Very Happy

itiraz etmek,hesap sormak gerek bazen karanlğa.
hiç sabrın kalmasa bile vazgeçersen kaybedersin.
 Oylanmadı ShepneM offlineKişisel Galeri - ShepneMKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder
ibryapici
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

turkey.gif

Mesaj Tarih: 19 Ağustos 2004, 11:05   Mesaj konusu:

ne demek yok benim adam orası hepimizin olsun sen de cuma ol

Kargalar Sürüyle Kartallar Yalnız Uçar.
 Oylanmadı ibryapici offlineKişisel Galeri - ibryapiciKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderE-mail'i gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSN MessengerICQ Numarası
EcCeNtRiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

turkey.gif

Mesaj Tarih: 20 Ağustos 2004, 13:01   Mesaj konusu:

herkesin adası oLmaLı bence.. benimde yok sanırım :/

alaybozan
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

turkey.gif

Mesaj Tarih: 20 Ağustos 2004, 13:59   Mesaj konusu:

herkes bi cumhuriyet kursa, komşu ülkenin kralına gidip bi çay içse...

Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

turkey.gif

Mesaj Tarih: 20 Ağustos 2004, 14:00   Mesaj konusu:

oh ne güseL oLur.. ben bugün şu devlete çay içmeye gitcem akŞam geLcekLer fLn.. Wink
of off
adamıs biLe yok ;(

alaybozan
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

turkey.gif

Mesaj Tarih: 20 Ağustos 2004, 14:25   Mesaj konusu:

yaver:sayun gıralum!! venüs adasının gıralicesü eccentürüc hanum geldüü.
alaybozan: iyi iyi. içeri al. olum, adam gibi konuşmayı öğretemedim mi sana he!! bak kızın yanında da böyle konuşursan seni prens comicin adasına sürerim haa!!
yaver: peküü...

Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

mcdonalds.gif

Mesaj Tarih: 20 Ağustos 2004, 14:56   Mesaj konusu:
Alıntıyla Cevap VerÖnceki Mesaj

hehehe. Benim adam var Karayip Adalar filan dermişim. ama demeyeyim. Wink Benimde adam yok galiba yada varmı bilemiyorum ama ne yapalım..

Mesajları göster:      
Yeni Başlık GönderCevap Gönder
Önceki başlık Arkadaşına GönderYazdırÖzel Mesajlarınız Sonraki başlık
Sayfa 1, 2  Sonraki

Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot
Kayıtlı Kullanıcılar: Yok

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz
Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz
Bu forumda eklenti önizlemelerini/linklerini görebilirsiniz
Etiketler: acaba, ada, ada, adanın, adanın, adanız, adasınız,

Benzer Başlıklar
Başlık Yazar Forumlar Cevaplar Son Gönderilen
Yeni mesaj yok Bir ünLüye a$ık oLmak ShepneM Aşk/Sevgi 99 18 Eylül 2004, 18:59 Son Mesajları Gör
CoLeRaa
Yeni mesaj yok Ne Olmak İstemezsiniz pıssa Geyik/Muhabbet 38 05 Haziran 2006, 11:18 Son Mesajları Gör
Misafir
Yeni mesaj yok iZmirLi oLmak ??? EcCeNtRiC Paylaşmak İstiyorum 37 02 Ocak 2005, 15:23 Son Mesajları Gör
maTime
Yeni mesaj yok seninle olmak EcCeNtRiC Aşk/Sevgi 16 28 Haziran 2005, 01:33 Son Mesajları Gör
Sanctus
Yeni mesaj yok İffetli olmak Sonsuz_Nur İslam Dünyası 0 04 Kasım 2005, 21:49 Son Mesajları Gör
Sonsuz_Nur

Bu Siteye Ait Çerezleri Sil

© 2003, 2049 Türkiye Forum :: Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group :: FI Theme
Tüm saatler GMT +2 Saat :: :: Forum Arşivleri
Hata: sayfa oluşturma = 0.74888 saniye, sql sorguları = 47
Türkiye Forum başlık özet akışları

Reklam alanı

CBACK CrackerTracker tarafından korunuyor
25260 Girişim engellendi.

phpBB Türkiye

Forum Haritası: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 86, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133