|
Eğitim/Öğretim forumunda 15 yeni üniversite konu başlığının kısa özeti; 15 yeni üniversite kuruluyor
TBMM Genel Kurulu'nda, 15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin tasarı kabul edildi. Genel Kurul'da, tasarı üzerindeki görüşmeler yaklaşık 15 saat sürerken, milletvek...
|
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
|
Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot Kayıtlı Kullanıcılar: Yok
Sayfa 1, 2 Sonraki
|
| Yazar |
Mesaj |
vişne
Super Friend

Tema: Parthenos (30268)

|
15 yeni üniversite kuruluyor
TBMM Genel Kurulu'nda, 15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin tasarı kabul edildi. Genel Kurul'da, tasarı üzerindeki görüşmeler yaklaşık 15 saat sürerken, milletvekillerinin üniversitelerin isimlerinin değiştirilmesi ya da illerine yeni üniversite kurulması için verdiği önergeler, hükümet ve komisyonun karşı çıkması nedeniyle kabul edilmedi.
Yasayla kurulması öngörülen yeni üniversiteler şunlar: "Kırşehir'de Ahi Evran Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Burdur'da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Rize Üniversitesi, Tekirdağ'da Namık Kemal Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Çorum'da Hitit Üniversitesi, Yozgat'ta Bozok Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi, Ordu Üniversitesi ve Amasya Üniversitesi."
Kurulacak üniversiteler için toplam 2 bin kadro ihdas edilmesi de öngörülüyor. Genel Kurul'daki görüşmeler sırasında, çok sayıda milletvekili söz alarak, seçim bölgelerinde üniversite kurulmasını veya kurulan üniversitelere yeni fakülte ya da meslek yüksek okulu eklenmesini isterken, illerinde yeni üniversite kurulacak milletvekilleri ise katkıda bulunanlara teşekkür etti. |
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
|
|
IWAS
Best of TurkiyeForum

|
Namık Kemal Üniversitesi açılıyor sonunda
Yer belli değil gerçi daha nereye açıyorlar bende bilmiyorum ama açıyorlar işte. |
|
|
_________________ Eşit olmasın diyorsanız, kadınla erkek...
Kara çarşafa girsin diyorsanız,
Yobazın gazabından ürkerek...
Diyorsanız ki, okumasın
Kadınımız, kızımız;
Budur bizim alın yazımız...
Unutun tüm dediklerimi.
Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...
|
|
| Oylanmadı
|
      |
 |
|
|
ComiC
Best of TurkiyeForum

|
O açılcakta rayına oturcakta.. Bence çok zaman ister. Biz o zamana üniden mezun olur işimizi kurar çolk çocukla meşgul oluruz herhalde  |
|
|
_________________ Madde 2. Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde,
insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
|
|
| Oylanmadı
|
        |
 |
|
|
ProbLemGirL
Fast Friend

|
Öğretim görevlisi bulamıyorlar..Hala üniversite açıyorlar...Bir sürü kadro boş...Hayret yani! |
|
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
|
|
BLACk__DeViL
Quick Friend

|
Kurun artık şu " Uşak Üniversitesi " ni.. Çapmız artsın ya.  |
|
|
|
       |
 |
|
|
ComiC
Best of TurkiyeForum

|
tekirdağ'a üni geliyor yahu daha ne olsun. Artık boy boy cafelerimiz canlı müziklerimiz rock-türkü barlarımız, etrafta bir canlılık renklilik olcak. daha ne olsun..  |
|
|
_________________ Madde 2. Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde,
insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
|
|
| Oylanmadı
|
        |
 |
|
|
ChacKHaaL
Fast Friend

|
İşte türkiye bu yüzden geriliyo arkadaşlar. Ben sadece levhası olan bir lisede okudum sıkıntıların babasını eğitim en kötüsünü gördüm .Bu üniversitelerde öyle olacak. Burdan mezun olanlar mesleklerini tam verimle icra edemeyecekler. Bence yavaş yavaş açılmalı okullar. İlk önce bina sonra ekipmanlar sonragörevliler ve eğitmenler en son öğrenciler alınmalı okula . AMa bu polikata yüzünden ilk öğrenci alınıyor okula ve acının büuyüğü ile tek başına bırakılıyor... |
|
|
_________________ [img]http://image01.yuklet.com/files/4/thumb/ea6fe388-k737-thumb.GIF[\img]
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
|
|
cilek
Fast Friend

Uzaklaştırıldı

|
üniversite açıyorlar,öğretim görevlisi yok. kalkıyorlar hastane açıyorlar ameliyat yapcak malzeme yok. okul açıyorlar öğretmen yok. kütüphane açmıyorlar ama kütüphane görevlisi atıyorlar (bakınız vizontele tuuba) vs vs türkiye'de sistem değişikliğine ihtiyacımız var.... |
|
|
bu yokluk yaktı bizi
..
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
|
|
ChacKHaaL
Fast Friend

|
Yani çilek sonuna kadar katılıyorum ama sonuna katılmıyorum sistem değişmeden de değişebilir bunlar sadece politikacılar oy için yapmıcaklar bunu sadece hizmet için. Hizmetin daha seri ve uygun nasıl yapabnileceklerini bilsinler yeter. Ama bizimkiler 3-5 oy fazla alabilmek için bişiler açıp duruyor onlar için açılan yerlerin işleyişi önemli değil sadece açtım,yaptım emek yeter... |
|
|
_________________ [img]http://image01.yuklet.com/files/4/thumb/ea6fe388-k737-thumb.GIF[\img]
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
|
|
vişne
Super Friend

|
Hükümet, ne YÖK'ten, ne de üniversitelerden görüş almadan 15 yeni üniversitenin kurulması yasasını çıkardı. Aslında YÖK'ten görüş istendi. Ama YÖK'ten 15 yeni üniversite kurulması ile ilgili gelen görüş, hükümete pek uymadı. YÖK, 15 yeni üniversiteden altyapısı hazır 4'üne yeşil ışık yaktı. 8 üniversitenin altyapısının hazırlanması gerektiğini, 3 yeni üniversite için ise çalışmalara başlanılması gerektiğini belirtti.
Başbakan, her canı sıkıldığında, "Üniversitelerimiz neden dünya sıralamasında yer almıyor" diyerek, üniversiteleri küçümsüyor. Onları yok sayıyor. Ama aynı hükümet ve başbakanı üniversitelere kaynak ayırmayı akıllarına getirmiyor. Kaynak olmadan üniversiteler nasıl dünya üniversiteleri ile yarışacak. Dünya listelerinde adı geçen üniversitelerin kullandıkları kaynak, bilim çevrelerince çok iyi biliniyor.
Buna rağmen üniversiteleri eleştirmek ne kadar doğru olur. Ayrıca, madem Türk üniversiteleri başarısız, hükümet niçin habire yeni üniversiteler açmak istiyor, bu mantığı anlamak da kolay değil. Madem üniversitelerimiz başarısız, bu başarısızların sayısı neden artırılıyor diye insana sormazlar mı? |
|
|
|
|
|
| Oylanmadı
|
    |
 |
|
|
|
|
|
|
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
|
Sayfa 1, 2 Sonraki
Bu başlığı gezen kullanıcılar:0 Kayıtlı, 0 Gizli, 0 Misafir ve 0 Bot Kayıtlı Kullanıcılar: Yok
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız Bu foruma eklenti dosyaları gönderemezsiniz Bu forumdaki dosyaları indiremezsiniz Bu forumda eklenti önizlemelerini/linklerini görebilirsiniz
|
|